Pericolul subversiunii naţionalist geto-dacice

By | 5 mai, 2014
Distribuie prietenilor!

În ultima vreme s-a conturat şi a luat amploare un fel de mişcare pseudo-naţionalistă care doreşte să construiască o identitate naţională pe baza moştenirii cultural-spirituale geto-dacice. Au apărut tot felul de articole, chiar şi documentare care lansează tot felul de teorii conform cărora noi nu ar trebui să ne numim şi să ne considerăm români, ci daci şi România ar trebui să se numească Dacia. Unii merg şi mai departe susţinând că limba română nu ar fi o limbă de provenienţă latină, cu influenţe dacice, ci limba latină însăşi ar fi una derivată din limba vechilor daci!

Avem de a face aici cu o acţiune subversivă, menită să creeze confuzie şi să ne şteargă identitatea naţională, culturală şi religioasă a românilor. Nu spun că toţi cei susţin aceste teorii sunt rău intenţionaţi şi conştientizează acest fapt, mulţi dintre ei crezând sincer în ceea ce fac şi sunt români care îşi iubesc ţara. Dar cei ce au iniţiat aceste mişcări de idei sunt indivizi străini de neamul românesc, care procedează aşa şi cu alte popoare în afară de cel român şi scopul lor este cel menţionat mai sus, de ştergere a identităţii naţionale a popoarelor şi de control asupra istoriei şi trecutului acestora.

Este de fapt o încercare de întoarcere la păgânism în manieră iluministă, de descreştinare şi de desnaţionalizare în vederea globalizării şi instaurării Noii Ordini Mondiale. La fel cum la noi se pune accent pe moştenirea geto-dacică, la anglo-saxoni se reînvie ritualurile magice şi tradiţiile druizilor, la popoarele scandinave se reînvie mitologia vikingilor, cu Odin, Thor şi Walkiriile, deşi aceste popoare, cel puţin teoretic, sunt creştine.

Unii ar putea argumenta că nu e nimic rău în asta, ar putea spune că a reînvia tradiţii străvechi este un lucru bun, care ar consolida sentimentul patriotic şi naţional, dar din păcate nu este aşa. Reîntoarcerea la tradiţii demult apuse nu face decât să creeze confuzie şi să conducă în final la ştergerea identităţii noastre naţionale şi creştine.

În primul rând, cultura geto-dacă, din care am mai păstrat unele lucruri, este o cultură demult apusă, din care am moştenit destul de puţine elemente şi despre care ştim foarte puţine lucruri şi ceea ce a mai rămas este asimilat total în actuala cultură. Plus de asta, cei care vor să reînvie tradiţiile dacilor, de multe ori introduc multe falsuri şi informaţii eronate, contrafăcându-ne şi controlându-ne astfel trecutul şi implicit identitatea.

Efectul cel mai dăunător este însă acela că este distrusă identitatea românească şi creştină a poporului nostru. La ora actuală noi suntem români, nu daci, limba vorbită este româna, nu „geto-daca”, Dumnezeul nostru este Iisus Hristos, nu Zamolxe, biserica de azi ne îndeamnă să ne iubim aproapele, nu să ne aruncăm cei mai destoinici tineri în vârful suliţelor etc.

Chiar dacă am reuşi să aducem în prim-plan vechi tradiţii, mai mult sau mai puţin autentice, ale culturii geto-dacice, ele nu mai sunt vii şi nu mai au forţă, pentru că au ieşit din uz şi nu mai sunt prezente în mod natural în conştiinţa colectivă. Prin urmare, dacă am dori să redevenim geto-daci, ne-am trezi într-o totală confuzie şi lipsă de identitate, deoarece, nu am putea deveni daci autentici şi în acelaşi timp ne-am refuza identitatea noastră actuală care este românească şi creştin-ortodoxă.

21 păreri la “Pericolul subversiunii naţionalist geto-dacice

  1. ROX

    Cultura sub nici o forma nu poate fi „actiune subversiva”. E nefireasca formularea.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Seriooos?!!! Atunci marxismul cultural ce este? Mişcarea hippie/rock/punk/hip-hop ce este? Arta decadentă ce este? Hollywood-ul ce este? Corporatismul/cultura corporatistă ce este? 😀

  3. Ioio

    Acest mit al descendentei geto-dacice se bazează pe foarte multă neştiinţă iar când nu e incultură se trec cu vederea voit toate dovezile care sunt contrare acestei teori şi se aduc argumente trase de păr. Se uită cu desăvârşire de iliri, de albanezi, de aromâni. Analizaţi aceste trei popoare: ilirii ca ramura sud-vestică a tracicilor, albanezii ca urmaşi ai ilirilor (şi albaneza ca limba cu cele mai multe cuvinte presupus tracice), aromânii ca vorbitori a unei limbi cu descendenţă protoromână (ca şi limba română) şi amintiţi-vă că colonia romană de la sud de Dunăre a avut câteva sute de ani, suficienţi ca acolo să se dezvolte un idiom romanic (neolatin).

  4. Ţeavă Gheorghe

    1. Care-i mişcarea aia domnule, să nu murim proşti?
    2. Ce-i subversiv şi anti-naţional, în a evoca trecutul nostru? Negaţi cumva fondul nostru dacic?… l-aţi citit pe Blaga când scria „Revolta fondului nostru nelatin” ? Negaţi CONTINUITATEA noastră multimilenară? Ce scrie despre asta în MANUALELE DE ISTORIE? Ştiaţi că mare parte din făuritorii Unirii, cu excepţia lui Alecsandri, doreau numele de DACIA pentru principatele unite? Ştiţi că în Imnul Naţional sunt referiri explicite la obârşiile noastre dacice? Ştiţi că ROMANIA era numele IMPERIULUI (zis) BIZANTIN ? Aţi notat coincidenţe între rom şi rrom? Aţi remarcat în puţinele dumneavoastră lecturi (deh, dumneavoastră scrieţi… şi nu de mult!?), ceva referiri la DACIA şi DACI ale unor somităţi ale culturii noastre? Ştiţi dumneavoastră că IDENTITATEA NAŢIONALĂ este strâns legată de CUNOAŞTEREA ŞI CINSTIREA TRECUTULUI?
    Aş putea scrie până mâine, dar … nu meritaţi!
    3. Este adevărat că unii exagerează din ignoranţă, dar vă recomand să frecventaţi locuri mai serioase! Numai dobitocii susţin că vorbeam ATUNCI, ceea ce vorbim AZI, sau că am mai fi „daci etnic puri”… repet recomandarea de a citi mai mult şi în locuri serioase.
    4. Nu mai faceţi „uz” de CREŞTINISM, deoarece avem de-a face cu IUDEO-CREŞTINISMUL, o DOGMĂ GLOBALIZATOARE implementată de ROMA şi CONSTANTINOPOL, şi care de fapt, este o preluare a mitraismului. În mileniul al III-lea, numai ignoranţii mai cred în Facerea Lumii acum mai puţin de 8000 de ani!?
    5. Văd că trageţi tare în NAŢIONALISM!? Ştiţi ce i se opune? GLOBALIZAREA. Deci dumneavoastră, sunteţi adversar al IDENTITĂŢII NAŢIONALE!!?
    6. Acuzaţiile dumneavoastră sunt ridicole! De dragul a câţiva cititori habotnici, daţi cu bâta în baltă, fără să vedeţi mizeria ce vă saltă în cap!?

  5. ThinkAgainRO

    Îmi place mult majoritatea articolelor pe care le scrii și le gust cu plăcere.Pe acesta NU! Fiindcă, din punctul meu de vedere, nu ai dreptate!
    Este foarte bine să știm CINE am fost ca să ÎNȚELEGEM CINE SUNTEM ACUM! Alegoria Zamolxes IISUS se poate continua în 100 de ani cu IISUS-Florin SALAM! Împotriva poporului român s-au executat în ultimii 25 de ani mai multe lovituri mortale! Apariția denumiriii RROM nu este întâmplătoare și s-a dorit amestecarea românilor cu țiganii.Astăzi românii nu mai seamănă cu nimic din românii de acum 200 de ani.Au preluat toate chestiile negative de la țigani: lenea, minciuna, violența verbală, neseriozitatea, falsa compasiune,etc.
    Dacă înțelegem că aici acum 6200 de ani exista o civilizație care folosea SCRIEREA, cu 2000 de ani înaintea egiptenilor, este important să ne dăm seama că împotriva poporului român se dă o luptă.7 milioane de români (printre care cu umilință recunosc că mă aflu) sunt refugiați economic și politic într-o Uniune Europeană care-i discriminează și-i urăște în fiecare zi.
    30% din locuitorii acestor teritorii pentru apărarea cărora a curs mult sânge.
    Acum, un dictator bețiv și chior, vrea să trimită să moară încă 1-2 milioane de tineri bărbați pentru a scăpa de eventualele proteste anti RGMC și antiCHEVRON, pentru a reduce sporul natural și pentru a face mult mai controlabilă populația rămasă. Acestea sunt adevăruri și ele trebuie neapărat conexate exact cu acele informații pe care tu le hulești.Nu renunță nimeni la identitatea sa.Dar e important să știu ce au fost și ce au făcut străbunii mei.Și că teoriile lui DARWIN cu omul din maimuță sunt de căcat.
    Consider că tocmai în fața depersonalizării efectuate prin massmedia astăzi e nevoie de puncte de reper.Iar istoria geților e unul dintre ele.
    Mulțumesc pentru ocazia de a îmi spune părerea și ne găsim pe VR pentru mai multă consistență!
    ThinkAgainRO´s last blog post ..Lecția de istorie a Încorporării Obligatorii!

  6. Dan Tănăsescu Post author

    OK, haide să lămurim puţin lucrurile că văd că facem confuzii şi lăsăm patosul să ne întunece raţiunea! Una e să-ţi cinsteşti trecutul, istoria şi eroii neamului, precum Burebista şi Decebal şi cu totul altă mâncare de peşte este să doreşti să îi transformi pe românii de azi în daci, să schimbi numele României în Dacia să încerci să reînvii religia dacilor, despre care nu se mai ştie aproape nimic şi să introduci în istoria neamului nostru nişte falsuri, neadevăruri şi nişte fantezii care nu au nicio legătură cu adevărul istoric. Eu la asta m-am referit şi mă bazez pe date concrete, nu pe speculaţii la un pahar sau la o cafea.

    Deci vă întreb pe cei care aveţi obiecţii la ceea ce am scris:

    1. Vreţi să nu ne mai numim români şi să ne schimbăm denumirea în daci?
    2. Vreţi ca România să se numească Dacia?
    3. Vreţi să renunţăm la creştinism şi să practicăm ritualurile închinate lui Zamolxe?
    4. Consideraţi că este adevărată teoria conform căreia limba latină provine din limba geto-dacă sau aceeea că indienii din Punjab, sunt descendenţii unui trib getic, adică rromii de azi sunt urmaşii geto-dacilor?
    5. Sunteţi de acord ca istoria României să fie falsificată de nişte străini sau de amatori, ignorând total părerile reputaţilor istorici români?

  7. Silviu Pricope

    Chiar dacă l-ați întrebat pe dl. Țeavă, vă răspund și eu, pentru că veți primi răspunsuri oarecum diferite:

    1) Nu are prea mare relevanță denumirea. Pentru respectarea adevărului istoric însă ar trebui să ne numim Dacia. Dar acest lucru nu se va putea face decât peste mult timp, când vor apărea „adevăratele” dovezi privind acest neam, atât de natură materială furnizate de arheologia viitorului (pentru că cea de astăzi este aservită unor interese oculte de DISTRUGERE a tot ce provine de pe acest teritoriu și are o vechime mai mare de 1700 de ani), cât și de natură informațională prin „apariția” la un momemnt dat a „cărților pierdute ale antichității”. Schimbarea numelui unui neam și a unei țări nu ține atât de istorie, cât de o simbolistică aparte și de un fond cultural la care aderă o anumită populație. Această aderare poate fi determinată în mod fraudulos prin falsificarea informațiilor istorice de-a lungul unei perioade relativ lungi de timp sau în mod natural, datorită amploarei civilizației vechi vizate. Calea de urmat aici este evident, cea din urmă.

    2) După cum spuneam, nu are mare relevanță acest nume. El prezintă importanță doar în contextul în care acest nume înseamnă ceva (atât pentru acest popor, cât și pentru celelalte). Dacă nu cumva apar informații noi care să prezinte apartenența la o rasă sau popor din cu totul și cu totul alte prespective, tăvălugul istoriei viitoare va nivela noțiunile de națiune, rasă, popor din ce în ce mai mult, făcându-le să devină caduce și anacronice. Deci eventuala schimbare a acestui nume va fi irelevantă (în acest context).

    3) Nu. Religia este o chestiune absolut personală, care ține de principiile fundamentale ale Libertății. Cu un singur amendament… Așa cum dvs. sunteți respectat că practicați creștinismul, exact așa trebuie și dvs. să-i respectați pe (eventualii) adoratori ai lui Zamolxe. oricât de ciudat vi s-ar părea acest lucru.

    4) teoria privind originea limbii latine dintr-o proto-limbă vorbită pe aceste meleaguri este mai mult decât certă. Puteți numi limba geto-dacă doriți acest lucru. Teoria privind limba Punjabi ca având rădăcini comune cu aceasta este puțin probabilă. Fondul comun de cuvinte nu este nici pe departe atât de mare așa cum diverși cercetători se grăbesc să afirme. Însă, casta brahmanilor din India are o certă origine ariană. Invazia ariană (blonzi cu ochi albaștri) asupra populațiilor negroide din India este certificată din punct de vedere istoric. Faptul că acești arieni proveneau din nordul Mării Negre și spațiul carpato-danubiano-pontic este de asemenea -aproape – cert, din două motive fundamental diferite. Unu: acest spațiu a constituit un spațiu de roire a populațiilor, atestat de dovezi istorice de netăgăduit. Doi: studiul florei și faunei prezente în epopeile indiene RAMAYANA și MAHABHARATA reflectă orginea arienilor. Aici sunt prezenți arbori care nu cresc în zonele de latitudine ale Indiei, ci tocmai în cele ale spațiului carpato-danubiano-pontic (de exemplu: ulmul, arțarul sau rațele). Nici urmă de elefanți, tigri sau cămile în Mahabharata si Ramayana, așa cum nu există nici urmă de rațe sau ulmi în India. În esență există un fond de cuvinte oarecum comun din sanscrită și română (ca precursoare a acestei proto-limbi indo-europene, dar despărțirea și apoi izolarea populațiilor s-a făcut cu mult mai mult timp în urmă, față de invaziile migratoriilor din antichitate (probabil cu vreo 2000-3000 de ani anterior).

    5) „Părerile reputaților istorici români” din păcate, nu reprezintă la ora actuală decât un cor de aplaudaci neo-occidentali cărora tot ceea ce este autentic românesc „le pute”. La ora actuală, dacă dorești să fii marginalizat ca istoric în România nu trebuie decât să te apleci să studiezi istoria veche a acestor pământuri. Dacă însă vrei „să mănânce și gura ta o pâinică albă” nu trebuie decât să te înscrii în corul celor care denigrează acest neam… pe modelul Boia și chiar Giurăscu. Să vezi atunci succes de piață și burse cu duimul… Dar încearcă ca tânăr absolvent al facultății de istorie să te implici măcar în inventarierea celor peste 250.000 (da! citiți bine!) de piese arheologice provenind din cultura de Cucuteni sau Gumelnița și care zac NEINVENTARIATE în subsolurile muzeelor din România (dacă nu cumva sunt lună de lună distruse și făcute dispărute)… și o să vezi cum riști să mori de foame. Așa se face astăzi istorie și arheologie în România. În 25 de ani de democrație știți cât a alocat statul pentru cercetări arheologice? Mai nimic. Doar RMGC a alocat de 10 ori mai mulți bani dceât tot ce a alocat Ministerul Culturii în 25 de ani în toată România, pentru descărcarea de sarcini arheologice a masivelor care urmează să fie distruse la Roșia Montană (ex. masivul Câlnic) – un evident conflcit de interese la care statul român a închis ochii cu nonșalanță. Ce dovezi mai vreți… ca să înțelegeți că asupra fondului cultural românesc și mai ales asupra istoriei poporului nostru are loc o agresiune, abil mascată de diverse sloganuri democratice?
    Silviu Pricope´s last blog post ..Mesaj către adolescenți

  8. Ţeavă Gheorghe

    1. NU, dar putem să ne prezentăm ca etnie DACO-ROMÂNEASCĂ, trăitori primordiali pe aceste meleaguri, cărora li s-au adăugat în timp alte etnii. Aşa acceptă până şi Facebook (limba daco-română), pentru că oricum e SIGUR că suntem astfel, chiar şi pentru „istoricii lui peşte” de azi.
    2. DA, deoarece e sigur că aici a fost DACIA, lucru pe care mulţi minoritari nu-l ştiu… ba aceştia neagă inclusiv CONTINUITATEA noastră, ceea ce este un ATAC LA VALORILE NAŢIONALE şi ar trebui pedepsit prin LEGE, aşa cum este de altfel prevăzut. ROMANIA a fost numele Imperiului azi chemat Bizantin şi ne-a fost impus în 1859, de cei care ne voiau venetici între Carpaţi (a se citi austro-ungarii şi ruşii în principal, că „e” mai mulţi)
    3. Eu despre RELIGII am opiniile lui Eminescu (vezi Împărat şi Proletar”), că sunt om de formaţie ştiinţifică, ci nu de parohie… nu ştiu dumneavoastră (ba ştiu, dar mă fac că plouă)!?
    Pentru mine, CREŞTINISMUL este o TRADIŢIE DOBÂNDITĂ de VALAHI (sau cum vreţi să-i mai numiţi) după anii 600, de la popoarele migratoare maghiare şi slave, care au fost „vectorii” Romei, respectiv Constantinopolului. Cu această „armă”, respectivele populaţii migratoare s-au impus în fruntea autohtonilor traco-geto-daci, mult mai numeroşi şi deci mult mai periculoşi, garantând securitatea celor două rămâşiţe ale Imperiului Roman. Creştinismul a fost elaborat timp de secole la Roma şi Constantinopol, cu contribuţii substanţiale inclusiv ale unor traco-geto-daci (vezi Constantin cel Mare, care a „decis” la 326, ce trebuie reţinut din mulţimea de Evanghelii, precum şi alte „ce şi cum”). Ceea ce ştiu cu precizie, este că împăraţii romani de origine traco-geto-dacică (în număr de 17 după englezi) şi chiar şi Constantin, nu au fost creştini, ci adepţi ai Culturilor Solare (Mitraism), deci încă o dovadă că ni se spun „basme” !!! Cu toate astea, mă declar creştin, din respect pentru tradiţiile (chiar dobândite) ale înaintaşilor mei, dar nu habotnic.
    4. Cine vorbeşte de LIMBĂ, habar nu are în materie, fie că e DACOMANIAC, fie că e LATINOPAT!!!
    Ceea ce se poate spune fără urmă de dubiu, este că:
    A. LEXICURILE tuturor limbilor EUROPENE (că indo-europeismul e o vrăjeală), au o RĂDĂCINĂ COMUNĂ şi anume LEXICUL MATRICE (PRIMORDIAL). Aşa se explică de ce seamănă între ele cuvinte germanice, romanice şi slave… pentru că provin din acelaşi „loc”.
    B. LEAGĂNUL EUROPENILOR (chemaţi CAUCAZIENI) este în arealul carpato-balcano-dunăreano-pontic, după cum demonstrează urmele arheologice(ex. Schela Cladovei – Lepensky Vir) şi Teoria Kurganelor (printre alte teorii, ce pot fi cunoscute prin informare din alte locuri, decât istoriografia oficioasă a Sistemului, elaborată de capetele pătrate ale istoriografilor noştri contemporani).
    Eu personal, am o teorie originală apropos de chestiune, ce poate fi găsită la o căutare google: „OIERITUL: DOVADA PRIMORDIALITĂŢII ŞI CONTINUITĂŢII NOASTRE”.
    Cercetători în OIERIT şi SARE, dar şi în alte domenii ( geografie, climatologie, metalografie, geologie, medicină, arte militare, lingvistică, etc.), pot să explice mai LOGIC şi mai CORECT decât o şleahtă de istoriografi alogeni, ORIGINILE noastre !?!?
    CONCLUZIE:
    Admiţând cele două ipoteze, LEXICUL LIMBII MATCĂ provine din TERITORIUL MATCĂ.
    Iată cum trebuie RAŢIONAT şi cum se explică pretenţia că LIMBA LATINĂ (de fapt LEXICUL său) provine din LIMBA (LEXICUL) strămoşilor noştri. Nu e vorba să ne dăm mari (ba chiar, ne dăm „ciobani primordiali”), ci e vorba de LOGICĂ, materie ce nu se studiază la Facultăţile de Histerie!… şi cu asta am răspuns şi la punctul 5.

  9. Dan Tănăsescu Post author

    Observ cu regret că, nici după a doua încercare din partea mea, nu s-a înţeles mesajul acestui articol. Nu este vorba deloc aici despre istorie, paleolingvistică şi problema cercetării istorice în România. Este un articol despre MANIPULARE; PROPAGANDĂ şi SUBVERSIUNE IDEOLOGICĂ!

    Am pus câteva întrebări simple la care se răspunde cu „da” sau „nu” şi am primit ca răspuns teorii ale chibritului cu o scufundare inutilă în amănunte nesemnificative. Nu despre asta era vorba! 🙁

  10. Ţeavă Gheorghe

    Eu am răspuns punctual, dar se pare că dumneavoastră nu pricepeţi… ba eu v-am întrebat să specificaţi despre ce MIŞCARE vorbiţi, iar dumneavoastră vă faceţi că plouă, după ce lansaţi acuzaţii de subversiune, manipulare, etc. … fiţi concret şi spuneţi despre cine este vorba, deoarece altfel ARUNCAŢI VORBE ÎN VÂNT!? Numai un dobitoc poate răspunde la cele 5 întrebări, fără ARGUMENTE. Alea nu sunt TEORII ALE CHIBRITULUI, numai pentru că nu le cunoaşteţi dumneavoastră!?
    REPET:
    1. NU
    2. DA
    3. NU – deşi ideea principală e că mă doare în cot de RELIGII.
    4. DA – cu specificarea greşelii pe care o fac toţi, inclusiv dumneavoastră, vorbind despre LIMBĂ, când ar trebui să vorbească de LEXIC.
    5. Nu avem REPUTAŢI ISTORICI ROMÂNI… poate alogeni!? Dacă nu ştiaţi, ISTORIA ne-o scriu învingătorii, iar noi suntem regulat bătuţi de 2 milenii. Şi terminaţi cu tonul ăsta de superioritate, că m-am convins de contrariu!… sper să publicaţi, că eu o copie, mi-am făcut!?

  11. Ţeavă Gheorghe

    Văd că te dai DISTRIBUTIST şi că eşti JURNALIST FĂCUT LA BĂTRÂNEŢE!?… citeşte ceva despre DISTRIBUTISM aici:
    http://www.romenoinitalia.eu
    Sper că o să găseşti cele 4 postări dedicate DISTRIBUTISMULUI… e un buton „caută” pe acolo… poate-ţi mai ies fumurile din cap!?

  12. Ţeavă Gheorghe

    Cum s-a trecut la atacuri la persoană, te rog să nu fi supărat că te-a lăsat nevasta!… poate pentru că nu ştiai decât o limbă străină (şi aia de baltă) şi că de Hyperion nu a auzit niciun om serios!?
    Trebuie să fi dus rău cu pluta să vorbeşti de MANIPULARE, PROPAGANDĂ ŞI SUBVERSIUNE IDEOLOGICĂ într-un domeniu în care eşti aerian. Adică acuzi nişte „nespecialişti” de pe poziţia unui IGNORANT TOTAL ÎN MATERIE, posesor al unui feedback de tot rahatul!?… îţi dai seama de RIDICOLUL în care te băgaşi???

  13. Ţeavă Gheorghe

    Nu fă pe victima, că e puţin ceea ce ţi-am servit, ţinând cont de gogomăniile pe care le-ai scris!
    Şi să-ţi fie clar, eu nu sunt un „intelectual fin”, ci un ŢĂRAN! … un ţăran care dă de pământ cu „intelectualii fini”!
    Adică dumneata vorbeşti de MANIPULARE, SUBVERSIUNE, PROPAGANDĂ, de mă aştept să vină ăia cu ochii albaştri să mă ridice şi vrei să te stropesc cu parfum, în vreme ce dumneata arunci cu rahat???
    Vreun răspuns argumentat la ce am postat eu ai, sau nu ai?
    Bineînţeles că nu ai! Pentru că dumneata vorbeşti despre dacism din auzite, ba mai şi acuzi de „teoria chibritului” pe unii „fără patalama”, când de fapt nici dumneata nu o ai!? Ţi-a trecut vreodată prin minte să scrii despre ce ai oarece COMPETENŢĂ???
    Păi ne acuzi pe noi de SUBVERSIUNE, PROPAGANDĂ şi MANIPULARE, dumneata, care te dai DISTRIBUTIST al papei Leo al XIII-lea dezgropat de nişte papistaşi canadieni, care au pus de-un sos ortodox??? Ăia care vor să reactualizeze CORPORATIVISMUL lui Mussolini???… sau Mondragonul popei catolic Jose Maria Arizmendiarrieta??? Hai domnule, fii serios!
    Hai pa!

  14. simona

    Prea multa zbatere ; de ce vor unii sa tot schimbe ceva la palaria …Mariei ?
    Oricum , romanii (geto-dacii, rromii,aromanii , grecoteii , bulgaroii, etc) , au preferinte mai cosmopolite (Valentine’s day, Halloween , Harry Potter ,Florin Salam, pornografia elevata si homosexualitatea domestica ).
    Despre manipulare -o-ho-ho!!! Unde este manipularea oculta si propaganda anticrestina , apare si vocabularul trivial si impunerea cu pumnul pe gat al subculturii si nonvalorii ! Peste noapte , toti ortodocsii au devenit in viziunea lor , papistasi , iar ateii ocultisti au devenit cei mai buni crestini (tot noaptea!)
    Romani adevarati , pastrati-va credinta , decenta si bunul simt !
    Aveti grija sa nu-i calcati pe coada pe reptilieni , ca sa nu va rapeasca ingerii cazuti in farfuriile lor zburatoare !
    Din punctul meu de vedere primesc sa se revizueasca tot, dar sa nu se schimbe nimic , ori , mai bine , sa nu se revizuiasca , primesc, dar sa se schimbe , pe ici pe colo, prin partile esentiale. Am zis!
    simona´s last blog post ..Adevărul despre masacrul de la Odessa din 2 mai

  15. mihai

    Acest articol este subversiv,si despre ce identitate nationala vorbesti?Mai au romanii asa ceva dupa zeci de ani de abuzuri?Oameni aia incearca sa creeze o identitate sa ne trezeasca sentimentul de patriotism si mandrie nationala prin evocarea unui trecut glorios,nu ce ne-au mintit la scoala.

  16. Pingback: De ce NU suntem Daci ci Romani – blogjocuri

  17. Aeleden

    Şi mândria naţională poate fi extinsă pentru că se poate demonstra şi pe alte căi, chiar ştiinţifice, faptul că strămoşii noştri au dat lumii până şi etaloanele de măsură folosite în antichitate. Pentru edificare a se vedea: https://birans.wordpress.com

  18. Pingback: Miscarea geto-dacice este o actiune subversiva de stergere a identitatii nationale |

  19. Gogu

    Bã, matragunã ai incercat? Daca nu ai reusit de prima data, mai incearcã! Nu te lãsa!
    Istricii care dezvaluie istoaria noastrã dacicã condamnând numele NOU si imous nouã de cãter vatican de „Romania”, aia zic cã „vor sa ascundã istoria noastrã”?? Si „aia sunt straini de tara noastrã”?? La care tarã a voastrã (PSD-istii) te referi? La Israel? Poti fi siguri ca rasa umanã e strãinã de Israel! Deci cine aduce aminte de istoria noastrã si de Dacia etc… „vrea sa ascundã istoria noastrã” ?? Nu sa o scoatã al luminã?? TU care vrei sã îngropi istoria Daciei noastre zici ca „scoti la luminã istoria noastrã” prin a o condamna, a ataca si acuza tot ce e dacic si apartien de istoria noastrã??? BÃ! La voi scursurile subumane venetice PSD-iste un lucru e etern si tipic! Proiectarea pe rasa umanã! TOT ce faceti si ce sunteti voi, guitati cã rasa umanã e. Exact asa va si recunoaste rasa umanã. Când faceti asta dându-va de gol provenienta animalicã veneticã PSD-istã antiromâneascã.

    „Dumnezul tau e isus cristos”?? Evreul fictiv si fara nume? Atunci ce cauti pe site-urile romanesti daca esti evreu talmud-ian?? Mars in ma-ta la tien acasa in Israel in copacul domicilair! Ca pana si cei mai analfabeti stiu ca evreul isus si daca ar fi existat, comnform bibliei el NU e „Dumnezeu”-ul nimanui! Basmul biblia specifica foarte clar ca D-zeu si isus sunt 2 personaje diferite, si ca isus ar fi „fiul lui D-zeu” (ca toata rasa umana de fapt), si nu ca el e „Dumnzeu insusi” cum manci tu rahat aici in stil PSD-ist batându-te cu ghiara in piept, urland cat de crestin esti tu, pe cand tu nici biblia nu ai citit-o. Iar avand in vedere ca esti PSD-ist, e clar de ce. La voi anaflabetismul si cretinismul e motiv de laudã eternã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge