Băsescule, de ce se prăbuşeşte România?

By | 9 septembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Aseară l-am văzut din nou pe Traian Băsescu, adresându-se naţiunii pe postul naţional de televiziune. Nu am asistat la întreaga discuţie pe care preşedintele a avut-o cu Rodica Culcer, dar am remarcat două aspecte care m-au convins că actuala conducere a României este „un orb care care ne îndrumă spre prăpastie”.

M-a contrariat afirmaţia lui Traian Băsescu, care a spus că în vremuri de criză ţara nu are nevoie de tehnocraţi, ci de politicieni care să-şi asume responsabilitatea pentru tăieri de salarii şi reduceri de cheltueli. Deci economia ţării nu trebuie gestionată de specialişti, care îi înţeleg mecanismele şi ştiu exact ce măsuri trebuie luate, primul cuvânt îl au politicienii ageamii care „taie şi spânzură după ureche”, sau după cum primesc sfaturi de la neveste şi amante. Tot Băsescu spune mai târziu că şi-ar dori un ministru de finanţe priceput, ca fostul ministru Traian Remeş, contrazicându-se cu ce a afirmat mai devreme.

A doua aberaţie pe care a debitat-o preşedintele a fost cea cu cei 4 milioane şi ceva de plătitori de CAS şi cei 20 de miliarde (cred că a vrut să spună 20 de milioane) care beneficiază de servicii medicale. Cu toate că voia să pară sigur pe ce spune, afişându-şi nelipsitul notes şi pixul în faţa camerei, Băsescu habar nu are de realitate şi nici nu are logică în ce spune.

În primul rând ştiu din experienţă că cine nu plăteşte asigurări de sănătate, nu beneficiază de servicii medicale gratuite. Am lucrat o perioadă numai pe drepturi de autor şi de fiecare dată, aflând că nu am carte de muncă, medicul de familie a refuzat să-mi dea trimitere pentru analize gratuite, aşa că a trebuit să scot bani din buzunar.

În al doilea rând, cei care plătesc asigurări de sănătate, nu se îmbolnăvesc toţi în acelaşi timp şi în fiecare zi. Există persoane care ani de zile nu au avut treabă cu doctorul şi în tot acest timp au plătit CAS.

În al treilea rând, nu pot plăti asigurări de sănătate toţi cei 20 de milioane de locuitori ai României, pentru că printre ei mai sunt şi copii, pensionari, iar mulţi sunt plecaţi la lucru în străinătate.

În concluzie preşedintele aberează şi este total pe dinafară cu realitatea din România. Mai ales că a spus, pentru a nu ştiu câta oară, că România a depăşit vârful crizei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge