Traian Băsescu şi-ar putea pierde drepturile prevăzute pentru foştii şefi de stat

By | 13 iulie, 2012
Distribuie prietenilor!

Traian Băsescu are multe motive să se teamă de o eventuală demitere, în urma referendumului din 29 iulie. Pe lângă pierderea puterii, atât de dragă lui, problemele cu justiţia şi sfârşitul carierei politice, preşedintele suspendat şi-ar putea pierde şi drepturile speciale prevăzute de Legea Nr. 406 din 10 iulie 2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român.

Articolul 1, alineatul 3 al acestei legi prevede următoarele:

Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum.

Acum să vedem şi ce pierde Băsescu dacă va fi demis:

Art. 2

Persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi:

a) folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de resedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;

b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;
c) pază şi protecţie, precum şi folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.

Art. 3

(1) Drepturile prevăzute la art. 2 lit. b) se acordă şi în cazul în care persoana îndreptăţită beneficiază şi de alte drepturi salariale ori venituri realizate din activităţi profesionale, în condiţiile legii, sau cu titlu de pensie.
(2) Modalităţile concrete privind exercitarea drepturilor prevăzute la art. 2 lit. a) şi c) se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Aşa că nu mai sta pe gânduri, ieşi din casă şi spune DA la referendum! 😀

0 păreri la “Traian Băsescu şi-ar putea pierde drepturile prevăzute pentru foştii şefi de stat

  1. iulian

    Io unul banuiesc ca se va marsa pe neprezentarea (fortata) la vot, adica: de exemplu la tara intr-un catun, primarul pdl si cu gealatii stau in fata sectiei de votare si daca te vede ca vrei sa votezi iti „recomanda” calduros ca mai bine faci cale intoarsa daca mai vrei sa-ti primesti somajul sau alocatia. Ideea de a te duce sa votezi in alta parte nu tine pentru ca se vede stampila votat cu data de 29/07/12 pe C.I. Nu vreau sa dau idei nimanui dar cred ca basistii vor merge pe treaba asta. Dar sa-i vad ce vor face in noiembrie si peste 2 ani atunci cand labasescu nu va mai fi.

  2. coolnewz/Ratatouille

    @ iulian: problema cu „rationamentul” asta este ca majoritatea primarilor nu sunt PDL 😀 Incearca sa emiti ceva similar cu primarii … USL (era sa spun „primarii pucistilor” 😀 )
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Numărul de aur

  3. iulian

    @cool_ratat bai tati, nu neg statistica ta, ar fi bine sa fie asa (in leg. cu nr. primarilor pdl), DAAAR puci prin referendum ….? cum asa?! retar..tule!! cat sa fi de basist sa gandesti asa? Maaaaarsh d-aici si da-ti un cap in gura, poate te trezesti. Maaarsh!

  4. coolnewz/Ratatouille

    @ iulian: vezi mai lucian ce rau e sa te bage cineva in seama si sa-ti dea un raspuns? Te pierzi cu totul, iti iei lumea in cap, vorbesti urit, scrii agramat etc …
    Hitler tot democratic a venit la putere. Democratic dar pe valul unor nemultumiri exploatate la maximum. Dar asta s-a mai spus zilele astea, puteai si tu de curiozitate sa iei o carte sa te documentezi. Sau sa-l intrebi pe amicul Danut, ca el sigur ar fi stiut sa faca un pic de lumina.

    eu ma refeream la cum s-a ajuns la referendum. Ma gindesc ca nici macar pentru Basescu nu merita sa facem compromisul asta si anume sa calcam in picioare legile. Na … ca iar te-am luat in serios!

    (Hitler e tipul ala cu mustata „musca”)
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Mogulii schnapps-ului

  5. Dan Tănăsescu Post author

    @coolnewz/Ratatouille: Mai ai ceva până să-l ajungi pe @Iulian. Tu abia acum înveţi germana, dar el o cunoaşte de ani buni! 😀

  6. iulian

    @coolnews: 1. cunosc faza cu Hitler, nu-i chiar asa: a venit la putere cu ajutorul org. Thule si a unui segment al ocultei financiare globale, doar aparent prin vot democratic (vezi ce spunea Lenin: „Nu-i important cine voteaza ci acela care numara voturile”) 2. Puciul este clar definit in dictionare: „Încercare de a săvârși o lovitură de stat organizată de un grup politic militar” – DEXonline, comparatia fortata cu debarcarea sinistrilor Blaga si Anastase + revocarea Av. Poporului ne sustinandu-se din motive evidente. Argumentatia o poti gasi in legislatia actuala. 3. Primul meu post este o banuiala nu un rationament. 4 nu te-am rugat eu sa ma bagi in seama. 5 Nu vorbesc ci scriu (agramat sau nu). 6. Pt. limbajul oarecum deplasat, dar deloc neobisnuit pe forumurile romanesti, imi cer scuze cu motivarea ca mi-am iesit din sarite din cauza tonului tau condescendent si zeflemitor pe care il ai chiar si la adresa lui Dan, care nu inteleg de ce nu te baneaza, dar nu e treaba mea. 7. E ultima oara cand te bag in seama 🙂
    @Dan: mersi pentru sustinere

  7. coolnewz/Ratatouille

    @ DT: ai avut o senzatie vaga ca m-am luat la intrecere cu cineva? 🙂

    Dar ai dreptate, abia acum invat germana. Am fost ocupat cu alte chestii intre timp 😉 Nu ti le mai insir ca iar imi spui ca-ti blochez blogul. 😛 Pe de alta parte am serioase dubii in privinta a ceea ce numesti tu „a cunoaste”. 😀
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Mogulii schnapps-ului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge