Efectele dezastruoase ale sabotajului mediatic din industria alimentară românească

By | 15 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Uite că ceea ce spuneam acum câteva zile s-a adeverit. Campania mediatică susţinută atât în ţară cât şi în Europa, cu acuzaţii în lanţ de presupuse încălcări ale unor reguli şi norme de siguranţă în producţia şi comerţul cu alimente a provocat mari pagube producătorilor şi comercianţilor autohtoni din industria alimentară.

Faptul că acuzaţiile au fost false sau exagerate nu mai contează, deoarece efectele lor s-au produs deja. Exact ca în anii trecuţi când scandalul legumelor infectate cu bacteria E.coli a provocat cultivatorilor de legume pagube uriaşe, mii de tone de roşii, castraveţi şi alte legume fiind pur şi simplu aruncate la groapa de gunoi.

Producătorii spun că străinii nu mai au încredere să cumpere vită românească, cât despre exportul de carne de cal nici nu poate fi vorba.
Scandalul laptelui a început de o săptămână, iar producătorii şi procesatorii spun că deja au înregistrat pierderi de până la 50%.

Spre exemplu, un singurator procesator a fost nevoit să distrugă într-o săptămână 60.000 de litri de lapte, ceea ce înseamnă în bani aproximativ 30.000 de euro pentru fiecare jucător în parte.

Cauzele sunt multiple – consumul de lapte a scăzut drastic, pentru că oamenii nu mai au încredere să consume lactate, iar pe de altă parte, hipermarketurile au decis să retragă de la raft unele sortimente de lactate.

În acelaşi timp, inspectorii sanitar-veterinari au pus sechestru pe marfă, acolo unde aveau suspiciuni. Până când au ieşit buletinele de analize însă, care au demonstrat contrariul – că marfa este conformă, marfa a expirat între timp, pentru că este perisabilă.

Sursa: DCNews

O părere la “Efectele dezastruoase ale sabotajului mediatic din industria alimentară românească

  1. ChavaLito^

    eu am observat o propaganda intensa indreptata impotriva Romanilor de pretutindeni,de la politica pana la alimentatie,daca ai fost atent si la meciul cu steaua cat de mult ia favorizat arbitrajul pe Chelsea,in industria alimentara de exemplu Dane tu sti ca economia Romaniei e la pamant ce mai exportam noi?mai nimic si uite ca tot suntem acuzati ca exportam mancare contaminata a inceput cu carnea de cal si acum cu carne de curcan imediat ajung hartie igienica folosita Tzaganoii borați,scuze limbaju 😀 da ma mai scap cateodata la cate vad ca se intampla in tara asta,daca pleci dincolo nu poti sa spui ca esti roman ca esti vazut ca un gunoi,eu am lucrat in anglia la spalatori si la spalat vase ca nu am gasit altceva de munca si cand am zis ca sunt roman m-au tratat ca si cu sclavii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge