Cine a privatizat România?

By | 3 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Traian Băsescu a ocupat in timpul guvernelor Radu Vasile şi Mugur Isărescu funcţia de ministru al Transporturilor. Tot în acea perioadă, actualul preşedinte suspendat a fost coordonator al programului PSAL convenit cu Banca Mondială şi negociator şef în cadrul programului PSAL 2. Programul PSAL 2 sau „Împrumutul pentru Ajustarea Sectorului Privat” făcea parte din programul de asistenţă financiară pe care Banca Mondială l-a acordat României. Altfel spus, Banca Mondială a acordat asistenţă financiară nerambursabilă României pentru privatizarea unor societăţi comerciale cu capital de stat precum şi sprijinirea sectorului privat. Asistenţa financiară care se ridica la o valoare totală de un miliard de dolari.

Cu alte cuvinte, Băsescu negocia şi propunea reprezentanţilor Băncii Mondiale întreprinderile economice care urmau să fie privatizate. De asemenea, tot el propunea o serie de programe care, finanţate de Banca Mondială, urmau să îmbunătăţească mediul de afaceri şi cel social. Programe care în cea mai mare parte a lor nu au fost puse în aplicare nici astăzi.

Sursa

Deci aţi înţeles cum e cu comuniştii care vor să ne vândă Rusiei?! Din cauza lor trăim aşa de prost azi, pentru că au menţinut comunismul în România şi nu ne-au lăsat să ne integrăm în Europa. Că dacă ne integram în Europa, vindeam absolut tot şi făceam şi mai multe împrumuturi la FMI, acum trăiam ca în paradis, aveam şi locuri de muncă şi eram şi mult mai civilizaţi!

2 păreri la “Cine a privatizat România?

  1. argesanu

    nu sant basist dar cred ca oricum primul ministru face jocurile economiei intr-o tara,basescu singurul merit il are ca a bagat acesti banditi la puscarie ,atat si nimic mai mult,a fost complice la dezastrul economic romaneasc,asa este dar nastase si iliescu ce faceau
    argesanu´s last blog post ..UE vrea să privatizăm facultăţile de stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge