Motivul real al vizitei făcute de Christine Lagarde în România

By | 22 iulie, 2013
Distribuie prietenilor!

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, se află pentru două zile în vizită oficială la Bucureşti, prima după numirea în funcţia de director al FMI, în luna iulie 2011. Conform unor surse guvernamentale, Christine Lagarde doreşte să aibă o discuţie cu Victor Ponta, vis-á-vis de politica de investiţii şi privatizare, pe care acesta intenţionează să o pună în practică în acest an.

Dincolo de programul oficial al acestei vizite, pregătită în grabă şi anunţată de responsabilii FMI la întoarcerea din China a lui Victor Ponta, sursele noastre spun că nodul gordian îl constituie negocierile care ar trebui să demareze în acest an între guvernul României şi cel chinez, pentru preluarea de către grupul chinez pentru energie nucleară a construcţiei şi exploatării reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, unde Ponta s-a arătat dispus a ceda chiar pachetul majoritar de acţiuni, statul mulţumindu-se doar cu un rol minoritar şi o participaţie la profit pe măsură.

Dacă această investiţie se va materializa, Centrala Nucleară de la Cernavodă va deveni primul obiectiv strategic, de pe piaţa energiei, din Uniunea Europeană, care va fi controlat de chinezi. Sursele noastre spun că prin discuţiile pe care intenţionează să le aibă la Bucureşti, atât cu Victor Ponta, cât şi cu Traian Băsescu, Christine Lagarde ar dori să împiedice punerea în mâna chinezilor a unuia dintre cele mai importante obiective de producere a energiei electrice din estul Europei.

Sursa: Tricolorul

O părere la “Motivul real al vizitei făcute de Christine Lagarde în România

  1. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge