Carnea de pui provoacă infecţii urinare?

By | 21 martie, 2012
Distribuie prietenilor!

Eu v-am spus, dacă consumaţi carne de pui, există posibilitatea să faceţi infecţii urinare! Cel puţin asta susţin „cercetătorii britanici”…

Vă înţeleg că s-ar putea să fiţi puţin sceptici, după ţepele cu „boala vacii nebune”, „gripa aviară”, „gripa porcină”, sau după ce câteva mii de tone de roşii şi castraveţi au fost aruncate, numai în România, anul trecut, deoarece unor „cercetători germani” li s-a părut că acestea ar fi infectate cu bacteria E.coli.

Dar trebuie să avem încredere în cercetători:

Savanţii speculează că de vină pentru apariţia numărului mare de cazuri de infecţii urinare este carnea de pui, infestată cu o tuplină periculoasă de E. Coli. Ei au comparat probele prelevate din carne cu cele recoltate de la pacienţi şi au descoperit o asemănare suprinzătoare între agenţii patogeni.

Sursa: România Liberă

După cum vedeţi, savanţii speculează… ei nu sunt siguri, dar vor să arunce o fumigenă în presă ca să ne mai sperie puţin, că tot e la modă. Ceea ce mi se pare însă de-a dreptul ridicol este argumentul şi raţionamentul pe care ei se bazează: dacă probele prelevate de la pacienţi seamănă cu agenţii patogeni din carnea de pui, înseamnă că între acestea ar fi o legătură… este ca şi cum ai spune că, dacă cel care a jefuit casa de amanet purta ochelari, premierul poartă ochelari, deci, înseamnă că premierul a spart casa de amanet! 😆

O părere la “Carnea de pui provoacă infecţii urinare?

  1. coolnewz/Ratatouille

    cind „cercetatorii” spun ceva, ei de obicei spun in reviste de specialitate, nu in Romania Libera sau in Gandul. Cind a fost treaba aia cu E. Coli in Germania, nu a fost vreun studiu sau speculatie, ci pur si simplu venea lumea la spital cu simptomele respective si unii plecau cu picioarele inainte.
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Francezii de elita RAID!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge