Români, hai să emigrăm cu toţii!

By | 5 august, 2010
Distribuie prietenilor!

Am asistat aseară cu stupefacţie şi indignare la apariţia preşedintelui Traian Băsescu pe postul naţional de televiziune. Cred că este pentru prima oară în istoria României, poate şi a întregii lumi, când un conducător de ţară îşi îndeamnă cetăţenii să plece, pentru că ţara nu le poate oferi condiţii decente de trai.

Traian Băsescu a declarat aseară la TVR, că scopul intrării ţării noastre în UE a fost acela ca fiecare să poată pleca „acolo unde îi este mai bine”. Iar statul român nu poate plăti medicii, profesorii la nivelul pe care îl merită. Totodată a ţinut să mulţumească public românilor plecaţi la lucru în străinătate, pentru ajutorul pe care îl dau astfel ţării.

Este evident absurd să crezi că pot pleca toţi locuitorii României să lucreze în Europa sau în altă parte. Deci se naşte întrebarea: „Cine va trata bolnavii rămaşi în ţară şi cine se va ocupa de educaţia copiilor din România?” Pentru că nu toţi românii au posibilitatea să-şi trimită odraslele la studii în străinătate şi nu toţi au posibilitatea să se ducă la „Spitalul Militar Central” pentru un pansament cu rivanol, atunci când se zgârie cu beţişorul de scos apa din urechi, asemeni preşedintelui.

Traian Băsescu nu vorbeşte nimic însă despre responsabilitatea sa şi a partidului său, în cei 6 ani de când e preşedinte, pentru actuala situaţie a României. De ce ţara nu poate oferi condiţii decente de trai locuitorilor săi? Ce credibilitate mai are acum gragara cu anti-comunismul, reformele, „Să trăiţi bine!” şi „Băsescu luptă pentru tine!”? Unde sunt rezultatele???

Finalul discuţiei televizate cu Traian Băsescu este chiar apoteotic. Întrebat de Rodica Culcer, realizatoarea emisiunii, dacă susţine actualul premier, Emil Boc şi guvernul său, preşedintele s-a eschivat de fiecare dată când întrebarea (care aparţinea de fapt unui telespectator) a fost repetată. Băsescu a spus doar că pe 1 septembrie se va face o analiză şi atunci se vor trage concluziile. Asta arată că preşedintele-jucător, merge şi de această dată la cacealma.

Atitudinea sa dovedeşte că habar nu are care va fi viitorul României şi care va fi evoluţia economiei în urma măsurilor dictate de FMI. Cred că aşteaptă ca economia europeană să îşi revină şi românii, pe care el îi îndeamnă să plece, să reînceapă „Căpşuniada” aducătoare de venituri la buget. Dacă acum ar spune că susţine guvernul, în cazul unui eşec, s-ar face părtaş la dezastru, iar dacă ar spune că nu susţine guvernul, ar stârni şi mai mult nemulţumirea şi neîncrederea populaţiei, iar dacă guvernul va avea succes cu măsurile luate, preşedintele nu şi-ar mai putea atribui merite în această privinţă. Deci, în această situaţie, a ales „să o dea cotită”, că poate iese. Iar în septembrie, dacă situaţia va fi prea „albastră”, va da poporului „capul lui Boc”.

4 păreri la “Români, hai să emigrăm cu toţii!

  1. Paul-Sorin Tiţa

    Ar vrea ei să emigrăm ca să le rămână toată ţara lor şi să o populeze cu urmaşii lui Traian… Băsescu, după cum profetic sau deconspirator afirma Tanti Nuţi din Pleşcoi, nevasta lui Cocoş.
    Nici gând. Cel mult fugim în munţi şi pârjolim totul, mă rog, invers.
    .-= Paul-Sorin Tiţa´s last blog ..Abandon =-.

  2. Florin Mirică

    N-am înţeles deloc argumentaţia… Care-i ideea?

  3. Maya

    Desigur, vrea sa plece romanii iar in locul lor sa-i aduca pe jidovi si pe reptila de charles din anglia sa-l puna rege peste romani din Transilvania…oare asa vrea base? Dumnezeu sa ocroteasca Romania !!!toti tradatorii de tara sa-si ia plata pentru faptele lor!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge