Cuminţenia Pământului şi patriotismul bogătanilor români

By | 23 aprilie, 2016
Distribuie prietenilor!

Cred că ştiţi povestea cu achiziţionarea lucrării „Cuminţenia Pământului” de către statul român cu suma de 11 milioane de euro. De fapt Statul a achitat doar 5 milioane, restul de 6 milioane trebuind acoperite prin donaţii din partea cetăţenilor. Deci, dacă stăm să analizăm situaţia, Statul are 120 de milioane de euro pentru achiziţionarea de armament antitanc de la nemţi, are un miliard de euro pentru aparatură de interceptare, 500 şi ceva de milioane de dolari pentru licenţe Microsoft, funcţionarii publici iau şpăgi de zeci de milioane de euro, ţara e plină de palate, maşini de lux, iahturi şi alte inutilităţi scumpe, dar nu se găsesc 6 milioane amărâte pentru o capodoperă a lui Brâncuşi!

Cu această ocazie se vede şi marele patriotism al românilor bogaţi. Avem zeci de miliardari şi milionari în euro şi dolari, dar nu s-a îndurat nici unul să contribuie la salvarea acestei valori naţionale. În urmă cu câteva zile, la TV, chiar înainte de ştirea legată de „Cuminţenia Pământului” a fost un reportaj despre expoziţia personală de 400 de maşini unicat, de lux, deţinută de Ion Ţiriac. Deci Ţiriac are zeci sau chiar sute de milioane de dolari de dat pe maşini de epocă ale unor celebrităţi şi să le mai şi întreţină, dar nu are 6 milioane amărâte sau măcar un milion de euro ca să contribuie la rămânerea în ţară a unei capodopere de artă din patrimoniul naţional!!!

Acest fapt cred că a determinat şi slaba participare a cetăţenilor simpli la campania de donaţii publice. Văzând ipocrizia Statului şi nepăsarea şi zgârcenia bogaţilor, oamenii de rând nu au mai considerat că ar fi corect ca achiziţia statuetei să se facă tot din banii săracilor.

2 păreri la “Cuminţenia Pământului şi patriotismul bogătanilor români

  1. john smith

    Nu sunt de acord cu achizitia din prea multe motive:
    1) atac la poporul roman: incercam un apel la unitate (colectivizare moderna – n-au vrut romanii in ’48, de ce ar accepta manelistii de azi?), apoi aruncam cu cacat in poporul roman: „uite ce jigodii dezbinate, nici macar un artist ca Brancusi nu-i uneste”.
    2) colectionarea operelor de arta extrem de scumpe este un moft al miliardarilor, care se plictisesc traind simplu, similar pulimii. mie mi-ajunge sa stiu ca un artist roman a fost foarte apreciat, chiar postmortem. nu ma incalzeste cu nimic sa stiu ca sculptura aia zace intr-un muzeu la mine in tara sau aiurea.
    3) suntem mult prea saraci pentru a colectiona sculpturi de 11 milioane. suntem saraci (si) din cauza ca statul cheltuieste banii nostri pe armament, razboaie, se lasa furat de tiriaci si politicieni. de fapt, suntem saraci pentru ca suntem multi prosti.
    4) avem siguranta ca pretul nu include un parandarat?
    ar mai fi cateva, dar am altceva de facut acum…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge