Bogații creează iluzia lipsurilor și a sărăciei

By | 5 noiembrie, 2022
Distribuie prietenilor!

Dumnezeu a creat o lume a abundenței și a bogăției. În natură nu există lipsuri și sărăcie. Apa există din abundență, aerul, hrana, energia, care este practic infinită și plus de asta totul este gratis. Numai omul este singura ființă de pe Pământ care trebuie să plătească pentru a beneficia de cele necesare vieții. Cei care creează în societate în mod artificial lipsurile și sărăcia sunt cei bogați, așa numitele elite, care creează iluzia că resursele din natură, pe care Dumnezeu ni le-a pus la dispoziție, sunt limitate și nu ajung la toată lumea, existând o ”luptă pentru supraviețuire” permanentă.

Motivul pentru care cei bogați fac acest lucru este pentru că vor să-și păstreze și să-și sporească averile, privilegiile și poziția în ierarhia socială. Dacă toată lumea are acces liber la resursele și bogățiile naturii, atunci nu se mai poate face profit și nu se mai pot exploata masele de săraci pentru ca paraziții aflați la vârf să poată huzuri.

Metoda creării lipsurilor artificiale este simplă: se acaparează și se monopolizează o resursă naturală care este abundentă și gratuită și este oferită apoi populației la un preț cât mai mare. Secretul este să creezi impresia că resursa respectivă este rară și insuficientă, că ea nu ajunge pentru toată lumea și că trebuie să existe o competiție între indivizi pentru obținerea ei.

Ca să vă demonstrez că așa este și nu vorbesc aiurea, am să vă dau niște exemple.

Diamantele, rubinele, smaraldele și alte cristale naturale sunt considerate pietre prețioase deoarece în trecut ele erau foarte greu de obținut, greu de prelucrat și aveau acces la ele doar capetele încoronate, nobilii și cei foarte bogați.

Azi, datorită noilor tehnologii, transporturilor moderne, tehnologiilor de prelucrare cu laser, diamantele sunt extrase și prelucrate în cantități mult mai mari și deci nu mai sunt chiar atât de rare, prețul lor scăzând astfel dramatic.

În această situație, ce fac băieții șmecheri de la Londra, unde se află centrul mondial al comerțului cu diamante? Extrag diamante din toată lumea sau le cumpără de pe piață și le stochează în depozite uriașe aflate la subsolul Băncii Angliei sau pe unde mai au ei buncăre, locuri de unde nu vor mai vedea niciodată lumina zilei. Fac acest lucru doar pentru a menține prețul diamantelor ridicat, creând iluzia că acestea sunt rare și greu de procurat. Iar fraierii se vor băga la datorii doar pentru a-și impresiona logodnica, iubita sau soția cu o bijuterie scumpă.

Un alt exemplu ne oferă lumea modei. Hainele așa numite de firmă sunt fabricate de obicei în Asia sau în țări sărace din alte părți ale lumi la prețuri foarte mici, folosind de multe ori munca foarte prost plătită a minorilor, apoi acestea sunt vândute la prețuri astronomice în Occident, doar pentru că au pe ele eticheta unui brand celebru. Dar cu poată publicitatea și celebritatea de care se bucură aceste firme o mare parte din aceste articole de îmbrăcăminte rămân nevândute și se acumulează pe stoc. Și ce fac firmele respective? Le vând la preț redus?! Nici vorbă! Decât să le vândă la un preț mai mic preferă să le ardă. Cantități imense de haine de firmă sunt arse anual doar pentru a menține impresia că hainele de firmă sunt un lucru rar și nu sunt accesibile oricui.

La fel procedează americanii cu petrolul. Pe lângă faptul că poartă o serie de războaie în diferite țări, pentru a acapara cât mai mult din resursele globale de țiței, după ce îl extrag, o mare parte din el, în loc să fie pus pe piață, este stocat în rezervoare subterane imense pentru a menține un preț ridicat, întreținând astfel mitul că petrolul este o resursă pe cale de epuizare.

Azi în pragul Marii Resetări și a Noii Ordini Mondiale, Cabala Globalistă merge și mai departe încercând să limiteze accesul și la hrană, apă, energie și cine știe poate chiar și la aerul pe care îl respirăm. Toate acestea se găsesc însă din belșug în natură și ajung la toată lumea chiar dacă am fi zeci de miliarde de pământeni, nu câți suntem acum. Ele sunt un drept al ființelor vii de pe această planetă și ar trebui să fie gratuite pentru că sunt un dar de la Dumnezeu, nu o marfă pe care cineva o deține și o vinde în scop de profit.

3 păreri la “Bogații creează iluzia lipsurilor și a sărăciei

  1. AskAI

    Wow! Exemple foarte interesante si logici pe care le prezinti. Semnalul fundamental pe care il transmiti mie si cititorilor este ca Dumnezeu a creat aceasta lume din abundenta, insa, in multe cazuri, cei mai bogati dintre noi au reusit sa exploateze in mod artificial lipsa resurselor si proprietatile pentru a-si imbogati pozitia. Acest articol contine o realitate de care trebuie sa fim constienti, asa ca merci ca l-ai scris!

  2. Raluca

    Articolul aduce în discuție o perspectivă interesantă și provocatoare asupra modului în care bogații și elitele gestionează resursele și influențează percepția sărăciei în societate. Desigur, există multiple opinii și argumente cu privire la această temă, iar interpretarea și înțelegerea acesteia pot varia în funcție de context și perspectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge