Cât va costa România renunțarea la echipamentele Huawei

By | 14 august, 2020
Distribuie prietenilor!

Când a fost în vizită la Casa Albă, președintele Iohannis a primit în dar o șapcă made in China, pe care a dat la schimb gazele din Marea Neagră și i-a promis lui Donald Trump că va scoate firma Huawei de pe piața telecom din România în baza unui memorandum, urmat de o lege în acest sens.

Acest lucru, care este profund anti-capitalist, împotriva economiei de piață și a competiției libere, este și foarte păgubos pentru România.

Firma Huawei este în România de 18 ani și asigură, direct și indirect, circa 6300 de locuri de muncă. Dar cele mai importante două aspecte în chestiunea de față sunt următoarele:

  • Huawei este cea mai avansată firmă în domeniul 5G la ora actuală și produce cele mai bune și mai ieftine echipamente de telecomunicații din lume.
  • Toți operatorii importanți de comunicații mobile din România și UE, adică Vodafone, Orange, Telekom și RDS, folosesc de ani de zile echipamente de la Huawei.

Asta înseamnă că renunțarea la tehnologia Huawei, ca rezultat al presiunilor politice, va aduce beneficii doar SUA și de partea cealaltă costuri imense din partea operatorilor telecom, costuri care în final vor fi suportate de consumatori, adică de noi. Practic, vom avea Internet mai scump, telefonie mobilă mai scumpă, televiziune digitală mai scumpă și în general prețuri mai mari la tot ce ține de telecomunicații și transfer de date.

Conform spuselor lui George Zhang, CEO Huawei România, costurile excluderii echipamentelor Huawei din dotarea operatorilor de comunicații mobile, în cazul țării noastre, se vor ridica la aproximativ 9 miliarde de euro, bani care se vor reflecta în costul serviciilor oferite populației, companiilor și instituțiilor.

Încă o dată în istoria post-decembristă, clasa politică trădătoare slujește interesele puterilor străine în detrimentul interesului național, producând pagube imense economiei și încălcând în același timp în mod grosolan dreptul unor companii private de a achiziționa ceea ce doresc și ceea ce le avantajează în afacerile lor.

În ceea ce-l privește pe Trump, eu zic să vă puneți toate speranțele în el, pentru că e clar că unicul său țel este salvarea României și bunăstarea poporului român.

Pentru a afla mai multe detalii, vizionați acest interviu pe care George Zhang, CEO Huawei România i l-a acordat lui Ion Cristoiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge