Ceauşescu ne-a avertizat atunci, dar noi nu realizam ce va urma

By | 15 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Am găsit pe Youtube un fragment din discursul rostit de Nicolae Ceauşescu, la ultima sa apariţie publică, pe 21 decembrie 1989. Reascultându-l, realizez că Ceauşescu avea dreptate, dar pentru că pierduse de multă vreme legătura cu poporul şi oamenii nu mai puteau percepe adevărul, din cauza anilor de propagandă comunistă şi limbaj de lemn, mesajul său a trecut neobservat.

Astăzi se cam împlineşte tot ce a profeţit fostul preşedinte. De aceea, pentru a putea face o comparaţie între vorbele sale şi ceea ce se întâmplă azi, am transcris acest fragment şi am îngroşat pasajele care în prezent sunt teme la ordinea zilei.

În ce priveşte evenimentele de la Timişoara, am vorbit despre ele aseară. Apare tot mai clar că este o acţiune conjugată de cercurile care vor să distrugă integritatea şi suveranitatea României, să oprească construcţia socialismului, să pună sub stăpânire străină din nou poporul nostru şi de aceea trebuie să apărăm cu toate forţele integritatea şi independenţa României.

Cred că sunt printre dumneavoastră care îşi reamintesc de marea manifestare din 1968 pentru apărarea independenţei României. Demnitatea, unitatea poporului nostru a asigurat independenţa şi construcţia mai departe a socialismului în România. Şi acum trebuie să acţionăm în deplină unitate, cu fermitate, împotriva tuturor celor care încearcă să slăbească forţa, comunitatea naţiunii noastre, care acţionează în slujba diferitelor servicii de spionaj şi cercuri imperialiste, pentru a împărţi din nou România, pentru a înrobi poporul nostru. Cunoaşteţi ce au făcut şi spuneau înaintaşii noştri: „Murim mai bine în luptă, cu gloria deplină, decât să fim sclavi iarăşi pe vechiu-ne pământ.” Şi trebuie să luptăm să trăim liberi şi independenţi.

Este necesar, mai mult decât oricând, să acţionăm în spiritul democraţiei noastre muncitoreşti, să dezbatem cu deplină răspundere toate problemele privind dezvoltarea societăţii noastre, având permanent în vedere că tot ceea ce realizăm în România, trebuie să asigure bunăstarea poporului, că socialismul îl construim cu poporul şi pentru popor, că trebuie, în orice împrejurări, să asigurăm integritatea şi independenţa României.

Unii ar dori, din nou, să se reintroducă şomajul, să se reducă nivelul de trai al poporului şi cu scopul deschis formulat să dezmembreze România, să pună în pericol însăşi viitorul poporului şi naţiunii noastre independente.

Dragi tovarăşi, cel mai bun răspuns pe care trebuie să-l dăm este unitatea tuturor oamenilor muncii, a întregii naţiuni, acţiunea fermă de a realiza programele de dezvoltare socială a patriei şi de ridicare continuă a nivelului de trai material şi spiritual al poporului. De noi depinde ca România să rămână în continuu o ţară liberă, independentă, constructoare a socialismului. Şi doresc să declar şi aici că vom face totul pentru a apăra integritatea şi suveranitatea României, libertatea şi viaţa poporului nostru, bunăstarea întregii naţiuni.

De la această mare… să acţionăm cu întreaga răspundere şi să demonstrăm forţa şi capacitatea şi forţa oamenilor muncii din capitală, a întregii naţiuni, pentru dezvoltarea patriei noastre, pentru bunăstarea şi independenţa naţiunii. Vă doresc succese în întreaga activitate şi unitate, acţiune fermă împotriva oricăror acţiuni, care vor să distrugă independenţa şi socialismul în România. Aceasta e obligaţia noastră, a tuturor.

Pentru video intraţi aici: http://www.youtube.com/watch?v=iGtB2bsWk8E

3 păreri la “Ceauşescu ne-a avertizat atunci, dar noi nu realizam ce va urma

  1. Pingback: Nicolae Ceausescu spune adevarul: Din afara romaniei se doreste înrobirea romanilor si înstrăinarea romaniei | newsinfo1000

  2. Bogdan

    Felicitari pentru site si articole! Va multumesc cu respect pentru aflarea adevarului. Nici nu ma mir de ce la omorat ocultele masonice pe acest om,dar problema este ca atunci cand nu vrei sa iti dai tara pe mana lor devi brusc peste noapte DICTATOR,iar cu asta au fost spalati multi tineri,si eu sunt tanar dar m-am trezit la realitate. Ce este mai rau,intre un dictator gen ceausescu care a lasat ceva in urma s-au dictatorii astia de acum care nu fura in interesul unor oameni extrem de bogati de pe planeta? Zi buna dl.Dan.
    Bogdan´s last blog post ..Nicolae Ceausescu spune adevarul: Din afara romaniei se doreste înrobirea romanilor si înstrăinarea romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge