Americanii înfometaţi nu pot mânca nici din gunoi

By | 17 iunie, 2014
Distribuie prietenilor!

Sute de oameni săraci care așteaptă în faţa unui magazin alimentar închis, pentru posibilitatea de a obține produsele alimentare rămase, nu este tocmai imaginea „Visului American”. Cu toate acestea, pe 23 martie, în faţa supermarketului Laney Walker din Augusta, Georgia, exact asta este ceea ce s-a întâmplat.

Localnicii au umplut parcarea cu saci și coșuri în speranța că vor obține o parte din hrana pentru copii, conservele, tăiţeii si alte produse non-perisabile. Dar o biserică locală nu a venit pentru a ridica produsele alimentare, aşa cum proprietarul magazinului înainte de evacuare, a declarat că a aranjat. În momentul în care oamenii au venit pentru alimente, ceea ce a fost lăsat în interiorul localului – la fel ca la orice evacuare – a intrat în proprietatea deținătorului proprietatăţii, SunTrust Bank.

Banca a ordonat ca alimentele să fie încărcate în pubele și remorcate la o groapă de gunoi în loc să fie distribuite. Oamenii care s-au adunat a trebuit să fie reținuţi de către poliție în timp ce vedeau cum alimente în stare perfectă sunt distruse. Şeriful local Richard Roundtree a spus la ştiri că „potențialul pentru o revoltă a fost extrem de mare.”

„Oamenii au copii aici cărora le este foame, sete,” a spus Robert Stine Lambert, un localnic, pentru canalul Fox 54 din Augusta. „De ce să le arunce, când ar putea fi distribuite?”

Banca SunTrust încearcă să creeze confuzie și să nu-și asume responsabilitatea directă pentru acțiunile ei. Agentul lor pentru relații cu mass-media Mike McCoy, a declarat, „Colaborăm cu furnizorii magazinului, precum și cu poliţia pentru evacuarea conținutului rămas în magazin și securizarea clădirii.” Cu toate acestea, el a mai spus că produsele alimentare nu au aparținut niciodată SunTrust Bank.

Nu este nevoie să îndulcim ce s-a întâmplat. Teresa Russell, adjunct șef al Departamentului de Poliţie din Richmond County, a declarat că proprietarul clădirii a ordonat ca produsele alimentare să fie duse la groapa de gunoi. Unii oameni chiar au urmat camionul la groapa de gunoi și cu toate astea au fost întorşi din drum.

În Richmond County, au loc aproximativ 20 de evacuări pe zi, iar zona din jurul supermarketului este una dintre cele mai sărace din stat. Conform ultimelor date disponibile, rata sărăciei este de 41 la sută. Mulți oameni din acea parcare, probabil, știau prea bine cum funcționează evacuările și aveau nevoie disperată de ajutor alimentar.

Această poveste nu este o excepție bizară. Duhneşte de adevărul despre capitalism și este izbitor de asemănătoare cu scandalul H&M, care a izbucnit în 2010, când hainele au fost distruse înainte de a fi aruncate, asigurându-se astfel că valoarea mărfii nu a fost afectată.

Într-o societate capitalistă, motivul din spatele producției de alimente nu este cel al hranei pentru oameni, locuințele nu sunt făcute pentru a le oferi adăpost, îmbrăcămintea nu este confecţionată pentru a le ţine de cald și serviciile medicale nu sunt oferite în primul rând pentru a menține oamenii sănătoși. Toate aceste lucruri, care sunt și ar trebui să fie văzute ca drepturi de bază, nu sunt nimic altceva decât mărfuri – spre a fi cumpărate și vândute – pe baza cărora se face profit. În cazul în care nu se poate face profit, de obicei, ca urmare a supraproducției în raport cu piața, marfa este considerată inutilă de către capitalişti și este distrusă.

În acest caz, se pare că băncii pur și simplu nu i-a păsat. Pentru băncile care au făcut profituri prin evacuări și executări silite, nu este de mirare că nu au arătat nici o remușcare în a lăsa oamenii dezamăgiţi, cu pungile goale, privind cum alimente care în loc să fie folosite pentru hrănirea familiilor lor sunt aruncate la groapa de gunoi.

Sursa

Din păcate acesta este Capitalismul şi nu există altul. În România este capitalism la fel ca în SUA. Singura deosebire între noi şi ei este că, în timp ce în ţara noastră sărăcia, mizeria şi foamea sunt excesiv de mediatizate, fiind atribuite veşnic „trecutului comunist”, iar săracii pot mânca în voie din gunoaie, la ei toate acestea sunt abil cosmetizate, mizeria este ascunsă cu grijă sub preş şi nu există sărăcie, pentru că cei defavorizaţi de sistem sunt pur şi simplu eliminaţi din spaţiul public!

10 păreri la “Americanii înfometaţi nu pot mânca nici din gunoi

  1. Pingback: Americanii înfometați nu pot mânca nici din gunoi | Lupul Dacic

  2. Pingback: Americanii infometati nu au voie sa manance nici din gunoaie in timp ce hrana e dusa la gropile de gunoi ! Asta e “democratia” americana de care ne vorbesc toti politrucii imbecili ! | Fără Secrete România - Site despre Reptilieni Anunnaki,

  3. Pingback: Cancerul economic – Supermarketurile distrug economia Romaniei.

  4. Pingback: DUPA 25 DE ANI. Economia Romaniei – PRADA DE RAZBOI SI PARADIS AL MULTINATIONALELOR. Unicul program de guvernare: “GARANTAM SCLAVIA PE BANI PUTINI!” Ce spune Klaus Iohannis care sprijina multinationalele (VIDEO)

  5. Pingback: Cancerul economic – Supermarketurile distrug economia Romaniei. Dacii care se bat in piept rup usile supermarketurilor imperialiste !! Motoul patronilor imperialisti: „Romania este o plantatie de sclavi consumatori.. vor cumpara si facale daca sunt fr

  6. Pingback: Supermarket-urile, ucigașii economiei locale și a micilor producători autohtoni români | Orașul Comănești

  7. Pingback: Cancerul economic – Supermarketurile distrug economia României. Romanii patrioti fac ravagii prin rafturile hipermarketurilor straine! Anchetă a unei televiziuni germane, despre modul în care Lidl face afaceri în România: importă 71% dintre pr

  8. Pingback: Cancerul economic – Romanii patrioti fac ravagii prin rafturile hipermarketurilor straine! Supermarketurile distrug economia României. Anchetă a unei televiziuni germane, despre modul în care Lidl face afaceri în România: importă 71% dintre pr

  9. Pingback: Cancerul economic – Romanii patrioti fac ravagii prin rafturile hipermarketurilor straine, Dacii care se bat in piept, se inghesuie la supermarketurile imperialiste !!! Supermarketurile distrug economia României. Anchetă a unei televiziuni germane

  10. Pingback: Supermarketurile distrug economia Romaniei. Efectele magazinelor hypermarket asupra economiei locale: bani scosi din tara, distrugerea afacerilor de familie, saracirea producatorilor romani, sabotarea produselor romanesti, scaderea locurilor de munca etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge