Un An Nou mai bun?

By | 31 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Când eram copil sărbătorile de iarnă, Crăciunul şi Anul Nou, erau momente cu adevărat magice. Mirosul de brad, cadourile care apăreau ca prin farmec lângă brad, pregătirile, mersul cu colindul, masa de Revelion, toate păreau ceva de poveste şi abia aşteptam ca această perioadă să vină.

Când eşti copil ai o altă percepţie asupra timpului şi mai ai şi marele avantaj al lipsei de experienţă. Noaptea Anului Nou părea că nu se mai termină şi era chiar un eveniment unic. De fiecare dată eram convins că noul an va fi mai bun şi mai norocos, mai ales dacă respectam câteva obiceiuri şi ritualuri simple.

Când ajungi la maturitate, toată magia sărbătorilor din păcate dispare. După ce ai apucat în viaţa ta 30 – 40 de Revelioane şi de fiecare dată ţi s-a urat un an mai bun, multă fericire şi împlinirea tutror dorinţelor şi ai văzut aceeaşi tevatură repetată identic, an după an, mai ales acum în perioada consumeristă şi ipocrită pe care o trăim şi ai văzut că nu se întâmplă nimic deosebit după aceea, parcă nu mai eşti aşa de convins că noul an va fi unul mai bun şi cu totul deosebit faţă de ceilalţi. De asemenea, lucrurile parcă se petrec mult mai rapid. În comparaţie cu nopţile de Revelion din copilărie, cele de azi sunt nopţi aproape obişnuite, dacă faci excepţie de petardele şi artificiile de la miezul nopţii. Mai ales de când programele televiziunilor  dedicate Anului Nou au ajuns nişte glume jalnice şi de-a dreptul penibile.

4 păreri la “Un An Nou mai bun?

  1. ChavaLito^

    parerea mea este Dane e ca… eu vad ca 70-80% din populatia Romaniei intr-o depresie adanca si fara nicio speranta de viitor,asta cred ca e motivul pentru care asa zise-le sarbatori pagane (Craciunul Pastele si alte ‘sarbatori’ nu mai au valoare.

  2. ChavaLito^

    + – :)) … eu am 20 de ani si nu mai vad rostul acestor sarbatori,tin minte ca atunci cand eram de 12 13 ani fiecare eveniment avea o importanta mare pentru mine si gaseam tot timpul ceva de facut,acum majoritatea tineretului (10-18 ani) stau toata ziua pe net,tv,nu au nicio activitate si i vad extrem de plictisiti cu tot ca exista atata tehnologie,eu cred ca aici e vorba de si de generatie si situatia sociala.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Dacă te năşteai cu vreo 15-20 de ani mai devreme ai fi văzut că pe vremea aia sărbătorile erau cu totul altceva! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge