Mai bine şomer decât cu un serviciu prost

By | 17 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Dintr-un articol din Adevărul aflu că un job nesatisfăcător îţi poate afecta psihicul la fel ca şi absenţa unui loc de muncă.

Un job prost plătit şi nesigur poate dăuna sănătăţii mintale a unei persoane la fel de mult ca stresul de a nu avea un loc de muncă.

Interesant este faptul că domnul Dinu Patriciu, un mare libertarian, afacerist şi miliardar de carton, care printre altele este şi patronul ziarului Adevărul, este un înfocat iniţiator şi promotor a noului Cod al Muncii.

În continuare în articol mai putem citi:

Cercetătorii australieni, cei care au efectuat studiul, susţin însă că a trece de la statutul de şomer la un loc de muncă de calitate slabă provoacă un declin al sănătăţii mintale similar cu cel provocat de nemulţumirea de a nu găsi un post. „Locurile de muncă de o calitate psihosocială mai proastă, caracterizate prin responsabilităţi ridicate şi nemulţumiri legate de salariu, nu aduc aceleaşi beneficii sănătăţii ca un job satisfăcător”.

Acum, dacă ţinem cont de modificările aduse vechiului Cod al Muncii – contractul pe perioadă determinată, perioada de probă de 3 luni, criteriile de performanţă stabilite doar de angajator, posibilitatea concedierii în caz că te îmbolnăveşti şi multe altele – cred că actuala putere şi domnul Patriciu doresc să îi înnebunească de tot pe români!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge