Războiul de tip securistic dintre Ponta şi Videanu

By | 20 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Corpul de control al primului ministru a transmis la DNA Raportul întocmit în privinţa situaţiei de la Hidroelectrica, printre cei vizaţi de săvârşirea unor posibile infracţiuni fiind şi fostul ministru democrat-liberal al Economiei, Adriean Videanu. Numele lui Videanu a fost menţionat chiar de premierul Victor Ponta, care a afirmat că sutele de milioane cu care a fost prejudiciată Hidroelectrica au ajuns „pe la Videanu şi PDL”.

Imediat fostul ministru Videanu reacţionează agresiv prin metode propagandistice de tristă amintire:

Fostul ministru al Economiei a reacţionat imediat prin intermediul unui comunicat de presă, în care afirmă că de un an de zile, România este „condusă de un mitoman fără precedent care, deşi ocupă funcţia de premier, este obsedat doar de propria imagine şi nu de problemele reale ale românilor, aşa cum îi cere poziţia pe care, temporar, o ocupă”. „Pentru că nu îl interesează, îi spun eu care sunt problemele reale ale românilor: situaţia dezastruoasă a muncitorilor de la Oltchim, a muncitorilor de la Mechel, a muncitorilor de la Hidroelectrica, a agricultorilor, a IMM-urilor, a bugetarilor, a pensionarilor, într-un cuvânt, a tuturor românilor. Practic, Victor Ponta umileşte 22 de milioane de români. Cu o mână îi mângâie pe creştetul capului, cu alta îi fură”, afirmă Videanu. „Victor Ponta va fi primul prim-ministru al României care, în curând, va fi scos cu pietre de români din Palatul Victoria. El simte acest lucru, motiv pentru care caută vinovaţi imaginari, aşa cum face, în mod laş, de un an de zile”, adaugă democrat-liberalul.

Sursa: ampress.ro

Şi ce să vezi, imediat, ca prin minune, reapare în atenţia publicului tema cu plagiatul lui Ponta, care părea definitiv îngropată, după pactul de coabitare cu chiriaşul de la Cotroceni.

Atacul a venit printr-un articol de pe Gândul în care este folosită formularea manipulativă „Ministerul Educaţiei a albit pe şest cazierul universitar al lui Victor Ponta”, de parcă ar exista în justiţie ceva numit „cazier universitar”, sau vreo sancţiune penală pentru plagiat, totul asezonat cu multe comentarii agresive şi la fel de manipulatoare la adresa lui Ponta, scrise de o armată de postaci simpatizanţi probabil ai culorii potrocalii.

Ministerul Educaţiei a decis definitiv că Victor Ponta nu a plagiat în teza de doctorat, cu toate că Universitatea Bucureşti şi Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare au adus probe consistente că premierul a copiat masiv fără semnele citării. Ministerul a ignorat deciziile celor două instituţii şi a luat în calcul doar concluziile Comisiei Naţionale de Etică, instituţie din subordinea sa, care a constat anul trecut că lucrarea lui Ponta nu conţine elemente de plagiat.  Ministerul a respins şi cererea Universităţii Bucureşti de a-i retrage titlul de doctor în drept penal obţinut de Ponta în 2003 cu lucrarea ”Curtea Penală Internaţională” care a fost coordonată de fostul premier Adrian Năstase.

Eu în locul domnului Videanu nu m-aş impacienta prea tare, că vorba aia, e om cinstit, nu bea, nu fumează… 😀

3 păreri la “Războiul de tip securistic dintre Ponta şi Videanu

  1. ChavaLito^

    ca cine’i curios de disputele lor facute de ochii lumii ca sa nu observe ce se intampla defapt in realitate

  2. ChavaLito^

    hmm oricum eu cred ca toti ca sunt si au fost la guvernare,fiecare a fost de acord sa se vanda bogatiile Romaniei mai mult sau mai putin din fiecare,lu’ Rahatu de Basescu chiar am vazut ca i face placere si de cand a venit FMI in romania,de la primul acord cu Romania face doar afirmatii anti-nationale,anti-sociale si pro-UE si FMI am vazut ca,chiar au prelungit acordul cu FMI inca 3 luni,pentru a vinde si ce a mai ramas,si anul trecut Boratu de Ponta zicea ca e o crima nationala inca un acord cu FMI nu imi pot da seama cum poate trece asa usor de la atitudine la alta intr-un timp asa scurt,cred ca sunt amenintati si corupti de CE si Delegatiile care vin la ‘negocieri’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge