Manipularea prin mărturisirea adevărului

By | 11 februarie, 2020
Distribuie prietenilor!

Da, este posibil și așa ceva. Poți spune un lucru perfect adevărat și cu toate acestea să manipulezi.

Scriu acest articol pentru că unii m-au acuzat că eu sunt cel care manipulez și cosmetizez neomarxismul, atunci când am scris aici despre manipularea cu Soroș. Mulți dintre aceștia au încercat să mă convingă cu liste de agenți bursieri ai lui Soroș și cu dovezi că Soroș finanțează mișcarea LGBT, sprijină minoritățile și are infiltrați oameni în funcții înalte în administrația de Stat etc.

Da, așa este, dar asta nu înseamnă că nu este vorba de o manipulare! Dacă toate aceste ”dezvăluiri” ar fi fost făcute de organe de presă în 1990, când George Soroș a pătruns în România și a înființat GDS, atunci aș fi zis că este OK. Dar să vii după 30 de ani, după ce Soroș și-a format o armată de agenți și o vastă rețea de ONG-uri în România, cu oameni infiltrați în mai toate instituțiile publice, în cultură, învățământ, politică, mass-media, afaceri, după ce propaganda derulată de agenții lui și modificările din legislație au avut efecte dezastruoase asupra societății românești și a organizării statale, nu numai că este mult prea târziu, dar și absolut inutil.

Singurul motiv pentru care vii acum cu ”dezvăluiri” și o ții langa de câțiva ani cu isteria anti Soroș – deși Soroș și-a mutat de ceva timp finanțările și operațiunile din România, fiind ocupat mai mult cu Trump și pe alte meleaguri – nu poate fi decât acela că vrei să abați atenția și să ascunzi alți agenți străini și manipulatori care operează chiar acum în țara noastră.

Această tehnică de manipulare prin mărturisirea adevărului, dar mult prea târziu, atunci când acesta nu mai are importanță, este folosită frecvent de serviciile secrete, în special CIA. Cei de la CIA au obiceiul să facă tot felul de ticăloșii și ilegalității, uneori chiar pe teritoriul SUA și să treacă aceste fapte la secret. Apoi, după 30 – 50 de ani, când cei implicați sunt la pensie sau chiar au murit și faptele s-au prescris, vin cu ”dezvăluirile”. Astfel își creează imaginea de instituție onestă, care recunoaște public până și propriile greșeli și dacă dezvăluirea este făcută la un anume moment, poate avea și rol de diversiune, distrăgând atenția de la un eveniment mult mai actual, mai grav și mai important.

Dacă vă mai aduceți aminte, în 2005 Traian ”Petrov” Băsescu, după ce a pozat în erou și salvator în cazul răpirii regizate a jurnaliștilor din Irak, a spus că adevărul despre acest caz se va afla peste 50 de ani, atunci când dosarul va fi desecretizat. Este vorba exact de aceeași șmecherie.

8 păreri la “Manipularea prin mărturisirea adevărului

  1. Vladimir

    Exact! Marturisirea in anumite conjuncturi a unui unui adevar este o metoda manipulatoare de succes.
    Tot prin acest principiu s-ar parea ca l-au convins pe Hitler sa i-a parte la actiunile din asa zisul al doilea razboi mondial. S-ar parea (repet expresia) ca l-au speriat aratandu-i ceva adevarat care oricum avea sa se intample deoarece facea parte din agenda. Mai exact, l-au speriat demonstrandu-i ca Germania (chiar intreaga lume) va ajunge in situatia in care se afla acum. Adica, baieti de cartier, organizatii mafiote (interlopi) , corporatii multinationale, ONG-uri subversive, etc, toate fiind coordonate in special din surse evreiesti si care militeaza foarte agresiv pentru amestecul rasial (mai bine spus genocid rasial si national) asupra albilor si intregii europe. L-au speriat cu adevarul ca germanii vor locui cu chirie la non-germani in propria lor tara. L-au speriat ca cu adevarul ca toate acestea sunt de origime evreiasca si coordonate din marele avampost masonic numit URSS. L-au speriat ca germanii si nu numai vor ajunge cu natalitatea la pamant, ca vor fi manipulati sa adopte un mod de viata autodistructiv prin consum de droguri, alcoolism, promiscuitate, homosexualitate, etc, in paralel cu invazia pe cale pasnica cu non-europeni, mai bine spus animale modificate genetic cu corp umanoid. Desi pot parea cam dur, cunoscatorii si in special de origine evreiasca, stiu la ce ma refer! Chiar ei detin teoria ca ,,goymii` (non-evreii) sunt animale cu chip uman. In proportii mari, au perfecta dreptate. De aceea vor sa scape de arieni. Pentru ca acestia sunt singurii non-evrei care nu pot fi incadrati in clasa goymilor. Fara eliminarea albilor, se pare ca nu se poate instaura corespunzator mult trambitata imparatie a lui Israel. Acestea sunt cateva aspecte prin care Hitler (plin de frustrari) a fost manipulat si a cazut in capacana, fiind totodata scos tap ispasitor. Pe Terra domneste minciuna, iar binele este considerat rau, iar raul bine. Chiar daca nu reuseau cu Hitler, era imposibil sa nu gaseasca un altul care sa fie pacalit. Si chiar de nu gaseau, faceau unul artificial. Poate chiar evreu. S-ar parea (expresia mea preferata) ca Iisus Hristos a lasat sa se inteleaga ca nu trebuie sa raspunzi impulsiv la provocari atunci cand a afirmat, ,,ca sa intorci si celalat obraz, sau sa dai si camasa”. Mai exact, nu raspunde la dialectica hegeliana. Din nefericire pt el, Hitler nu avea luciditatea si conjunctura necesara pt a nu cadea in capcana ,,Stapanitorului acestei lumi” , cunoascut si cu eticheta de ,,Tatal minciunii (manipularii) ! Fara Reality Show-ul numit Holocaust, nazism, rasism, etc, situatia abominabila de astazi nu putea avea loc. O alta victima colaterala a situatiei o reprezinta Rusia. In locul rusilor, in ziua cand sarbatoresc victoria din al doilea reality show mondial, as declara doliu national si as cobori drapelul in berna!

  2. Maria

    Adevarat. Un adevar spus dupa ce nu mai conteaza, e cam degeaba spus…
    In alta ordine de idei, am dat pe iconita de FB a blogului si nu imi apare nici un cont…a fost sters, presupun…

  3. Maria

    Banuiam ca a fost dezactivat, fir ar sa fie! pacat! poate totusi va razganditi la un moment dat si macar sub alt nume reveniti (poate dati un semn in acest sens, am lasat mailul pentru abonare postari), erau informatii utile, multe recomandari de carti bune…nici nu am apucat sa le salvez…

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Mai am un cont, dar îl folosesc numai în scop profesional, pe grupurile de specialitate nu și pentru public. Poate voi reactiva contul după ce trece porcăria asta cu coronavirusul.

  5. Maria

    Ma gandeam ca ati vorbit prea mult si v-au amenintat…asta a fost una din ipoteze…
    Ar fi bine sa fie reactivat sau macar sa fie transferate informatiile in alt cont sau salvate undeva , in vreo sectiune aici, de exemplu, sa avem si noi acces la ele, cei interesati…
    Oricare ar fi decizia dvs insa, multa sanatate si aveti grija de dvs!

  6. Dan Tănăsescu Post author

    De amenințat am fost amenințat de mai multe ori de-a lungul timpului. Acest blog a fost spart și șters de vreo două ori până acum, dar nu asta e problema în momentul de față. Unii oameni nu prea înțeleg ce se întâmplă, dar în curând anumite informații nu vor mai fi admise pe Internet, iar autoritățile pot deschide dosare penale pentru acest gen de postări. Epoca libertății de exprimare s-a cam încheiat.

  7. Maria

    Bine ca nu ati patit nimic si ca ati avut backup la info de pe blog! Nici pana acum nu era libertate de exprimare, era mai mult o iluzie, insa de acum nici aceasta iluzie nu va mai fi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge