Studiile arată că încălzirea globală nu se mai produce

By | 4 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Dezbaterea asupra faptului dacă aşa-numita „încălzire globală” este reală sau nu, şi dacă activitatea umană joacă vreun rol sau nu, va continua, probabil, ani de zile de acum încolo. Totuşi, un om de ştiinţă în domeniul climei, spune că, chiar dacă informaţiile din trecut sugerează că încălzirea globală a avut loc cu mulţi ani în urmă, datele de astăzi arată că de atunci aceasta s-a oprit, temperaturile globale rămânând stabile, cel puţin în ultimii 13 ani.

Profesorul Judith Curry conduce Departamentul de Ştiinţe Atmosferice şi ale Pământului de la Institutul de Tehnologie din Georgia (Georgia Tech) din Atlanta şi ştie despre ce vorbeşte atunci când vine vorba de problemele climatice. Ea a jucat un rol crucial în desfăşurarea proiectului Berkeley de măsurare a temperaturilor suprafeţei Pământului (BEST), o analiză cuprinzătoare asupra temperaturilor globale ale uscatului, care a fost publicat luna trecută.

Prof. Curry a lucrat împreună cu prof. Richard Muller de la Universitatea Berkeley din California pentru a colecta 1,6 miliarde înregistrări de temperatură –  colectate de la mai mult de 39.000 de staţii meteorologice din întreaga lume – necesare studiului. Dar atunci când rezultatele studiului au fost publicate în cele din urmă, prof. Curry a fost şocată de ceea ce a apărut fără ştirea ei.

Se pare că prof. Muller, un fost sceptic fost încălzirii globale, a ajuns la concluzia că în timpul cercetărilor sale încălzirea globală a fost reală şi în curs de desfăşurare şi a început să publice acest aviz ca un fapt, fără consultarea prof. Curry. În acest proces, prof. Muller, de asemenea, a ocolit procesul normal de evaluare între colegi, ceea ce ar fi permis altor experţi în domeniu să îi revizuiască munca şi să ofere date de intrare.

„Am fost informată doar atunci când am primit un e-mail de grup”, a declarat prof. dr. Curry cu privire la nemulţumirea ei că a fost lăsată pe dinafară în timpul publicării studiului la care a participat. „Cred că au făcut erori şi m-am distanţat de ceea ce ei au făcut, ar fi fost mai inteligent să mă consulte.”

Prof. Muller invocă argumentul că nu există nicio dovadă că încălzirea globală a încetat, dar prof. Curry spune că datele pe care ea le-a adunat pentru studiul BEST arată că, într-adevăr, procesul a încetat. Ea spune, de asemenea, că datele indică în mod clar faptul că emisiile de dioxid de carbon, care sunt ţinta tipică de acuzare a isteriei încălzirii globale, de fapt, nu joacă niciun rol în încălzirea globală.

Sursa: NaturalNews

2 păreri la “Studiile arată că încălzirea globală nu se mai produce

  1. Sorin

    Sigur ca nu e incalizire globala, ci vine era glaciara 🙂 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge