Cutremuromania de la Realitatea

By | 18 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

De la un timp încoace, pe site-ul Realitatea.net apare la fiecare 2 – 3 zile câte o ştire despre un cutremur cu epicentrul în zona Vrancea. În trecut ziarele şi televiziunile anunţau doar atunci când avea loc un seism de cel puţin 4 grade şi putea fi resimţit de oameni.

La Realitatea se anunţă însă fiecare tremurătură a pământului înregistrată de aparatele sensibile de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Nu contează că e vorba de un cutremur de 2 – 3 grade, care se produce frecvent şi este întregistrat doar de aparate; pentru Realitatea e ştire bună de panicat cetăţenii. Iar dacă e vorba de ceva mai serios, de la 4 grade în sus, e deja ştire-bombă,  care este reamintită şi după câteva săptămâni, când are loc un cutremur obişnuit, insesizabil.

Înţeleg că e goană mare după rating şi click-uri şi oamenii trebuie convinşi să-şi facă asigurări obligatorii pentru locuinţe, ca să mai cheltuie nişte bani, dar să stai tot timpul cu ochii pe seismograf şi să dai alarma la cea mai mică tremurătură a acului pe hârtie, e deja prea mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge