Ucraina de ce nu se teme de UE?

By | 29 august, 2012
Distribuie prietenilor!

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Autorităţile au considerat că prin semnarea unui contract de distrbuţie de gaze cu Rusia, a adus prejudicii financiare ţării.

Reprezentanţi ai UE, aşa cum le este obiceiul, şi-au arătat interesul şi îngrijorarea faţă de situaţia Iuliei Timoşenko, faţă de soarta democraţiei, a statului de drept, bla, bla, bla… Cu toate astea, ucrainienii nu s-au lăsat impresionaţi de aceste declaraţii şi au aplicat în continuare legea, aşa cum consideră ei că trebuie aplicată în ţara lor.

Pe de altă parte, în România, papiţoii noştri de politicieni – de câte ori ridică Angela Merkel o sprânceană, sau se încruntă puţin Barosso şi tuşeşte demonstrativ – se aliniază toţi, ca în faţa plutonului de execuţie şi încep să le aplaude genunchii de frică.

0 păreri la “Ucraina de ce nu se teme de UE?

  1. ChavaLito^

    ce’a mai aberanta masuri mi se pare ce’a cu limitarea deficitului bugetar la 3% care practic ne distruge economia si nu ne mai putem dezvolta,mai ales ca suntem o tara .. subdezvoltata e putin spus,dar in general .. toate tarile care se straduiesc sa respecte regula asta aberanta (spania italia irlanda portugalia) in special tarile care folosesc euro,li se va distruge practic economia si suveranitatea nu le va mai apartine.
    ChavaLito^´s last blog post ..Vadim Tudor in Parlamentul European: ROMANIA a ajuns o COLONIE a SUA

  2. fed

    tarile scandinave nu sint nici un fel independente ci doar gindirea romanului care a devenit independenta fata de realitatea zilnica pe care nu o poate pricepe. astea au fost terenul lor pt experiente de tot felul. acum le-ati luat voi locul.

    dan acolo nu vede nimeni ca o echipa de fotbal a unui minoritar fura de rupe ca sa cistige cupe si prin asta incearaca sa dezvolte un discurs autonomist prin fabricarea unui fel de constiinta si mindrie regionala? au si toata presa in spate care intervine imediat daca interesele lor par amenintate cum a fost cazul cind faceau galagie cu un blat la un meci dinamo-steaua. de 5 ani au o cooperativa prin care i-au titlul un da si unul nu in care-si string zestrea de puncte pt un campionat viitor.

  3. fed

    Pe de altă parte, în România, papiţoii noştri de politicieni – de câte ori ridică Angela Merkel o sprânceană, sau se încruntă puţin Barosso şi tuşeşte demonstrativ – se aliniază toţi, ca în faţa plutonului de execuţie şi încep să le aplaude genunchii de frică.

    toate posturile importante la noi sint ocupate de tarani flotanti scosi din sate in anii 60. tu crezi ca vestul i-a dat bani degeaba lui ceausescu sa poata face asta?! ei au stiut bine ce fac si ce scot la lumina pt ca aveau nevoie de o masa de manevra a lor. vesticii ne-au dat sah si mat cu o singura mutare! servilismul romanesc este f bine cunoscut iar taranii vezi bine ca nu pot pricepe viata fara stapin. daca critici vestul zic ca esti cu rusii nu-i asa? vezi?! asta este taranul: servil umil fata de straini prost arivist dar inginfat fata de ai lui stiindu-se in grija unui stapin puternic.

  4. fed

    20:15
    Goldman Sachs – Eine Bank lenkt die Welt
    Die amerikanische Investmentbank Goldman Sachs ist in den letzten Jahren zum Symbol für Maßlosigkeit und ausufernde Spekulationen im Finanzbereich geworden. Der Dokumentarfilm gibt Einblicke in die Mechanismen der finanziellen und politischen Machenschaften der Bank.

    DETAILS DOSSIER
    ARTE F / © 2012 Jin Lee/Bloomberg/Getty
    Dienstag, 4. September 2012 um 20.15 Uhr
    Wiederholungen:
    19.09.2012 um 10:25
    Goldman Sachs – Eine Bank lenkt die Welt
    (Frankreich, 2012, 75mn)
    ARTE F
    Regie: Jérôme Fritel, Marc Roche

    marti 4 sept ai pe arte la 20.15 docu despre goldman. reluare pe 19 sept

  5. fed

    mai lito pleaca de aici cu ce sti tu ca nu ma intereseaza din moment ce eu am trait ani de zile si la ei! pricepi?!scuteste-ma de stiinta vostra a taranilor flotanti ca sint satul de voi!ce bruxelles visezi tu? esti total strain.cine sint aia?aia decid ceva?du-te la plimbare sau fa altceva ca nu am nevoie de parerea ta care se bazeaza pe nimic altceva decit zvonuri tipice voua. nu vezi in ce hal ati adus romania cu ce stiti voi?vrei descrieri? nu vezi?!
    islanda s-a trezit de curind si a luat masuri.si desigur ca nu ai habar ce anume au schimbat.

  6. Dan Tănăsescu Post author

    @fed: Te-am mai rugat şi alte dăţi să nu mai jigneşti pe cei care comentează. Nu te-am banat aşa cum am procedat cu mulţi alţii pentru că aduci informaţii interesante în comentarii, dar te rog, să nu mai insulţi pe nimeni, chiar dacă nu eşti de acord cu persoana respectivă. Dacă consideri că greşeşte în ceea ce spune, corectează-l dar cu argumente şi folosind un limbaj civilizat. ChavaLito din câte ştiu eu are doar 19 ani aşa că are mult ttimp de acum înainte să înveţe şi să aibă opinjii corecte, dar dacă îl insulţi nu îl ajuţi cu nimic.

  7. ChavaLito^

    Fed perioada lui Ceausescu nu am prins’o dar din cate am vazut si am citit despre el cred ca a condus Romania cu o mana de Fier,la fel cum conduce Hugo Chavez venezuela actualmente,Rusia si restul tarilor BRICS incearca sa fie cat mai independente si incearca sa ajute omenirea sa se dezvolte,SUA si UE,ma refer la cei care conduc UE si SUA .. sunt principalii furnizori de violenta din lume.eu nu prea am vazut Rusia sa participe la razboaie si lovituri de stat cum face SUA,sa se amestece prin toate tarile considerate coloniile ei (inclusiv Romania).ziceai ca ai trait mult timp in tarile scandinave si totusi nu ai observat ca deciziile le ia in proportie destul de mare si poporul? Suedia si Danemarca au convocat un referendum pe tema aderarii la euro si cetatenii nu au acceptat si o duc foarte bine cu moneda lor nationala.
    ChavaLito^´s last blog post ..Vadim Tudor in Parlamentul European: ROMANIA a ajuns o COLONIE a SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge