Capitalismul împiedică evoluţia spirituală a omenirii

By | 21 ianuarie, 2014
Distribuie prietenilor!

Am avut o discuţie pe Facebook cu câţiva ideologi „de dreapta” din categoria libertariano-neoliberalo-sataniştilor, foarte înverşunaţi, care căutau să mă convingă de faptul că „lăcomia este bună” şi „lăcomia este cea care ne-a scos din peşteri”, adică, vezi Doamne, lăcomia a fost factorul determinant al civilizaţiei.

Respectivii mai erau şi foarte indignaţi de faptul că sunt de părere că economia trebuie să fie regândită pe baza principiilor morale şi sistemul monetar bazat pe creditul cu dobândă (specific sistemului capitalist) trebuie desfiinţat.

În concepţia acestor apărători ai capitalismului, dacă spui că lăcomia este rea şi vrei să introduci în economie principiile morale, înseamnă că eşti un „om al cavernelor”, sau mai rău, un comunist. Asta deoarece „într-o societate sănătoasă coexistă mai multe tipuri de morală”.

Într-adevăr capitalismul se bazează în principal pe viciile umane: pe lăcomie, pe egoism, pe individualism, pe competiţie, dorinţa de putere etc. De aceea, morala este întotdeauna un lucru nu tocmai pe placul celor care îndrăgesc acest sistem.

Făcând o paranteză, referitor la tipurile de morală, sunt de părere că o societate este fundamentată pe un singur tip de morală, aparţinând unei anume culturi. Dacă avem mai multe tipuri de morală, care coexistă într-o societate, înseamnă că de fapt averm de-a face cu mai multe societăţi şi cu mai multe culturi amestecate, adică acea babilonie satanică, cunoscută şi sub numele de „multiculturalism”.

Faptul că sistemul capitalist are nevoie de stimularea şi promovarea defectelor şi viciilor umane pentru a se dezvolta, dovedeşte că este un sistem care se opune fundamental progresului spiritual al omenirii. În loc să îl înalţe pe om către perfecţiunea lui Dumnezeu, acesta este forţat să rămână veşnic la stadiul de animal vorbitor.

Nu este vorba numai despre lăcomie, individualism, competiţie, sau alte caracteristici care stau la baza economiei, ci şi de felul în care omul obişnuit este modelat de societatea de tip capitalist. Pe primul loc sunt plasate divertismentul şi satisfacerea imediată a oricăror dorinţe. Tinerilor li se oferă ca idealuri în viaţă distracţia, sexul, alcoolul, drogurile, cumpărărturile sau chiar apartenenţa la o organizaţie criminală. Femeile trebuie să fie sexy, rele şi provocatoare, adică un fel de prostituate. Bărbaţii trebuie să bea bere să fie mitocani şi să se uite la televizor la competiţii sportive.

În general individul este forţat să trăiască exclusiv la nivelul simţurilor, să se lase dominat de emoţii, pasiuni şi dorinţe, adică să nu îşi dezvolte raţiunea, gândirea şi voinţa şi să-şi risipească energiile pentru lucruri mărunte şi irelevante.

Astfel orice şansă de evoluţie şi maturizare spirituală, care altfel s-ar dezvolta în mod natural, este frânată şi mult întârziată. Iar acest lucru convine de minune celor aflaţi în vârful piramidei sociale, pentru că din viciile şi slăbiciunile umane ale celor mulţi îşi trag cei bogaţi puterea, luxul şi viaţa de paradis de care au parte, chiar aici pe pământ!

27 păreri la “Capitalismul împiedică evoluţia spirituală a omenirii

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. red

    ideologi „de dreapta” din categoria libertariano-neoliberalo-sataniştilor, foarte înverşunaţi

    astia erau precis tarani de la noi deoarece numai ei au genul asta de nebunie specifica mai ales atunci cind au ajuns ei la concluzia ca asta le ofera posibilitatea de-a fi altii 🙂 adica o mica elita „ginditoare” niste genii galactice care desigur ca nu pot fi intelese de majoritatea care nu se ridica la puterile lor. trebuie sa-i intelegi ca le-a suflat vaca in gura si le-a zburat si mica urma de minte pe care o aveau pe citeva generatii. 🙂
    intreba-i din ce sat provin familiile lor? genul asta de primitivism este unic si le apartine numai lor! nu intimplator in facultatile economice de la noi se preda in felul asta ceea ce nu se intimpla in vest.
    pt cultura acestor tarani prosti spune-le ca omul a iesit din pestera in urma colaborarii si daca mai le rezista ventilatorul numit creier adauga ca europenii cind au ajuns in am de n i-au gasit poe indieni organizati tot pe baza de colaborare intre membrii triburilor. la ce-a dus lacomia? astazi pe acel continent mai exista 2 feluri de iarba iar pe vremea cind indienii stapineau singuri acele locuri existau peste 600 de soiuri.
    nebunia pt teoria asta nu exista in vest! adepti exista insa nu se manifesta la nivelul taranilor care sint de acord practic cu introducerea canibalismului. uita ca si altii au furculite. 🙂

  3. doru stoian

    Capitalismul este intradevar satanic, iar comunismul este diabolic.

    Socialismul este singura oranduire economico-sociala sanatoasa psihic !

  4. doru stoian

    Red,

    Din replica ta trebuie sa intelegem ca:

    1) daca „pulimea” ar fi avut si minte in = la cap ?;

    2) atunci ar fi existat sanse – reale – de solidarizare – coabitare – cu „coimea” ?

    3) intr-un singur „organ” – aparat …. genital – „de stat” ?

  5. doru stoian

    Aiurea,

    la cat le-au scazut dobanzile la depozite, economiile in banci nu doar ca nici n-aveau cum sa creasca, ba chiar au scazut continuu la minime istorice.

    si pentru ce sa mai iei credite

    – fie ele si gratuite = cu dobanda anuala zero –

    daca casele, masinile, electrocasnicele, precum si gadgeturile multi_media se tot ieftinesc si ele an de an, in loc sa se scumpeasca ?

    http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/160594/studiu-bancile-romanesti-anticipeaza-revenirea-profitabilitatii.html

  6. doru stoian

    Mi-aduc aminte de un banc aparut in culmea crizei din 2008-2013:

    cica 2 patroni care nu-si mai platisera angajatii de cativa ani, nu stiau cum sa faca sa scape si de ultimii lor salariati.

    cand, unuia dintre ei ii vine urmatoarea idee:

    sa le ceara o taxa de acces la servici !

  7. red

    revin cu o mica adaugire la cele spuse mai sus. ai observat bine insa totul este doar jumatate din problema. sigur ca asa este insa cine sint autorii si de ce o fac? de cind se intimpla? cine a impartit europa in doua si au experimentat metode diferite de modelare a omului nou? de ce au ales vestul este acum cit se poate de clar deoarece acesta a oferit solutiile ideale de care au nevoie unii. cladirea aia a parlamentului e.u. este in forma turnului lui babel iar peretii interiori sint pictati cu legenda europei care a fost rapita de zeus prin inselaciune dusa pe o insula si violata. deci ei ne spun ce au de gind tot asa cum au facut-o pret de ore in asa numita deschidere a olimpiadei din londra. numai simboluri dar probabil ca nu ti-a scapat sirul lung de paturi de spital. fac asta in bataie de joc pt ca stiu ca marea masa nu are habar. la noi este clar ca nu avea cum. trebuie sa recunosc ca muterea lor de a-si scoate in fata o masa de nestiutori pe care-i putea manevra in orice directie este o mutare care ne-a distrus pe termen lung si la care era de la sine inteles ca nu avem replica. ce vezi acum este repetarea experimentului american. tot ce putem este sa speram ca ne vor da dreptul la niste rezervatii desi nu cred. primitivizarea omului este scopul si nu cel opus pe care ti l-ai dori. mai citeste cele 7 precepte ale lui noe si gindeste mai departe poate ajungi unde trebuie. taranii prosti care cica sint de dreapta ii ajuta pe bosi sa-i distruga. aia nici nu stiu ce fac!!! 🙂

  8. doru stoian

    Pai pana acum Programul RABLA se aplica masinilor MAI NOI de 8 ani ????
    Ori jurnalistul e pafarist, ori guvernul e prost ?
    Ori recompensarea casarii a fost si va ramane O FICTIUNE = ESCROCHERIE guvernamentala ?
    In sensul ca, la CASARE:

    1) nu se dadea absolut niciun BAN pagubitului de catre progresul tehnico-stiintific (deoarece BNR-ul se teme de emisiunea monetara = inflatie ca de dreaq`);

    2) ci se dadeau numai IMPULSURI, adica:
    BITCOAIE (moneda virtuala) …………… la greu !

    Mi-aduc aminte cum priveau romanii la „BIRLIC”, adica la dolarul SUA, ca la Dumnezeu ………. Fiul …… sau Tatal !

    Acum, de cand tele_scopul Hubble si-a ascutit-slefuit privirea in copaie-galaxie, si a descoperit existenta „universurilor para_lele”, romanul se uita la BITCOI` ca la Duhul Sfant = Extra_Terestrii !

    Deci, absolut deloc intamplator se spune ca:

    „Banii pica din cer !” ……… atunci cand imprimanta-tiparnita s-a stricat ……….. pre_meditat …………. adica atunci cand:

    EMITENTUL vrea sa ramana ANONIM = NE_CUNOSCUT = IN_COGNITO ………….. si nu-si mai deseneaza („bate”) chipul (ne_foto_genic) pe MONEDA !

  9. doru stoian

    „MODERN WARFARE” ????

    Tragi – orbeste, ca cartita – in absolut tot ce misca ………….. chiar daca ai Ochelarii Google pe nas ???

    Atac aerian al NATO ucide cinci soldaţi afgani

    Un atac aerian NATO în estul Afghanistanului a ucis, accidental, cinci soldaţi afgani, au declarat oficialii guvernamentali, în timp ce coaliţia a spus că investighează rapoarte ale accidentului.
    „La ora 3:30, în această dimineaţă, din cauza unui atac aerian NATO în districtul Charkh, provincia Logar, cinci membri ai armatei naţionale afgane au fost martirizaţi şi alţi opt au fost răniţi” a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Zahir Azimi pe contul său de Twitter în această dimineaţă.

    Si NATO vrea sa mai joace impotriva Rusiei, dupa ce si-a dat 5 auto_goluri ?????

  10. doru stoian

    Rusia nu este Irak, Afganistan …………. sau vreo echipa din liga a treia !

    Rusia joaca pentru CUPA MONDIALA !

  11. doru stoian

    Domnule Vladimir Putin,

    Rusia (si China) au MAREA ONOARE de:

    1) a re_lansa REVOLUTIA SOCIALISTA declansata in Octombrie 1917 intai in Rusia si apoi in intreaga lume;

    2) si intre_rupta in 1989 !

  12. doru stoian

    Oameni buni,

    Voi va dati seama CE INFLATIA DREAQULUI VA PASTE daca:

    acceptati Bitcoiu` ca instrument de incasare si plata ?

  13. doru stoian

    Eu nu ma tem de inflatie, ba chiar ma gudur ….

    ….. pentru ca imi plac BALOANELE = BUBBLE-GUM_urile, asa dupa cum – in mod NATURAL – ii plac oricarui copil !

    Stiu insa ca voi va temeti de baloane ………….. de inflatie adica …………… asemeni COPIIILOR PROSTI !

  14. doru stoian

    Inflatia – BALONUL PRETURILOR – este o bine_facere ………. asemeni PLOII in DESERTUL ARID !

    Pentru ca FARA INFLATIE = FARA BALONUL DE PLOAIE-IRIGATIE:

    NU MAI CRESTE ABSOLUT NIMIC …………… adica:

    1) PLANETA VERDE;

    2) ajunge UN DESERT !

  15. doru stoian

    Nu simtiti ca va chinuiti ECONOMIC ca-ntr-o SAUNA in care:

    1) din cauza „SECETEI” pre_lungite ????;

    2) BANII-LICHIDITATEA (toata „grasimea”) vi se JUPOAIE-evaporeaza de pe oase ???

  16. doru stoian

    De fapt:

    intre SAUNA si CAMERELE DE GAZARE NAZISTE nu difera decat GAZUL folosit la EXTERMINARE !

  17. doru stoian

    Numai in IAD este la fel de sufocant de cald, cum e la SPA !

    Scheletele

    – trupurile cu „grasimile arse” atat pe dinauntru de la SAUNA, cat si pe dinafara de la SOLAR –

    arata bine doar intr-un cosmar !

  18. doru stoian

    SAUNA si/sau SOLARUL:

    1) nu fac bine la ANIMALE, ci fac bine doar la PLANTE;

    2) pentru ca:

    2.1) in timp ce ANIMALELE sunt SLEITE DE PUTERI, deoarece nu pot ca sa traiasca FARA OXIGEN;

    2.2) PLANETELOR la face bine SAUNA si/sau SOLARUL, deoarece ele consuma – traiesc = CRESC si mai bine – IN LIPSA OXIGENULUI !

  19. doru stoian

    Romanii nu sunt retardati – in urma evenimentelor – ci sunt mereu contra evenimentelor, deci sunt IN_CONTEST_ABIL :

    INAINTATI – AVANSATI ………… la fel ca Mihai Eminescu care s-a opus din ras_puteri:

    1) distrugerii CREATIEI divine;

    2) prin FACEREA civilizatiilor dreaqului !

  20. doru stoian

    Ce „variatie” s-a redus in cazinoul futures ?

    Pai nu zice la carte – OFICIAL – ca:
    1) pariurile in cazinoul futures & options;
    2) se pun pe VARIATIA din piata bursiera;
    3) si nicidecum pe vreo alta TREPIDATIE ……. aiurea ?
    Daca Cazinoul Futex pariaza pe alta AMPLITUDINE = VARIATIE decat cea facuta de catre piata bursiera, atunci o sa piarza GARANTAT !

    La carte – OFICIAL – zice ca:

    1) cazinoul futex nu da absolut niciun SEMNAL;
    2) ci doar il COPIAZA …………. adica doar SI_MULEAZA dupe amplitudinea-tiparul SEMNALULUI SPOT = CURSULUI LA VEDERE ;

    3) inca de atunci de cand:

    Cazinoul Futex & Options a substituit PIATA FORWARD = IN AVANS = LA TERMEN ……………. care era intradevar:
    „LEADING INDICATOR-SIGNAL” PENTRU PIATA SPOT = CURSUL LA VEDERE !!!

  21. doru stoian

    membru-in-conducerea-bancii-angliei-suspendat-in-scandalul-manipularii-cursului-valutar

    Banca Angliei n-a manipulat-dirijat niciun curs atunci cand l-a lasat LIBER.

    Ci doar a intervenit nitel – ezitant – in el, atat cat sa nu se prinda prostii-pariori de faptul ca:

    1) e intredevar LIBER;
    2) dar nu e in niciun caz BEZMETIC …. adica atat de LIBER cat ar avea el nevoie, si/sau ar vrea el ca sa para !

  22. Pingback: In lumea capitalista se promoveaza ideea de bogatie, creind obsesia bolnava de a deveni din ce in ce mai bogat, iar oamenii traiesc o saracie crunta | Lupul Dacic

  23. DAYAM !

    Cred ca DORU STOIAN e „legat de glie”(sclav) cu ceva credite -ipoteci in TARA ROMANEASCA;
    –Abia acum si a dat seama c greseli a facu
    –se gandeste ca nu e singur dar…tot mai are accese de furie (frustrare)
    —hence de expresion:” uraste pe toata lumea ca sa nu se urasca pe el”.—————-LOL

  24. Pingback: Valorile naţionale şi tradiţiile au fost date uitării, făcând loc cosmopolitismului şi consumerismului capitalist |

  25. Pingback: In lumea capitalista se promoveaza ideea de bogatie, creind obsesia bolnava de a deveni din ce in ce mai bogat, iar oamenii traiesc o saracie crunta | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge