Constituţia este aşa cum are chef Băsescu

By | 13 iunie, 2012
Distribuie prietenilor!

La conferinţa de presă din această seară, un jurnalist de la Digi24 l-a întrebat pe Traian Băsescu dacă, în cazul în care nu va reuşi să-l convingă pe Victor Ponta să-i cedeze locul la reuniunea de la Bruxelles de la sfârşitul lunii, îşi va delega atribuţiile primului ministru.

Preşedintele a răspuns că acest lucru nu este posibil, deoarece domnia sa, conform Constituţiei, nu-şi poate delega atribuţiile decât în caz de boală sau „de alte probleme”. Şi chiar dacă ar fi nevoit să facă acest lucru, l-ar delega pe Preşedintele Senatului care, tot conform Constituţiei, este al doilea om în Stat.

Nu ştiu ce explicaţie ar fi dat Traian Băsescu, dacă cineva ar fi avut inspiraţia să-l întrebe, de ce pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, când domnia sa fiind plecat din ţară, l-a delegat să primească onorul pe premierul Emil Boc, în loc de Mircea Geoană, preşedintele Senatului de atunci, aşa cum cere Constituţia!

Dar nu ar trebui să ne mai mire nimic, deoarece în România Constituţia se interpretează după cum are chef domnul Traian Băsescu.

3 păreri la “Constituţia este aşa cum are chef Băsescu

  1. coolnewz/Ratatouille

    ntz, ntz, ntz … si-a pierdut omu’ timpul cu voi sa va explice cum sta treaba, asa … pe-ndelete sa priceapa toata lumea, voi nu si nu! 🙂 V-a desenat ca Ponta a trimis tot felul de subsecretarasi pe la sedinte unde altii veneau cu 2-3 ministri … ntz … asta nu e interesant. E interesant in schimb ca „Traian o are mica” 😀
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Duma zilei

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Eşti cam incoerent în ultimul timp! Ce legătură este între bolboroseala lui Băsescu pe teme de pseudo-drept constituţional şi european, faptul că întoarce lucrurile după cum îi convine lui şi postul mai vechi de pe blog, despre un detaliu al statuii Împăratului Traian de pe treptele Muzeului Naţional de Istorie?

  3. Alex

    Cu asa presedinte te-apuca sila! Imaginile alea de la summit nu erau deloc trucate. Trebuia o turma de pixeloi multicolori ca sa-l faca pe basel vizibil. Era naspa care sparge gasca, vorba aia, sau musafirul neinvitat la nunta. In familie si la usa cortului isi freaca palmele excitat, dar acolo ii atarnau ca unui candidat umil la interviu. Mai lipsea sa-l barfeasca pe fata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge