Manipularea prin mărturisirea adevărului

By | 11 februarie, 2020

Da, este posibil și așa ceva. Poți spune un lucru perfect adevărat și cu toate acestea să manipulezi.

Scriu acest articol pentru că unii m-au acuzat că eu sunt cel care manipulez și cosmetizez neomarxismul, atunci când am scris aici despre manipularea cu Soroș. Mulți dintre aceștia au încercat să mă convingă cu liste de agenți bursieri ai lui Soroș și cu dovezi că Soroș finanțează mișcarea LGBT, sprijină minoritățile și are infiltrați oameni în funcții înalte în administrația de Stat etc.

Da, așa este, dar asta nu înseamnă că nu este vorba de o manipulare! Dacă toate aceste ”dezvăluiri” ar fi fost făcute de organe de presă în 1990, când George Soroș a pătruns în România și a înființat GDS, atunci aș fi zis că este OK. Dar să vii după 30 de ani, după ce Soroș și-a format o armată de agenți și o vastă rețea de ONG-uri în România, cu oameni infiltrați în mai toate instituțiile publice, în cultură, învățământ, politică, mass-media, afaceri, după ce propaganda derulată de agenții lui și modificările din legislație au avut efecte dezastruoase asupra societății românești și a organizării statale, nu numai că este mult prea târziu, dar și absolut inutil.

Singurul motiv pentru care vii acum cu ”dezvăluiri” și o ții langa de câțiva ani cu isteria anti Soroș – deși Soroș și-a mutat de ceva timp finanțările și operațiunile din România, fiind ocupat mai mult cu Trump și pe alte meleaguri – nu poate fi decât acela că vrei să abați atenția și să ascunzi alți agenți străini și manipulatori care operează chiar acum în țara noastră.

Această tehnică de manipulare prin mărturisirea adevărului, dar mult prea târziu, atunci când acesta nu mai are importanță, este folosită frecvent de serviciile secrete, în special CIA. Cei de la CIA au obiceiul să facă tot felul de ticăloșii și ilegalității, uneori chiar pe teritoriul SUA și să treacă aceste fapte la secret. Apoi, după 30 – 50 de ani, când cei implicați sunt la pensie sau chiar au murit și faptele s-au prescris, vin cu ”dezvăluirile”. Astfel își creează imaginea de instituție onestă, care recunoaște public până și propriile greșeli și dacă dezvăluirea este făcută la un anume moment, poate avea și rol de diversiune, distrăgând atenția de la un eveniment mult mai actual, mai grav și mai important.

Dacă vă mai aduceți aminte, în 2005 Traian ”Petrov” Băsescu, după ce a pozat în erou și salvator în cazul răpirii regizate a jurnaliștilor din Irak, a spus că adevărul despre acest caz se va afla peste 50 de ani, atunci când dosarul va fi desecretizat. Este vorba exact de aceeași șmecherie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge