Corporaţiilor farmaceutice le pasă doar de profit

By | 18 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

„În Statele Unite”, spune Mike Adams, „avem un sistem de îngrijire a sănătăţii monopolist, care este proiectat pentru a genera profit, nu sănătate publică.”

Adams, editor-şef al NaturalNews.com, spune că o mare parte a Americii este determinată să creadă că are nevoie de medicamente, şi cu un sistem asistenţă medicală de tip monopol, aşa cum nu găsim nicăieri în lume, nu bunăstarea clienţilor lor este ceea ce urmăresc serviciile medicale, spune el, ci conturile bancare ale corporaţiilor „.

În America, spune Adams, oamenii sunt prinşi într-un sistem de dependenţă faţă de tratamentul bolilor. „Sistemul nu are cu adevărat motivaţia de a-i învăţa pe oameni cum să fie sănătoşi”, ci mai degrabă să se bazeze pe lucruri care nu sunt necesare – medicamente – încă costisitoare.

„Alte ţări sunt mai deschise faţă de medicamentele generice, care tind să micşoreze costurile convenţionale de îngrijire a sănătăţii”, spune Adams, şi în timp ce alte naţiuni ar fi mai dispuse să încurajeze metodele alternative de tratament, reclamele americane insistă asupra faptului că ţara are nevoie de pastile pe bază de prescripţie medicală – şi, ca urmare, clienţii sistemelor de sănătate au o dorinţă nemăsurată pentru medicamente.

Acest lucru nu este necesar, însă, atestă Adams. În schimb, spune el, este „un exemplu clar în care corporaţiile au trădat cu adevărat interesului public doar pentru a putea face mai mulţi bani.”

„Statele Unite se pare că stăpânesc această artă în industria farmaceutică.”

Medicamentele sunt prescrise cu 50 la sută mai mult în America decât în altă parte, iar copiii au de trei ori mai multe şanse, decât în cazul naţiunilor europene, să primească antidepresive. „Oamenii cred că au nevoie de un medicament pentru a controla fiecare aspect al existenţei lor”, spune Adams. Şi antidepresivele? „Să te simţi trist, din când în când, nu este o boală”, spune el. „Este o emoţie umană.”

Agenţii de publicitate pot convinge o mulţime de oameni că sunt bolnavi, spune Adams, iar statisticile arată că el are, cu siguranţă, dreptate. Nu lăsaţi numele de „îngrijire a sănătăţii” să vă inducă în eroare. Singurul lucru de care acestor corporaţii le pasă sunt banii.

Sursa: Russia Today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge