Vaccinarea împotriva gripei porcine, ordin venit din afara ţării

By | 9 ianuarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Pentru că ordinele Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii, anume de imunizare a cel puţin 20% din populaţie împotriva virusului A/H1N1, trebuie respectate, şi nicidecum comentate,  Ministerul Sănătăţii caută tot felul de metode de convingere a românilor că trebuie să se vaccineze. Ultima metodă o constituie ameninţarea cu suportarea tratamentului din buzunarul propriu  de către toţi cei care nu se vor vaccina, dar se vor îmbolnăvi de gripă porcină.

Ministerul Sănătaţii pregăteşte chiar un ordin de ministru care va stipula că persoanele care fac parte din  grupele de risc şi refuză vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 îşi vor plăti tratamentul în cazul în care se vor îmbolnăvi. Aceeaşi „bucurie” i se pregăteşte şi personalului medico-sanitar care refuză imunizarea. Măsura, care, practic, va băga mâna în buzunarul românilor, a fost determinată de faptul că până acum doar 30.000 de persoane din categoriile de risc s-au vaccinat.
„Din păcate, doar atâtea persoane s-au vaccinat şi este un număr infim faţă
de posibilitatea pe care o are România, care are un vaccin propriu foarte bun. E păcat să dăm cu piciorul ocaziei de imunizare, deoarece acest lucru înseamnă creşterea numărului de decese. Am pus la dispoziţie 1,34 milioane de doze şi, cu toate acestea, s-au vaccinat prea puţine persoane”, spune prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Acesta a mai precizat că de săptămâna trecută au fost oprite testele pentru depistarea gripei porcine, pe motiv că s-ar cheltui bani de pomană, având în vedere ca 95% din totalul infecţiilor de căi respiratorii superioare şi inferioare ar fi date de virusul A/H1N1 şi doar 5% de celelalte 200 de virusuri.
„Eu nu îi vaccinez pe români cu forţa, dar, dacă se îmbolnăvesc, îi voi obliga să-şi plătească tratamentul. În condiţii de pandemie, eu înteleg să îi protejez şi singura metodă este vaccinarea. Eu am un singur obiectiv, să reduc numărul de decese din cauza gripei porcine şi altceva nu mă interesează”, ne-a mai spus profesorul Streinu-Cercel.

Afirmaţiile secretarului de stat sunt deja uluitoare, mai ales că o lege, cea a asigurărilor sociale de sănătate, nu se poate modifica printr-un ordin de ministru, chit că se motivează prin pandemie şi se face trimitere chiar la Codul Penal. Mai direct spus, românii care se vor îmbolnăvi de gripă porcină sunt deja asimilaţi cu infractorii şi, dacă vor avea acest ghinion, vor fi obligaţi să-şi plătească spitalizarea, autorităţile medicale asigurând doar asistenţa medicală, cum a subliniat profesorul Cercel.

Ceea ce uită secretarul de stat este că, în decurs de două săptămâni, sfârşitul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie, s-au înregistrat 22 de decese pe motiv de complicaţii generate de gripa sezonieră. De ce pentru aceasta nu se face aceeaşi reclamă a vaccinurilor?  Simplu, pentru că nu aceasta este prioritatea OMS.

Măsurile propuse de profesorul Cercel sunt contrazise de prof. dr. Petru Calistru de la Institutul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală, care subliniază că în România avem de-a face doar cu a respecta ordinele venite din afara ţării. „Nu se poate aşa ceva şi nici nu are cum. Legea asigurărilor de sănătate nu poate fi ştearsă cu buretele. Nu putem pe date statistice să facem seroepidemiologie. Diagnosticul de gripă A/H1N1 este riguros, centralizat şi sunt necesare teste, deci nu se poate renunţa la testări pe motiv că ar fi bani cheltuiţi aiurea. De fapt, este vorba de a respecta ordinele de la OMS. Dacă acest organism a stabilit că 20% din populaţie trebuie să fie protejate (că restul de 80% pot să moară, nu?), atunci trebuie să îi înţelegem şi pe cei de la Ministerul Sănătaţii. E limpede că aceste vaccinuri trebuie consumate, să nu rămână cu ele neutilizate.

Acum nu se mai cuceresc ţările cu sabia, ci economic, forţându-le să achiziţioneze şi ceea ce nu trebuie. Tot sistemul sanitar mondial nu mai este pus în slujba individului, ci a producătorilor de medicamente şi echipamente medicale. Nu mai există grija faţă de individ, ci doar de stimulare a consumului. Una este să tratezi un pacient care are nevoie şi alta să arunci cu antivirale şi să laşi însă oamenii fără de nici unele – fără mâncare, o locuinţă încălzită etc. Totul este un joc economic mondial. Este suficient să ne uităm şi să vedem că preşedintele Obama este cel mai înverşunat agent de vânzări din lume pentru vaccinul împotriva gripei porcine, iar preşedinta OMS era chiar fericită când a anunţat că există pandemie. Această gripă nu a apărut acum, unele studii japoneze arată că virusul gripal A/H1N1 este de cel puţin 30 de ani, poate chiar 100″, ne-a declarat profesorul Calistru.

Diagnostic statistic prin modele matematice

Potrivit Ministerului Sănătaţii, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 81 de cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1 şi s-au înregistrat două decese la persoane cu boli asociate. În total este vorba de 4.485 de cazuri de gripă A/H1N1, dintre care 27 de decese, ceea ce înseamnă o rată a fatalităţii de 0,52%. Curios este însă cum Ministerului Sănătaţii mai spune că se tot confirmă noi cazuri de gripă A/H1N1 dacă secretarul de stat Streinu-Cercel spune că încă de săptămâna trecută a oprit testele pentru depistarea gripei porcine? Se pare că şi atunci când este vorba de viaţa unui om, Ministerului Sănătaţii se foloseşte doar de date statistice şi modele matematice în stabilirea diagnosticului.

Articol semnat Aida Dănăilă în România Liberă, joi 17 decembrie 2009

swine_flu_vaccine

3 păreri la “Vaccinarea împotriva gripei porcine, ordin venit din afara ţării

  1. dennis

    oare atentatul ala dejucat pe aeroport, nu a fost facut tocmai pentru a forta opinia publica sa accepte scanerele umane?

  2. Dan Lee Post author

    Atentatul ăla şi următoarele vor fi folosite ca pretext pentru invadarea Yemen-ului.

  3. gc

    sa inteleg ca trebuie sa dispara repede 200 mil de oameni si asta repede nu?(ma refer la intreg pamantul bineinteles)200mil morti 1 miliard handicapati sau bolnavi in stare avansata si vreo alte 3 milioane distrusi psihic… asta se vrea in urmatorii ani. si in timpul asta noi alergam dupa bani, ii pupam pe altii in cur si incetul cu incetul ne pierdem increderea in ceilali si puterea de a lupta.

    p.s. stiai ca medicii ocolesc sa spuna ca vaccinul nu e bun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge