Apă plată sau apă din WC?

By | 27 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

În urma unor controale efectuate în magazinele din Braşov, reprezentaţi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au descoperit, în urma unor analize, că apa plată era infectată cu bacilli coliformi şi germeni fecali.

Am prelevat probe din loturile de apă plată şi am făcut analize bateriologice, iar la şase am constatat depăşiri la parametrii bacteriologici. Este vorba despre bacili coliformi sau germeni fecali. Producătorii au obligaţia de a retrage de la raft loturile incriminate”, a declarat, duminică, Dorin Enache, director DSVSA Braşov.

Sursa: Mediafax

Confrom declaraţiei şefului DSVSA Braşov, cauza contaminării ar fi topirea zăpezii care a afectat izvoarele din zonă, folosite ca sursă pentru apa din magazine.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre această mega afacere internaţională a apei îmbuteliate vă recomand documentarul Tapped, realizat de jurnalista americană Stephanie Soechtig. Din el veţi afla cum marile corporaţii transnaţionale, care controlează această afacere, au acaparat sursele de apă deţinute de oraşe din întreaga lume şi au reuşit să păcălească întreaga omenire să plătească de douzeci de ori mai mult pentru recipiente cu apă de calitatea celei de la robinet sau chiar mult inferioară, poluată cu substanţe toxice, metale grele sau chiar germeni fecali.

Puteţi citi mai multe despre acest documentar interesant şi chiar îl puteţi descărca, cu subtitrare în limba română, de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge