Ortodocșii sataniști

By | 22 noiembrie, 2020
Distribuie prietenilor!

O mulțime de oameni cu care am discutat în mediul online sunt adepții teoriei conform căreia fiecare individ își poate crea propria realitate sau o poate modifica pe cea existentă doar cu ajutorul gândului și imaginației. Acest lucru este întrucâtva scuzabil, dacă avem în vedere avalanșa de cărți, publicații, conferințe și cursuri care promovează așa-numita ”dezvoltare personală”, ”gândirea pozitivă” sau pseudo-spiritualitatea New Age.

Ideea că realitatea este creată de gândurile noastre și de imaginație este de fapt gândire magică și vrăjitorie, adică satanism. În lumea în care trăim, fenomenele se petrec într-o sigură direcție și anume de la cauză la efect. Fiecare efect este determinat de o cauză și acest efect devine la rândul său cauză pentru un efect ulterior. Dar nu a fost observat până acum procesul invers, prin care un efect să genereze cauza care de obicei îl determină.

Magia însă și din păcate și psihologia modernă acceptă ideea că, prin mimarea și simularea unui efect se poate determina apariția cauzei lui. De exemplu, dacă te comporți și arăți ca o persoană bogată, până la urmă vei deveni bogat, sau cum spun americanii, ”fake it, ‘till you make it!” În realitate, te comporți ca un om bogat pentru că ești bogat și nu invers, sau ești fericit pentru că îți merge bine,nu îți merge bine pentru că ești fericit! Acest mod de a gândi și acționa se numește inversiune satanică și este cam același lucru ca și chestia cu crucile și pentagramele răsturnate, citirea Bibliei de la coadă la cap sau dublul-gândit/dublul-vorbit din romanul ”1984” al lui Orwell în care doctrina „Marelui Frate” prezenta fiecare lucru ca fiind opusul său.

Practicarea inversiunii satanice în magie nu este posibilă și asta nu pentru că ar fi malefică sau interzisă de religie, ci pentru că a dori să modifici sau să creezi realitatea cu ajutorul gândului, după propria voință, este ca și cum I-ai spune Lui Dumnezeu ce să facă, sau și mai mult, ai vrea să iei tu locul Lui Dumnezeu, lucru imposibil, deoarece Dumnezeu este Cauza Primă a tuturor lucrurilor și fenomenelor din univers. Plus de asta, imaginați-vă cum ar fi să avem 7 miliarde de dumnezei, fiecare cu realitatea lui! Este ceva complet dement și absurd! Realitățile fie ar fi separate complet una de alta, fie s-ar ciocni una cu alta și ne-am încălca unul altuia liberul arbitru într-o veselie.

Cel mai trist lucru este acela că mulți dintre acești adepți ai filosofiei satanice și ai magiei moderne numită ”gândire pozitivă” se bat cu pumnul în piept că sunt creștini și nu creștini oarecare, ci creștini ortodocși! Îți mai țin și predici despre Iisus, Duhul Sfânt și credință, îmbinând într-o totală ignoranță ortodoxia cu magia satanică New Age.

Bine, acum unii se vor întreba cum rămâne cu optimisul, cu subconștientul, programarea mentală și celelalte chestiuni mai rezonabile din psihologie… Prin gânduri și imaginație nu putem crea și influența lumea exterioară, realitatea obiectivă, dar ne putem remodela realitatea interioară, subiectivă, prin reprogramarea subconștientului. Mai exact, putem modifica modul în care percepem realitatea și reacționăm la lumea exterioară, optimizând astfel modul în care ne adaptăm, relaționăm și rezolvăm problemele cu care ne confruntăm în această lume. Prin reprogramare înlocuim, la nivel subconștient, percepțiile și comportamentele negative cu unele mai realiste și mai pozitive, acest lucru fiind de fapt ”gândirea pozitivă” sau mai corect gândirea optimistă.

8 păreri la “Ortodocșii sataniști

  1. Realist

    Foarte bine punctat! Cam la fel i-am replicat și eu cuiva care îmi vorbea despre „puterea gândului” și modificarea realității. Este ca și cum Dumnezeu ar fi doar un Server universal care primește comenzi de la 7 miliarde de programatori! Felicitări pentru articol!

  2. Stela

    Un articol foarte bun și totodată util! Multe mulțumiri!
    În rest, lucrurile stau exact așa cum le-ați prezentat. Și eu am observat cum această tehnică de „gândire pozitivă” și dorința de a schimba realitatea cu propria putere a gândului și a imaginației, prinde din ce în ce mai mult teren, culmea, și în rândul ortodocșilor. Într-un fel ceilalți sunt scuzabili, dar cei creștin ortodocși (unii și practicanți) sunt total ignoranți în ceea e privește credința lor.

  3. cot

    nu prea e asa.
    un contra-exemplu de actualitate : vrei efectul vaccinare in masa – inventezi cauza covid, arestezi populatia in locuinte, produci legislatie, induci frica si panica, promovezi vaccinul ca fiind salvatorul si intr-un an de zile obtii efectul. asa-i ca ai modificat realitatea si ai creat una noua?
    asa s-au creat razboaie, revolutii, s-au destramat imperii (cel britanic este ultimul exemplu).
    asa se si guverneaza, principalul rol magic il are media, dar mai sunt si altii.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    @cot: Prin asta ai modificat realitatea socială, care este subiectivă, nu realitatea obiectivă. Magia poate modifica doar percepția asupra realității, nu realitatea însăși. Oamenii pot crede că există un virus, dar asta nu va face ca virusul să existe.

  5. cot

    fie ca virusul exista sau nu oamenii poarta acum masca si mare parte se vor vaccina ca sa nu mai vorbim de alte tranformari economice, sociale, etc; astfel plecand de la efectul dorit am creat cauza ce a dus la schimbarea realitatii
    prin frica si panica s-a anulat simtul critic si ratiunea si s-a reprogamat mintea;
    chiar daca ii spui inginerie sociala tot magie este

  6. Dan Tănăsescu Post author

    @cot: Repet: ai schimbat realitatea socială, nu cea obiectivă. Așa poți spune că orice acțiune izvorâtă din voință schimbă realitatea, de exemplu când construiești o casă, inventezi ceva, când lansezi o modă, o subcultură, un gen muzical, ai generat un fenomen în cadrul realității obiective, dar esența lucrurilor nu s-a schimbat. Asta nu e magie.

    ”plecand de la efectul dorit am creat cauza”. Efectul dorit este vaccinarea forțată și distrugerea economiei, iar cauza este virusul Covid. Dacă ar fi așa cum spui tu, ar însemna că, dacă introduci vaccinarea forțată și distrugi economia asta ar genera apariția virusului Covid, ceea ce este absurd.

  7. Xaeus

    Realitatea obiectiva e tot aia. Restul e o variatiune a punctelor subiective de vedere cu valoare zero absolut din p.d.v. universal.

    Chestia asta cu „gandirea pozitiva” am vazut-o des pusa in practica mai ales in Bucuresti de diverse grupari. Da, bun, se simtea omul mai bine in urma formatarii cateva ore sau zile dupa care il re-lovea drept in nas trista realitate si ajungea la concluzia ca a dat bani multi pentru 3 zile de pseudo-stare de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge