Să închidem toate televiziunile şi să ne întoarcem la comunism!

By | 31 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Pe zi ce trece observ că, uşor, uşor, ne întoarcem iar la dictatură şi comunism, dar de data aceasta un comunism mult mai oribil şi mai perfid, decât cel dinainte de 1990. Se pare că presa este un obstacol major pentru făurirea “statului de drept” şi înaintarea României pe calea integrării în Uniunea Sovietică Europeană.

După ce OTV a fost închisă – şi mă îndoiesc că motivul a fost acela că era o televiziune infectă – raportul MCV al Comisiei Europene înfierează presa care intimidează şi linşează mediatic, procurorii şi judecătorii. Tradus în româneşte, presa critică acţiunile discutabile ale unor magistraţi.

Ce putea urma după toată această propagandă şi acţiunile cu substat politic asociate, decât noi iniţiative de cenzură a presei!

Alianţa România Curată propune o modificare legislativă în sensul în care oamenii politici să nu mai poată deţine organisme media autorizate de CNA, direct sau prin interpuşi. Propunerea, formulată de Alina Mungiu Pippidi, preşedinte SAR, vine ca urmare a criticilor din raportul de ţară în sensul în care instituţii ale statului şi justiţia au fost supuse atacurilor trusturilor de presă controlate de politicieni. Potrivit propunerii, politicienii ar putea deţine publicaţii de marketing electoral identificate ca atare.

Sursa: Gândul

Mai aiurea de atât nici că se poate! În primul rând, cum rămâne cu dreptul de proprietate? Cum poţi împiedica pe cineva să posede un bun care îi aparţine? Dacă un politician deţine deja o televiziune, îl poţi obliga să o închidă, sau să o vândă fără un motiv de abuzuri sau încălcări ale unor legi şi norme impuse în audio-vizual?

Pe urmă cum se poate stabili juridic dacă un politician controlează o televiziune, un ziar sau un post de radio prin interpuşi? Cum se poate stabili calitatea de “interpus”, al unui proprietar, acţionar sau manager al unei instituţii de presă? De exemplu, dacă cineva, să zicem “Comisia Europeană”, ar acuza “Evenimentul Zilei” sau postul “B1 TV” că sunt controlate de Traian Băsescu, sau Elena Udrea prin interpuşi, acestea ar trebui închise sau vândute unor persoane neutre sau ostile celor doi?

Eu zic, mai bine, ca să nu ne mai complicăm atâta, să desfiinţăm toate televiziunile, ziarele şi posturile de radio şi să rămânem doar cu TVR şi România liberă, trecut la stat, şi ambele să prezinte doar ce doresc domnii de la Bruxelles, Washington şi doamna Alina Mungiu Pippidi! Apoi să desfiinţăm Parlamentul, să modificăm Constituţia şi să rebotezăm ţara în Colonia Comunistă Europeană România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge