Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni şi îşi va da demisia

By | 16 august, 2012
Distribuie prietenilor!

Ziarul online „Naţional” prezintă un scenariu conform căruia Traian Băsescu, în urma negocierilor din „garaj” cu emisarul american Philip Gordon, va fi repus în funcţia de preşedinte al României, după care, în maxim o lună, îşi va da demisia. În schimbul demisiei va primi imunitate internaţională, fapt care îl va absolvi de orice răspundere în faţa legii.

Terminat din punct de vedere politic, Băsescu nu a mai avut ce să le ofere americanilor în afară de propria retragere. În amintirea parteneriatului pe care preşedintele suspendat l-a avut cu Statele Unite, oficialii de la Washington au dat dovadă de bunăvoinţă, permiţându-i o ieşire din scenă cât de cât onorabilă. Mai exact, Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, după ce Curtea Constituţională va invalida referendumul, ca mai apoi, în maximum o lună, să-şi anunţe demisia. Demisie cu imunitate inclusă, evident. Aşa cum ”Naţional” a mai scris, cel mai probabil, Traian Băsescu va primi o misiune oficială internaţională ca raportor NATO,  poziţie care-i asigură o imunitate internaţională, făcându-l practic de neatins.

Asta ar fi o variantă mult prea bună pentru Băsescu! Cred că mult mai cinstit ar fi ca preşedintele suspendat să fie demis prin referendum, pierzându-şi astfel privilegiile de fost şef de stat şi fiind nevoit să se supună rigorilor legii. Aceasta ar fi doar o mică reparaţie pentru răul pe care l-a făcut poporului român în toşi aceşti ani.

0 păreri la “Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni şi îşi va da demisia

  1. cumnatu

    As prefera varianta 2 adica sa se intoarca la Cotroceni sa-si termine mandatul si apoi la brutarie cu el.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Eu aş prefera o altă variantă: să nu se mai întoarcă la Cotroceni niciodată şi să meargă urgent la brutărie, chiar acum! 😆

  3. Flavia

    Eu nu cred in aceste scenarii. Daca dorea sa-si dea demisia, si-o dadea imediat dupa ce s-a anuntat rezultatul referendumului, pretinzand elegant ca, desi cvorumul nu este realizat, el nu doreste sa forteze vointa poporului care s-a exprimat prin vot, si isi da demisia de onoare.

    Amenintarile si presiunile exercitate prin procuratura asupra chestorului Manoloiu, asupra cetatenilor care au votat, asupra Curtii Constitutionale, care a inventat in drept notiunea de „erata”, si, prin CSM, asupra Monei Pivniceru, evitand cu orice pret numirea acesteia la Ministerul Justitiei, DEMONSTREAZA CA BASESCU VREA SA-SI PASTREZE IMUNITATEA IN FATA LEGII TOT CA PRESEDINTE AL ROMANIEI, si, daca Constitutia se schimba, nu se va schimba decat ca sa il eternizeze la Cotroceni.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Astea se întâmplau înainte să vorbească cu Philip Gordon şi înainte ca Virgil Măgureanu să meargă în America ca să negocieze pentru Băsescu. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge