Twitter va cenzura mesajele rasiste

By | 1 iulie, 2012
Distribuie prietenilor!

Twitter, cunoscutul serviciu de micro-blogging intenţionează să ia măsuri de combatere a rasismului şi trolling-ului pe platforma sa. Comentariile abuzive vor fi ascunse.

Directorul executiv al companiei, Dick Costolo a declarat pentru „Financial Times” că escaladarea discursului de ură, abuziv şi a mesajelor insultătoare este intimidantă.

Twitter va lupta cu „trollii” şi instigatorii la ură prin ascunderea mesajelor lor, în cazul în care conturile acestora nu au „followeri”, informaţii ale utilizatorului sau o imagine de avatar.

Măsurile sunt introduse după ce poliţia britanică a iniţiat o anchetă legată de mesajele rasiste împotriva jucătorilor echipei de fotbal a Angliei, care a pierdut meciul cu italienii duminica trecută, în sferturile de finală ale Euro 2012, relatează BBC.

Sursa: RT

0 păreri la “Twitter va cenzura mesajele rasiste

  1. Alex

    Cenzura se aplica frecvent deci baietii vor sa spun altceva-ca exista rasism ca fenomen de masa. Ca si terorismele, fundamentalismele, discriminarile etc. Inainte de a declara razboi, trebuie inventati „dusmanii”, o veche practica, deh…

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Facebook face asta demult. Am câţiva prieteni care distribuie linkuri despre conspiraţii şi dacă vrei să intri pe ele, FB te avertizează că acel conţinut e dubios sau periculos. La fel şi Google blochează anumite site-uri sau clipuri al căror conţinut a fost denunţat ca fiind necorespunzător.

  3. Pingback: Cenzura Internetului continuă | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge