Ce nu au înţeles românii în 22 de ani de capitalism

By | 17 noiembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Deşi au trecut mai bine de două decenii de când a căzut regimul comunist, nu cred că sunt prea mulţi români care au înţeles care e cu adevărat treaba cu capitalismul. Dacă dăm la o parte propaganda şi teoriile economice, care vin cu tot felul de explicaţii sofisticate şi aberante, lucrurile sunt în esenţă foarte simple.

Capitalismul este un sistem alcătuit dintr-o minoritate a celor bogaţi şi foarte bogaţi, la care se adaugă o mare majoritate a săracilor, care visează să devină şi ei bogaţi. Competiţia socială constă în lupta celor săraci pentru a deveni bogaţi şi încercarea celor bogaţi de a deveni şi mai bogaţi, păcălindu-i pe cei săraci să rămână în continuare săraci, sau să devină şi mai săraci ca înainte. Asta e tot.

3 păreri la “Ce nu au înţeles românii în 22 de ani de capitalism

  1. Ghabee

    Foarte bine punctat. Insa intelegerea imprejurarilor este o problema care sare in observatie destul de des. Iar chestia asta se poate observa foarte usor daca incepi a-i vorbi unui compatriot despre comunism, instant incepe sa injure si sa blameze un sistem care probabil i-ar face viata de zi cu zi mai buna, fara sa fie constient ca face confuzie intre comunism si dictatura.

  2. Pingback: Ce nu au inteles romanii in 22 de ani de capitalism | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge