Băsescu este distrugătorul clasei de mijloc

By | 14 noiembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Vă mai amintiţi „Chioşcariadele” pornite de Traian Băsescu începând cu anul 2000, după ce acesta a ajuns primar general al Capitalei? Mai ţineţi minte furia cu care buldozerele intrau în munca de-o viaţă a micilor comercianţi şi întreprinzători, asistate de camerele de luat vederi ale televiziunilor şi cum Băsescu dădea capete în gură patronilor arabi, care refuzau să i se supună?!

Începând cu anul 2001, primarul Capitalei, Traian Băsescu începe distrugerea tuturor magazinelor stradale din Capitală. Operaţiunea este declanşată pe neaşteptate, cu sprijinul deplin al întregii mass-media din Capitală și cu sprijinul slugarnic al tuturor primarilor de sectoare.

Pretextul oficial este acela că firmele micilor comercianţi şi producători români funcţionează ilegal pe domeniul public fără aprobările necesare. Este o minciună. De fapt distrugerea micilor magazine și tarabe se făcea pentru că noua Dictatură fascistă băsesciană voia să acaparaze în totalitate vadurile comerciale stradale şi pieţele din România pentru oligarhii ei şi să le împartă cu trusturile străine de comerţ sau să pună acolo oamenii ei.

Sursa: Universul Românesc

După ce a devastat Bucureştiul, fără să lase nimic notabil în urmă, Băsescu a ajuns preşedintele României şi a continuat acţiunea de exterminare a clasei de mijloc, aflată încă în faza de formare. Cred că vă amintiţi măsurile anti-economice luate de guvernele Băsescu-Boc, cum ar fi majorarea TVA de la 19% la 24% sau introducerea impozitului forfetar, care au avut ca efect desfiinţarea a peste 400.000 de IMM-uri în doar 3 ani, lăsând aproximativ 1,5 milioane de români fără un loc de muncă şi obligându-i să ia calea străinătăţii.

Pentru ca tabloul să fie complet mai putem adăuga şi reducerea subvenţiilor la producătorii agricoli, obligarea la plata TVA a celor ce încasează drepturi de autor şi alungarea din ţară a medicilor şi profesorilor, prin „reformele” şi măsurile de austeritate, anunţate chiar de el de la tribuna Preşedinţiei.

Toate acestea demonstrează că Băsescu, deşi pretinde că este politician de dreapta, că apără proprietatea privată şi principiile economiei capitaliste, întotdeauna a lovit în clasa de mijloc, care este baza prosperităţii în orice ţară democratică şi constituie majoritatea electoratului de dreapta.

5 păreri la “Băsescu este distrugătorul clasei de mijloc

  1. Pingback: Băsescu este distrugătorul clasei de mijloc |

  2. remy71

    Deci hai sa-l votam pe ponta ca o sa curga lapte si miere pe raurile din Romania.
    Bai baiatule aberezi in toate.Un presedinte nu poate face nimic din ce ai scris tu.Doar guvernul poate sa le faca.Cu iohanis ai sters pe jos.Vad ca de ponta nu spui nimic.Esti de la antene sub acoperire?Te mai intreb o data cu ce este mai bun slugarnicul de ponta (jidan) decat jigodia de basescu? Mai bine scrii asa:
    DRAGI ROMANI NU VA DUCETI LA VOT. NICI UN CANDIDAT NU ESTE DEMN DE A FI PRESEDINTELE ROMANIEI. TOTI SUNT CONDUSI DE FORTE EXTREMISTE CARE VOR SA SUBJUGE ROMANIA DATORITA RESURSELOR ENORME PE CARE LE ARE ACEASTA TARA.
    Dar tu nu vei scrie asa ceva deoarece esti si tu un slugoi.
    Cu multa stima.

  3. dt

    Nu te enerva tizule,nu poti indrepta toti cocosatii din lume si nici macar din tara.
    Absolut de acord cu articolul,am observat acest lucru demult.Dupa chioscuri,A URMAT cAREFOUR oRHIDEA care adauga cel putin 500.000 de familii de romani care aveau mici magazine,si care au disparut pentru o spaga bine luata de preludiul defecarii.Cat despre cel ce urmeaza a fi ales duminica personal cred ca urmeaza indiferent de alegere defecarea cu tot ce e mai rau imaginabil sau nu.Sa auzim de bine.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    @remy71:
    1.Un preşedinte normal nu poate să facă aşa ceva, dar un preşedinte dictator ca Băsescu, cu un premier-marionetă ca Boc poate face orice.

    2. Articolul este despre Băsescu, nu despre Ponta. Văd că ai o fixaţie bolnavă pentru Ponta. 😀

  5. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge