Caii sălbatici din pădurea Letea, mită electorală de la PDL?

By | 21 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

După masacrul câinilor de la Botoşani, un alt genocid animal a intrat în atenţia marelui public. E vorba de uciderea cailor sălbatici din Delta Dunării, în număr de circa 1.000 de exemplare, existând informaţii că totul nu ar fi altceva decât o afacere electorală a oamenilor partidului de guvernământ. Acuzaţia vine din partea fostului senator PDL Marius Marinescu, părintele Legii de protecţie a animalelor nr.9/2008, şi a lui Mircea Şerbănoiu, preşedintele Ligii pentru Apărarea Drepturilor Animalelor din România, în cadrul unei sesizări către Comisia de Abuzuri a Camerei Deputaţilor. Primăria din comuna C.A. Rosetti a adunat 71 de cai sălbatici dintre cei care aleargă prin Deltă, cu intenţia de a-i sacrifica la abator. Aceeaşi soartă e rezervată şi restului de cai, cca. 1.000.

Marius Marinescu a declarat că există indicii că primarul PDL a comunei C.A.Rosetti cumpără, de fapt, voturile localnicilor, în contul alegerilor viitoare, prin intermediul cailor sălbatici care sunt daţi pe mâna oamenilor, ca să fie recuperaţi ulterior de la abator pe bani frumoşi, mai apoi sacrificaţi şi valorificaţi. În document, se solicită Comisiei extinderea anchetei parlamentare de la Botoşani, în derulare, şi la Tulcea, având în vedere cruzimile faţă de animale, comise de autorităţile locale în complicitate cu reprezentanţii DSVSA. „Faptul că, peste noapte, au fost găsiţi «proprietari» pentru animale nu face decât să ne conducă la concluzia că primarul Antonel Pocora îşi «plăteşte» voturile pentru viitoarele alegeri”, se arată în sesizare.

Semnatarii cer, între altele, să fie identificaţi toţi sătenii „împroprietăriţi” de primar şi să se dispună cercetarea acestora pentru fals în declaraţii, rele tratamente şi cruzimi faţă de animale, iar primarul – pentru abuz în serviciu, complicitate la cruzimi faţă de animale şi fals în înscrisuri oficiale; să se verifice existenţa examenelor de laborator din care să rezulte dacă animalele sufereau de vreo boală; să se verifice cadrul legal în baza căruia au avut loc aceste acţiuni de strângere a cailor sălbatici etc.

În acelaşi caz a fost depusă şi o Plângere Penală şi au fost înaintate primului-ministru şi ministrului Mediului sesizări asemănătoare. Pentru ca tacâmul să fie complet, trebuie spus că astăzi a început, în Luxemburg, Congresul Internaţional pentru Drepturile Animalelor, la lucrările căruia România va fi o veritabilă „vedetă”, în sens negativ. Între personalităţile care au anunţat deja că vor ridica problema masacrelor din România se numără cunoscuta apărătoare a drepturilor necuvântătoarelor, prinţesa Maja de Hohenzollern.

Sursa: Tricolorul

O părere la “Caii sălbatici din pădurea Letea, mită electorală de la PDL?

  1. cumnatu'

    Eu asteptam o reactie de la prima doamna,Maria lu Base marea iubitoare de cabaline,dar se pare ca doamna Mery este muta.Daca-i ducea capul un pic speculau momentul cumva:iesea Mery ravasita de la Cotroceni se tavalea un pic isi smulgea parul si rezolva cazul apoi aparea pe la tvr si b1 sa arate ca se poate si ca familia prezidentiala este sensibila.Suta la suta mai prosteau o gramada de idioti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge