Vor să dea nemţilor nămolul de la Techirghiol

By | 23 mai, 2017
Distribuie prietenilor!

După ce Statul român, profund corupt, a făcut cadou străinilor petrolul, aurul, pădurile, apele minerale, terenurile agricole, mai rămăsese nevândut doar nămolul tămăduitor de la Techirghiol. Dar se pare că şi această problemă va fi rezolvată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale, care este pe cale să acorde licenţă de exploatare pentru nămol, unei firme germane, care ar putea vinde această preţioasă resursă peste hotare.

Președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, chiar a recunoscut că nicio lege românească nu interzice comercializarea resurselor minerale în străinătate.

Foarte curând vom fi nevoiţi să dăm bani grei pe nămolul legendar, care e al nostru din moşi-strămoşi, unor străini veniţi aici ca să facă profit.

O firmă din Germania vrea să ridice la Techirghiol un complex hotelier, unde ar urma să exploateze şi celebrul nămol, cu proprietăţi terapeutice. Primarul se teme însă că cea mai importantă resursă a oraşului va fi vândută peste hotare.

Iulian Soceanu, primarul oraşului Techirghiol, vrea să organizeze un referendum.

„Dacă…vom lăsa ca aceasta resursă să ajungă şi în alte zone ale ţării, ce rost ar mai avea ca turiştii să vină să beneficieze de această resursă? Motiv pentru care ne vom zbate pentru referendum. Clar. În momentul acesta, doar un referendum poate să clarifice această situaţie”, a declarat primarul la Digi24.

Sursa: Digi24

O părere la “Vor să dea nemţilor nămolul de la Techirghiol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge