Neo 2 – o jucărie utilă pentru scriitori, jurnalişti şi bloggeri

By | 5 martie, 2012
Distribuie prietenilor!

De mai mult timp simt nevoia unui instrument de scris, pe care să îl am mereu la îndemână, atunci când mă loveşte inspiraţia, sau când am o idee care tocmai mi-a venit în minte şi vreau să o notez. De asemeni atunci când am de tehnoredactat sau de tradus un text mai lung, mi-ar fi foarte util un dispozitiv portabil pe care să-l folosesc oriunde, oricând şi practic în orice condiţii.

Un laptop ultraportabil nu este soluţia cea mai bună, deoarece sunt puţine modele care oferă o autonomie cât de cât satisfăcătoare. O tabletă, pe lângă faptul că este foarte scumpă, are capabilităţi de tehnoredactare scăzute şi nici cu autonomia nu stă cine ştie ce.

Un e-book reader oferă o autonomie mult mai mare, dar nu prea este conceput pentru procesare de texte, mai ales dacă nu posedă o tastatură sau ecran tactil cu tastatură virtuală.

Întâmplător am găsit un gadget foarte simpatic, care, pe lângă o autonomie de invidiat, oferă şi facilităţi foarte bune pentru procesare de text, fiind conceput special pentru acest scop. Este vorba de Neo 2 , un procesor de text digital, foare popular în America în rândul elevilor studenţilor şi jurnaliştilor.

Neo 2

Costă 169 dolari şi are o autonomie de 700 de ore în cazul alimentării cu trei baterii obişnuite AA! Se poate conecta la un PC, Mac sau imprimantă, cu ajutorul unui conector USB şi prin ataşarea unui dispozitiv auxiliar, poate face transferul datelor către imprimantă şi wireless, permitând şi încărcarea textelor pe Google Docs.

Mă tentează foarte mult o asemenea jucărie, dar din păcate nu cred că există cineva în România care să comercializeze un astfel de dispozitiv. 🙁

Un scurt review de pe Youtube.

4 păreri la “Neo 2 – o jucărie utilă pentru scriitori, jurnalişti şi bloggeri

  1. Alex

    700h e ceva. Seamana cu masinile de scris cu afisaj lcd, alea aveau 2 linii… si cred ca o memorie de cativa kb.
    Daca-ti iei, alege varianta cu AA, pui NiMh de 1000mAh, nu depinzi de un LiIon incorporat. As prefera insa soft cu comanda vocala pe telefon si pentru windows. De ce sa butonezi cand poti vorbi? 🙂

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Seamănă cu o maşină de scris electronică, dar poate mai mult de atât. Pentru scris e suficient şi în plus mai are nişte softuri educaţionale şi facilităţi de comunicare cu profesorul pentru teste. Are un port de infraroşu prin care poate comunica cu late dispozitive de acest gen. 🙂

  3. Alex

    IR? Portul ala obsolete a carui adaptoare costa in draci? Cine mai are IR? Un port IR ajunge sa coste exagerat, ca si hdd-urie notebook p-ata, doar pentru ca-s antichitati. Am gasit pe un site hdd de 160gb cu 450lei pata (deci viteza net inferioara sata) doar pentru ca pe unii ii doare maseaua ca nu-si pot face upgrade de sistem ci doar pe componente.
    As prefera un telefon totusi, alde E63 cum am eu, n-are qwerty, dar daca te inveti butonezi repede. Imi amintesti de telefoanele nokia cu port IR 🙂

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Portul IR este doar pentru ca aceste dispozitive să comunice între ele, deci nu ai nevoie de adaptor pentru altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge