Manipularea cu Soroș și neomarxiștii

By | 9 februarie, 2020
Distribuie prietenilor!

O manipulare uriașă care este derulată de câțiva ani, nu pe site-uri obscure de conspirații și media alternative, ci pe canalele media oficiale din mai toată lumea, este cea cu George Soroș, liderul neomarxiștilor progresiști și globaliști. Ideea e simplă: tot răul din lume este provocat de George Soroș, ca exponent al neomarxiștilor progresiștilor și globaliștilor Cei Răi adică democrații americani gen Hillary Clinton și Obama sau europeni ca Macron, care trebuie să fie învinși de Băieții Buni, adică naționaliștii, conservatorii și suveraniștii cu Vodă Trump-ulea în frunte. Nu mai contează că mulți habar n-au ce înseamnă neomarxism și globalism, important e că neomarxiștii sunt ăia răii și conservatorii sunt ăia bunii.

Culmea e că mulți dintre cei care gândesc în acești termeni se dau și mari cunoscători ai teoriilor conspirației și ai principiului ”dialecticii hegeliene” concretizat în modelul teză – antiteză – sinteză. Deși cunosc acest lucru și ar trebui să recunoască mecanismul manipulării, ce are la bază conflictul dintre două elemente/tabere opuse, totuși nu pot gândi detașat, din afara jocului, sau așa cum spun americanii, ”outside the box”. Așa că nu pot înțelege jocul și se lasă pradă acestei manipulări.

Deci, cum spuneam, Soroș este sursa tuturor relelor de pe Pământ și neomarxiștii, care sunt progresiști și globaliști sunt ăia răii care trebuie învinși. Adevărul este că George Soroș are cea mai extinsă rețea de ONG-uri și fundații, care realizează inginerii sociale practic în întreaga lume, dar mai ales în Europa de Est și Orientul Mijlociu. Dar asta nu înseamnă că el este singurul care posedă și finanțează astfel de organizații sau că numai neomarxiștii ar activa prin intermediul acestor instrumente subversive.

De exemplu, în România este clar că cei mai mulți bursieri și agenți străini sunt abonați la organizațiile lui Soroș, dar aș putea să vă dau zeci de exemple de fundații, ONG-uri și asociații care aparțin neoconilor, conservatorilor și ”naționaliștilor” de tot felul, atât din SUA, cât și din Europa.

Toată lumea îi știe pe soroșiști ca agenți de influență în slujba intereselor străine, dar ar fi interesant de aflat și cine i-a format și cine îi ține la piept pe unii naționaliști, conservatori și creștini de marcă din România, precum Papahagi, Neamțu, Aligică sau Baconschi.

De asemenea, câtă lume știe că actualii liberali din PNL și foștii oameni ai lui Băsescu din PD-L erau finanțați de fundații ”de dreapta” ale lui madam Merkel sau aparținând unor magnați germani?

Sau fostul PSD-ist Mircea Geoană, care acum are o funcție importantă în cadrul NATO, care e clar organizație de dreapta și conservatoare, credeți că este susținut de neomarxiști sau de neoconii americani?

Unii dintre acești agenți ”de dreapta”, dar care slujesc idealurile conservatoare și naționaliste ale altor țări, nu ale României, sunt racolați și pe filieră confesională, adică pe baza apartenenței la cultul romano-catolic, greco-catolic, penticostal etc.

Mai sunt și unii agenți străini care sug la ambele țâțe, cum ar fi de exemplu Monica Macovei, care este abonată atât la Soroș, cât și la confrații greco-catolici.

Pe urmă, în cadrul acestei manipulări mai este indusă ideea că numai neomarxiștii ar fi globaliști, idee care este complet falsă. Toți miliardarii americani sau din alte părți ale lumii SUNT GLOBALIȘTI. Absolut toți bogații lumii doresc un guvern mondial și o economie și o societate globalizate. Aparentul conflict dintre progresiști și conservatori constă doar în modalitatea în care vor să fie implementată globalizarea.

Neomarxiștii europeni, democrații americani și Soroș, vor o globalizare dominată de bănci și corporații, în vreme ce republicanii și conservatorii lui Trump doresc o globalizare în care rolul de conducător să revină SUA, sub atenta îndrumare a Israelului. La fel și Putin visează la o Eurasie formată în jurul națiunii ruse.

Situația este similară cu cea a perioadei sovietice, în care bancherii de pe Wall Street doreau o globalizare comunistă internaționalistă, fără granițe și națiuni, în timp ce Stalin avea în planurile sale o Nouă Ordine Mondială în care Rusia să aibă rolul conducător, fapt care a dus la repudierea, demonizarea și în final alungarea sa din clubul select al Ocultei Globaliste, iar comunismul sovietic a fost declarat inamicul numărul unu al lumii occidentale.

În concluzie, pentru a nu cădea în astfel de manipulări trebuie să evităm să gândim simplist și doar în termeni de alb-negru, ăia buni vs. ăia răi și să vedem lumea în toată complexitatea ei. Să nu cădem în sentimentalisme și romantisme naive, atașându-ne emoțional de un anumit personaj politic, partid sau ideologie, deoarece în politică nu există sentimente, principii sau prieteni, ci doar interese. Și ceea ce trebuie să urmărească orice român sunt numai și numai interesele României. Oricât de conservator, naționalist și tradiționalist ar fi un lider străin, în mod sigur va fi conservator, naționalist și tradiționalist DOAR PENTRU ȚARA LUI, în niciun caz pentru România! Prin urmare, să aștepți salvarea de la un lider providențial ca Trump sau Putin este o mare naivitate.

4 păreri la “Manipularea cu Soroș și neomarxiștii

  1. Xaeus

    Gândim simplist:

    Care se pupau in fata facutatii de istorie din Bucuresti pe 18 decembrie ?
    Soros si cu Brucan !
    https://www.activenews.ro/thumb-637?/articole/146895.jpg

    Cine se plimba prin fata ATN-ului pe data de 19 ?
    Lt-Col V. Putin.

    Daca pe aia cu 19 nu o stiati, pe aia cu 20 … nu v-o mai zic.
    Indiciu: unul al alora care au stegulet cu multe stelute.

    Concluziile ar trebui sa fie clare pentru toata lumea.

  2. Pingback: Manipularea prin mărturisirea adevărului | | Dan Tănăsescu

  3. Xaeus

    Ideea este ca implicarea externa a fost in ’89 din multiple directii, nu doar din una, in timp ce acum cam tot se dicteaza doar dintr-o directie: aia a mega-bogatilor care ii folosesc pe americani pe post de maciuca.

    Ca atare, se confirma oarecum concluzia articolului dvs: nu trebuie sa asteptam salvarea noi de la Trump sau Putin, dar este foarte probabil ca ei sau altii asemanatori sa salveze toata Planeta … sau nu … din contra, sa renunte la lupta si sa avem parte de sistemul global sclavagist complet.

    Iar ca sa nu astepti o salvare din alta parte, trebuie sa lupti pe cont propriu, ceea ce la noi nu se intampla si nu se poate intampla prea curand atata timp cat nationalistii sunt vanati acum mai rau ca vrajitoarele de pe vremea inchizitiei iar opresorii controleaza tot: media, banii, fortele armate, infratructura, politic, pseudo-justitie, etc.

    Bineinteles ca daca se va intampla ceva, se va intampla in alte tari …iar la noi mai la urma, ca efect general al ‘valului’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge