Trădarea lui Ponta este de fapt trădarea USL

By | 11 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

S-a vorbit mult despre discursul lui Victor Ponta de la adunarea parlamentară care a validat noul guvern condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a fost caracterizat ca fiind prea conciliant, prea laudativ la adresa noului prim-ministru şi că ar reprezenta în fapt o trădare a alianţei USL şi o încercare de rupere a acesteia de către liderul PSD.

Cred mai degrabă că această tevatură este o perdea de fum menită să ascundă adevărata trădare, aceea a opoziţiei faţă de popor şi faţă de protestatarii din Piaţa Universităţii şi din întreaga ţară.

Spun asta, pentru că s-a trecut cu vederea un fapt mult mai grav, acela că parlamentarii care reprezintă USL nu au participat la votul pentru aprobarea noului guvern, făcând astfel posibilă tocmai validarea acestuia şi implicit succesul planului lui Traian Băsescu.

Şi dacă stăm să ne gândim în toţi aceşti ani, de când regimul Băsescu-Boc a fost la putere, opoziţia a procedat în aceeaşi manieră, absentând de la voturile din Parlament şi sprijinind astfel în mod tacit trecerea unor legi anti-populare şi catastrofale pentru viitorul ţării fie doar prin votul din partea coaliţiei de guvernare, fie prin multele asumări de răspundere ale guvernelor Boc.

Asta arată că, atât puterea cât şi opoziţia sunt de fapt două feţe ale aceleiaşi monede, două tabere care doar în aparenţă sunt în conflict, lupta politică limitându-se la un circ mediatic al atacurilor verbale reciproce între membrii şi liderii grupărilor politice, în vreme ce în spatele scenei aceste „tabere” îşi dau mâna şi îşi apără în comun propriile interese şi pe cele ale unor puteri străine, faţă de care clasa politică românească este obedientă.

Încep să cred tot mai mult în lozinca asta:

usl-pdl-mizerie

Sursa foto

3 păreri la “Trădarea lui Ponta este de fapt trădarea USL

  1. Alex

    S-a vorbit mult despre discursul lui Victor Ponta-care discurs?? Ponta nu are discursuri, ci doar poante, pentru ca traim in selectiunie prelungite ale programului de revelion. Ponta e saltimbancul care reprezinta cealalta fata a medaliei numita putere. In statele sarace exista coruptie, unde exista coruptie nu exita politica, iar unde aparent exista politica, nu exista opozitie reala.
    Fa o comparatie intre Ponta si Ungureanu: 2 neintarcati, 2 adolescentini care nu-si asuma maturitatea (masculina, nu mai zic de aia politica!), tunsi scurt ca razvratitii din licee, efeminati si cu psihologia de curva scrisa in gene.
    Dar daca Geoana a tradat, daca Nastase a tradat, de ce n-ar trada cu totii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge