Hai să speriem poporul cu cutremurul!

By | 2 iunie, 2012
Distribuie prietenilor!

Cei de la “Realitatea” şi-au făcut un obicei, total iresponsabil şi neprofesionist, din a speria populaţia cu ştiri alarmante, care anunţă iminenţa unui cutremur puternic în România. Dacă în trecut Gheorghe Mărmureanu ne spunea să fim liniştiţi, pentru că “zona Vrancea nu este încărcată seismic”, sau că nu se va produce un cutremur major în următorii ani, acum toate ştirile anunţă mai mult ca sigur un astfel de cutremur.

Uneori jurnaliştii postului amintit mai şi manipulează într-un mod grosolan, aşa cum se întâmplă într-un articol pe care l-am citit azi pe site-ul lor. Deşi titlul său spune clar că un cutremur cu magnitudinea de până la 7 grade se poate produce oricând în România, iată ce scrie în articol că ar fi declarat prof. Gheorghe Mărmureanu:

Deocamdată nu se poate produce un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter. (…) Un cutremur cum a fost în Italia, la noi, nu va fi nici măcar simţit. Nu poţi confunda ceea ce se întâmplă în România cu ceea ce se întâmplă în Japonia, cu ce este în Bulgaria sau în Italia. Suntem total diferiţi.

Deci până la urmă cum stau lucrurile: “un cutremur cu magnitudinea de până la 7 grade se poate produce oricând în România”, sau “deocamdată nu se poate produce un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter”???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge