Ziarul Tricolorul acuză guvernul Boc că a primit mită de la Nokia pentru modificarea Codului Muncii

By | 1 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Emil Boc şi gaşca aflată la Putere au vândut locurile de muncă a peste 1.900 de români, făcând posibilă, prin noul Cod al Muncii, închiderea fabricii de la Jucu. Modificarea Codului Muncii din acest an a fost o operaţiune pusă la cale, cu sânge rece, de Emil Boc şi de lacheii lui Traian Băsescu din actualul guvern, pentru a permite finlandezilor de la Nokia să mute fabrica, după ce au profitat de toate ajutoarele şi facilităţile oferite, în anii precedenţi, de Statul Român care, însumate, au însemnat aproximativ 1% din Bugetul României.

Surse din cadrul departamentelor de combatere a criminalităţii economice din SRI ne-au dezvăluit că, în conformitate cu anumite înregistrări existente în arhivele Serviciilor Secrete, Emil Boc ştia încă din luna februarie că Nokia va părăsi amplasamentul de la Jucu. Mai mult, operaţiunea a fost posibilă prin modificarea anumitor reglementări ale legislaţiei, propuse şi trecute prin Parlament în noul Cod al Muncii. În mod explicit, e vorba de prevederea conform căreia un patron poate face concedieri în masă fără nici o obligaţie, faţă de stat sau sindicate.

Am mai aflat că vânzarea siguranţei locului de muncă a celor aproape 2.000 de angajaţi de la Jucu s-a făcut de Piticul Porno contra unei şpăgi imense: 100 de milioane de euro, bani care au fost daţi de Nokia în cursul lunilor aprilie-mai în conturi aflate în străinătate şi controlate de Emil Boc şi Traian Băsescu, precum şi de fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş. Nu se ştie cu precizie cât a primit fiecare, dar acesta a fost şi motivul real care a stat la baza excluderii lui Botiş din guvern, şi nu faptul că acesta dădea fonduri europene unei firme controlate de soţia sa.

Efectiv, după ce a contribuit la mutilarea Codului Muncii, Botiş a pus… Botul, s-a aflat şi a fost dat afară. Aici e diferenţa enormă dintre despăgubirile date de finlandezi atunci când au plecat din Bochum (Germania) şi bacşişul pe care l-au aruncat, din fugă, muncitorilor români. Reamintim câteva dintre facilităţile de care au beneficiat finlandezii, din partea statului nostru: scutirea de impozit, pe termen de 5 ani (n-au dat nimic la stat, timp de 3 ani, cât au produs), o infrastructură redutabilă (care le-a asigurat condiţii optime pentru a produce în plin şi cu maximum de foloase) etc. Acum, escrocii de la Nokia vor să mute fabrica respectivă tocmai în India, unde încearcă să dea o nouă lovitură. revenim.

Sursa: Tricolorul

2 păreri la “Ziarul Tricolorul acuză guvernul Boc că a primit mită de la Nokia pentru modificarea Codului Muncii

  1. eSorin

    eu cred ca se face prea mult caz din povestea asta.singura tragedie ar fi ca oamenii aia au ramas fara munca.din ce sa iasa profit ? din nokia 1200?
    eSorin´s last blog post ..Daca tot ne batem joc

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Din ce să iasă profit, dacă ăia au fost scutiţi de impozit pe 5 ani şi salariile au reprezentat 1% din afacere? Profit pentru Nokia poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge