Impozitul forfetar nu este prevăzut în acordul cu FMI

By | 7 octombrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, într-o emisiune la Antena 3, că introducerea impozitului forfetar (pe care l-a îmbrăţişat şi Boc în trecut, ceea ce a dus la închiderea a zeci de firme – nr.), nu este prevăzută în acordul convenit cu Fondul Monetar Internaţional, ci este o iniţiativă a Guvernului, aflată în prezent în Parlament spre adoptare.

„Forfetarul nu e prevăzut în acordul cu FMI, este iniţiativă a Guvernului preluată, şi din punctul meu de vedere bine gestionată, de ministrul Grapini, care a discutat de şase luni cu IMM-urile şi a venit cu proiectul de lege. Dacă Parlamentul îl va adopta, va însemna că pentru anumite tipuri de servicii – hotel, restaurant, frizerie- nu mai îţi iau niciun fel de impozit pe profit, toate celelalte, ai o taxă pe care o plăteşti anual şi nu mai vin să te întreb nimic altceva, cât ai făcut profit. Deci, asta nu e în acordul cu FMI”, a spus Ponta la Antena 3.

Sursa: Cotidianul

Acum chiar nu ştiu care este scopul guvernului Ponta cu această măsură, după ce am aflat că nu este impusă de FMI. Poate o fi un avantaj pentru hoteluri, restaurante şi frizerii, dar oare cum vor supravieţui sutele de mii de firme mici, care abia îşi acoperă cheltuielile, în cazul cărora pare o glumă să vorbeşti de profit!? Madam Grapini ar trebui să ştie cel mai bine!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge