Raport al Băncii Mondiale din 1984 despre sterilizări în masă şi măsuri pentru reducerea natalităţii

By | 14 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

În 1984, în Raportul său privind Dezvoltarea Mondială, Banca Mondială propune folosirea „dubelor de sterilizare” şi a „taberelor” pentru a pune în aplicare politicile sale de sterilizare pentru lumea a treia. Raportul ameninţă, de asemenea, naţiunile care acţionează lent pentru punerea în aplicare a politicilor băncii referitoare la populaţie, cu „măsuri drastice, mai puţin compatibile cu alegerea individuală şi libertatea.”

Măsurile urmărite pentru reducerea natalităţii, în afară de sterilizările în masă atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, vizau modificarea comportamentului reproductiv al membrilor populaţiilor din Asia şi Africa – prin oferirea de recompense sau sancţiuni – legat la sarcină, folosirea de contraceptive, limitarea numărului de copii, majorarea vârstei căsătoriei etc.

Prin impozitarea şi alocarea de sume, în moduri care oferă cuplurilor stimulente specifice şi mijloace de constrângere pentru a limita fertilitatea lor, politica guvernamentală, de asemenea, poate afecta fertilitatea pe termen scurt. Guvernul poate oferi „recompense” pentru femeile care îşi amână sarcina, se pot oferi compensaţii oamenilor care recurg la sterilizare, pentru pierderea locului de muncă şi pentru costurile de călătorie şi se pot oferi asigurări şi sisteme de pensii pentru părinţii care limitează numărul membrilor familiilor lor. Fiecare dintre aceste politici publice acţionează prin semnale care influenţează deciziile individuale şi de familie; când să se căsătorească, dacă să utilizeze metode contraceptive, cât de mult să-şi trimită copiii la şcoală, speranţa de viaţă şi dacă şi cât de mulţi membrii ai familiei muncesc.

Sursa: Infowars

Acum mă întreb şi eu, ce treabă are o bancă, fie ea şi mondială, care este o instituţie ce are ca scop principal împrumutul de bani şi încasarea de dobânzi, cu programele mondiale de reducere a populaţiei planetei?

O părere la “Raport al Băncii Mondiale din 1984 despre sterilizări în masă şi măsuri pentru reducerea natalităţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge