Democraţia în varianta Ion Ţiriac

By | 6 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

La vestita emisiune „După 20 de ani” de la Pro TV se perindă periodic tot felul de „capete luminate”, mari politicieni, mari finanţişti, mari oameni de afaceri, care le dau românilor lecţii de capitalism şi democraţie. În această dimineaţă a fost invitat, pentru a doua oară, Ion Ţiriac. Eu nu am avut timp să văd emisiunea (o văd abia acum) dar am avut o discuţie pe Facebook pe marginea acestui subiect.

Acolo am avut un schimb aprins de replici cu nişte indivizi pe marginea subiectului Ion Ţiriac, marele bussineman, care a devenit miliardar în timp ce România a sărăcit tot mai mult. Spuneam pe Facebook, că în ultima emisiune în care l-am văzut pe Ţiriac, acesta era arogant şi dispreţuitor la adresa românilor.

A apărut, normal şi expertul de serviciu care mi-a spus că aroganţa şi dispreţul domnului Ţiriac erau adresate numai românilor care de 20 de ani n-au învãţat nimic despre democraţie, şi tot aşteaptã sã le dea statul. Opa!, mi-am zis, iată că avem deja un clişeu mult folosit în propaganda băsistă. Dar oare de ce aşteaptă mereu românii să le dea statul?! De ce n-au învăţat ei nimic despre democraţie în 20 de ani?

Păi, dacă ne gândim puţin, poporul român novice în democraţie, a asistat, timp de două decenii, cum statul a tot dat în stânga şi dreapta cu o dărnicie fără margini. I-a făcut cadou lui Dinu Patriciu o rafinărie pe care vândut-o apoi cu 2 miliarde şi jumătate de dolari şi a păgubit statul cu 600 de milioane. L-a făcut pe Sorin Ovidiu Vîntu mai bogat cu câteva sute de milioane de dolari, garantându-i prin CEC mega escrocheria financiară. Şi revenind la domnul miliardar Ion Ţiriac, să ne amintim de anii ’90 când era acţionar la Pro TV şi televiziunea avea câteva milioane de dolari datorii neplătite la stat, pe care mai apoi domnul Adrian Năstase le-a şters cu mărinimie. Deci, văzând că statul tot dă, poate românii au crezut că asta este democraţia: să-ţi dea statul! 😆

Revenind la tema iniţială, dacă stăm să analizăm puţin, ce a făcut Ion Ţiriac pentru România ca să fie îndreptăţit să ne privească de sus şi să ne dea lecţii de capitalism? A făcut exact ce spunea domnul Şoric de la IJP Neamţ, adică a dat bani la oameni şi le-a cerut camătă. A vândut nişte Mercedes-uri şmecherilor cu bani şi a împuşcat câteva mii de mistreţi. Ar fi putut domnia sa să facă toate astea şi în Germania? Ar mai fi ajuns miliardar dacă nu „investea” în România?!

Priviţi şi judecaţi singuri, cât de mult iubeşte domnul Ţiriac poporul român.

2 păreri la “Democraţia în varianta Ion Ţiriac

  1. cumnatu'

    Si eu sunt satul pana in gat de sfaturile date de imbogatitii astia.Au stat in umbra,au sponsorizat partidele aflate la guvernare si au muls din tara asta tot ce era de muls.Cand li sa propus sa intre in mocirla(politica)sa ajute ca sunt oameni de mare succes au spus pas.Pe mine ma enerveaza astia ca il cheama pe la televizor,da frate sa-l invite la infopescar sau in corul vanatorilor, sa ne lase cu sfaturile despre economie.El este un profitor al situatiei asta de rahat in care este Romania si nu are niciun motiv sa se schimbe ceva,totul e vrajeala

  2. Dan Tănăsescu Post author

    😆 La infopescar şi corul vânătorilor… şi la Pro Motor să-şi arate merţanu, sau la emisiuni despre aviatori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge