A doua mare trădare naţională a USL

By | 15 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Sunt foarte dezamăgit şi dezgustat de faptul că USL, în cârdăşie cu Diavolul Chior, tocmai se pişă, pentru a doua oară, pe votul meu, exprimat pe 9 decembrie. Şi nu mă refer aici la prezumtiva alianţă la guvernare cu UDMR, sau la faptul că o serie de politicieni portocalii, în loc să fie la închisoare, au intrat din nou în Parlament.

Prima mare trădare naţională a USL a fost astă vară, când, la presiunile SUA şi UE, l-au reinstalat la Cotroceni pe demisul Traian Băsescu, pe post de guvernator, absolut fără nicio bază legală şi ignorând total votul zdrobitor a peste 90% din alegători.

Acum, după ce am văzut că oficialii UE şi-au retras sprijinul acordat lui Băsescu şi i-au pus în vedere să respecte rezultatul alegerilor parlamentare, am crezut că acea clovnerie – pe care a făcut-o guvernatorul, înmânând ostentativ lui Martin Schulz , chiar în timpul „fotografiei de familie”, o hârtie care chipurile ar reprezenta un acord de coabitare cu USL – este o altă cacealma băsistă, menită să creeze controverse şi confuzie în rândul opiniei publice.

Dar m-am înşelat, nu este aşa! Băsescu de fapt jubila că a mai reuşit, încă o dată, să facă o potlogărie şi le dădea una peste bot celor de la UE, arătându-le că are protectori mai puternici şi mai influenţi decât ei.

După ce a fost refuzat de europeni, guvernatorul s-a dus probabil cu jalba în proţap la „Marele Licurici” să ceară sprijin. Şi Licuriciul i-a ascultat ruga. O confirmă chiar fostul ambasador SUA, Mark Gitenstein, care a arătat, mai mult sau mai puţin direct,  că USL trebuie să se supună necondiţionat cerinţelor Washingtonului şi să nu ignore cumva agenda lui Băsescu şi să-l suspende, în caz că acesta va „călca pe bec”, din nou.

Gitenstein consideră că suspendarea a fost un spectacol  dezagreabil de privit. “Nu repetaţi această criză!”, a declarat el, adresându-li-se oamenilor politici. Acest mesaj  poate fi explicaţia întâlnirii de la Cotroceni. Gitenstein s-a văzut cu premierul Ponta în cursul dimineţii de miercuri, iar seara târziu, cei trei lideri USL au avut discuţii cu preşedintele, înainte ca acesta să plece la Bruxelles, cu un Act al coabitării. Ambasadorul a lansat o ameninţare voalată.”Coaliţia aflată la putere are meritul că a spus că va respecta condiţiile acordului de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi criteriile definite de UE pentru ameliorarea sistemului judiciar şi combaterea corupţiei. Ea trebuie să îşi respecte promisiunile”, subliniază Gitenstein.

“Pentru moment, toate indiciile arată că va urma această direcţie. Dacă nu o va face, va avea o problemă gravă şi se va confrunta cu o nouă criză”, a avertizat el.

Sursa: DCNews

USL nu a dat un răspuns oficial în această chestiune a “Actului coabitării”, dar Crin Antonescu, întrebat de jurnalişti dacă are cunoştinţă de acest lucru, a răspuns că da, dar nu vrea să răspundă, deci ipoteza unei întâlniri neoficiale între Ponta, Antonescu şi Băsescu la Cotroceni în vederea “coabitării”, capătă şi mai multă credibilitate.

Până la urmă trebuie să mă resemnez cu ideea că România este o colonie americană, cu Băsescu guvernator pe viaţă, în care democraţia este doar un termen de propagandă.

4 păreri la “A doua mare trădare naţională a USL

  1. ChavaLito^

    scuza-ma de limbaj,Sa Le Bag Pula in Cur la Toti politicienii romani pana le iese pe gura,le dau si muie totodata.

  2. Sorin

    Ce credeai Dane, ca se schimba mare lucru? Nu am fost la vot, pentru ca nu ai de unde alege, toti sunt o apa si un pamant. Eu as vrea sa plec in Cuba. In cativa ani, de Romania se alege prafu, o sa inceapa si cu gazele de sist si cu altele.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Păi ştii de ce nu se schimbă nimic? Pentru că din 18 milioane care ar trebui să vină la vot, vin doar 7-8 milioane! Aşa că hoţii de la putere, ne cred fraieri. Ai văzut că dacă am făcut scandal pe net cu UDMR, USL nu a mai avut tupeul să îi bage la guvernare?! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge