Pakistanul se aliază cu Iranul împotriva SUA

By | 17 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Pakistanul a promis să sprijine Iranul, dacă Statele Unite lansează un atac militar împotriva republicii islamice. Preşedintele pakistanez a asigurat liderul iranian că teritoriul ţării sale nu va fi folosit ca rampă de lansare pentru un astfel de atac.

În cazul în care Statele Unite decid să atace Iranul, Pakistanul nu va sprijini această acţiune şi nu va permite Statelor Unite să folosească bazele sale aeriene locale, pentru operaţiunile militare, a declarat azi liderul pakistanez Asif Ali Zardari.

conferinta islamabad

Asigurările sale de sprijin au venit în timpul unei reuniuni a liderilor din Pakistan, Iran şi Afganistan de la Islamabad. Discuţiile sunt considerate ca fiind modul Pakistanului de a trimite un mesaj de sfidare către SUA.

Relaţiile dintre Pakistan şi SUA sunt la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, după ce în noiembrie trecut, un atac aerian al SUA asupra unui punct de frontieră din Pakistan a ucis 24 de soldaţi care au fost confundaţi cu militanţi talibani. Pentagonului i-a trebuit o lună pentru a-şi recunoaşte, cu părere de rău, partea de vină pentru greşeala fatală şi pentru a-şi cere scuze.

Dar chiar şi fără facilităţile militare de pe teritoriul Pakistanului, Washingtonul şi aliaţii săi au acumulat deja în regiune o forţă militară mai mult decât suficientă pentru a dezlănţui un război pe scară largă cu Iranul.

Sursa: RT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge