Să recapitulăm diversiunile de sezon

By | 11 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

De vreo două săptămâni încoace presa ne ţine numai în petarde şi fumigene mediatice: decese, divorţuri, scandaluri politice, scandaluri sexuale, atentate teroriste etc. Am studiat fenomenul timp de câţiva ani şi am observat că, de câte ori se apropie data la care delegaţia FMI urmează să vină la Bucureşti, pentru discuţii cu Guvernul, spaţiul public este inundat cu astfel de diversiuni.

Scopul lor este să distragă atenţia populaţiei de la chestiunile cu adevărat importante şi astfel anumite măsuri îndreptate împotriva cetăţenilor şi interesului naţional să treacă neobservate. Iar în cazul presei, aruncarea pe piaţă a unor teme false, care să fie dezbătute amplu pe la emisiuni TV şi în articole de ziar sau de pe Internet, nu le mai lasă jurnaliştilor răgaz pentru a aborda teme serioase şi de real interes naţional.

Pentru că în perioada 15 – 29 ianuarie o delegaţie FMI se va afla la Bucureşti pentru a discuta cu guvernanţii şi a-le trasa noi măsuri şi direcţii de urmat, diversiunile şi fumigenele au început să se ţină din nou lanţ. Şi pentru a nu le pierde şirul, m-am gândit să fac o listă, la care se vor adăuga multe altele pe parcus, în zilele ce vor urma.

Deci până acum, avem aşa:

1. Scandalul cu numirile în CSM, declanşat de Băsescu şi echipa lui.
2. Indignarea provocată de declaraţiile anti-româneşti şi revizioniste ale lui György Frunda, consilier onorific proaspăt ales al lui Victor Ponta.
3. Scandalurile provocate de moartea regizorului Sergiu Nicolaescu, pe tema incinerării sale şi a existenţei unui presupus fiu nelegitim.
4. Vestea că Adrian Năstase ar putea fi eliberat din închisoare luna viitoare.
5. Şirul de scandaluri sexuale şi abuzuri din Poliţie.
6. Divorţul cuplului Ştefan Bănică Jr. – Andreea Marin.
7. Tentativa eşuată de atac cu bombă împotriva interlopului Bogdan Mararu de la Neamţ.
8. Rememorarea evenimentelor de anul trecut, petrecute la protestele din Piaţa Universităţii.

În afară de toate acestea am impresia că se prefigurează o nouă isterie având ca subiect o epidemie de gripă importată din America. De data asta virusul se numeşte H3N2.

Fiţi pe fază, pentru că vor mai apărea multe astfel de teme false. Important e să fiţi tot timpul ocupaţi cu lucruri fără importanţă! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge