Demonizarea Chinei

By | 10 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

În războiul propagandistic al dezinformării, practicat de marile puteri, este des întâlnită demonizarea adversarului, ca tactică de anihilare a duşmanului. De câte ori elitele conducătoare ale lumii au încercat să elimine sau să înlăture un adversar, care poate fi un stat, o personalitate, o organizaţie sau chiar un sistem pe care, de multe ori, tot ele l-au creat, acesta a trebuit mai întâi să fie asimilat în conştiinţa publică cu răul absolut.

În anii ’50 – ’60 răul absolut era comunismul, reprezentat în special de Rusia sovietică şi de Cuba lui Fidel Castro. Apoi, începând cu anii ’80 a venit rândul popoarelor arabe să fie demonizate şi transformate în bau-bau planetar, ajungându-se până acolo încât simpla pronunţare a cuvintelor „arab” sau „musulman” să ducă automat cu gândul la „terorist” sau „criminal”.

În prezent în vizorul puterilor occidentale a intrat China, datorită dezvoltării sale economice extraordinare, care a transformat-o în cel mai mare producător de bunuri de pe planetă, fără să se afle sub influenţa ocultei financiare mondiale.

Occidentul, aflat în faza decadentă a capitalismului, se simte ameninţat să devină dependent de China, deoarece în Statele Unite, Canada şi Europa, economia este bazată pe credit, pe consum în exces şi pe o producţie aflată în declin accentuat. Prin urmare într-un potenţial război global, China ar fi inamicul numărul unu şi deci, opinia publică trebuie educată să privească poporul chinez ca fiind răul absolut.

Aşa se face că în ultimul timp au apărut numeroase ştiri, care îi prezintă pe chinezi ca fiind cruzi, total lipsiţi de morală şi de sentimente umane. O serie de ştiri ilustrate cu materiale video, vorbesc despre copii călcaţi de maşini de mai multe ori şi trataţi cu indiferenţă de trecători, persoane care se sinucid în public şi sunt ignorate de cei din jur, ştiri şi clipuri video care arată cruzimea chinezilor faţă de animale etc.

Pe lângă acestea mai apar informaţii despre traficul cu organe, practicat chiar de partidul comunist aflat la putere, execuţii ale unor infractori sau deţinuţi politici iar în Vest le este indusă constat cetăţenilor ideea că locurile lor de muncă le sunt furate de cetăţenii chinezi care au monopolizat piaţa globală a muncii.

Azi, în presa occidentală a apărut o ştire în care se vorbeşte despre chinurile la care ar fi supuşi copii din China care practică gimnastică de performanţă. Câteva filmuleţe de pe Youtube sunt prezentate ca dovadă a cruzimii antrenorilor chinezi în timpul antrenamentelor micuţilor.

Ca fost practicant de arte marţiale chinezeşti, am zâmbit, când am văzut articolul, deoarece cunosc tradiţiile de predare la chinezi în acest domeniu şi în sport în general. Plus de asta, la fel se întâmplă în orice sală din lume unde se face gimnastică de performanţă sau balet. Orice actuală sau fostă campioană la gimnastică din România poate să confirme prin ce chinuri a trecut până a căpătat mobilitatea, forţa şi precizia necesare efectuării exerciţiilor.

Chiar eu am văzut, în urmă cu mai mulţi ani, într-o sală de antrenament, cum antrenoarea abuza verbal şi chiar bătea o fetiţă de vreo 6 ani, pentru că nu reuşea să facă şpagatul perfect. Deci, această duritate a antrenamentelor nu este specifică numai chinezilor, ci gimnasticii sportive în general, fiind absolut necesară pentru atingerea performanţelor.

Revenind la poporul chinez şi lăsând la o parte propaganda, pot să afirm că în ultimele secole, deşi este o ţară imensă şi are o populaţie care depăşeşte azi un miliard de suflete, China nu a avut tendinţe expansioniste şi nu a atacat vreun alt stat de pe glob. Nu au existat nici atentate teroriste revendicate de chinezi şi nici nu a existat vreo încercare de a exporta regimul comunist în alte ţari, aşa cum americanii procedează cu „democraţia”.

Singura ameninţare pentru Occident o reprezintă dezvoltarea economică rapidă a Chinei şi absorbţia ei masivă de capital. Dar dacă economia este liberă aşa, cum proclamă Vestul şi „mecanismele de piaţă” funcţionează, acest lucru ar trebui să mărească competiţia, dezvoltarea şi prosperitatea globală, că doar aşa am fost îndoctrinaţi! Sau şi asta e tot o minciună?!

7 păreri la “Demonizarea Chinei

  1. ChavaLito^

    da… am vazut si eu ca au aparut multe informatii conform careia china o sa se prabueasca sau cum se lupta cu inflatia sa o tina sub control ritmul cresterii economice a scazut cu 1,5 procente este gata china e aproape de prabusire. sunt sigur ca este o propaganda mincinoasa impotriva popoarelor care nu sustin razboaiele si adevaratul terorism.sunt sigur ca SUA se afla in spatele acestei propagande ca de obicei
    ChavaLito^´s last blog post ..In Venezuela se poate

  2. NG`s

    Ah, am uitat sa precizez. Atata timp cat se merge la fitness si la alte sporturi doar pentru a se cupla cu cineva, nici nu o sa inteleaga ce este acela un sport si cat trebuie muncit pentru performanta.
    NG`s´s last blog post ..Se va intampla pe 11.11.11

  3. Alex

    Cata vreme avem pe piata produse numite obsesiv Made in China, vom ramane sclavi in continuare datorita uzurii programate.
    Ieri mi s-a ars un bec economic [niste piese bune ar costa mai mult decat becul] si-am zis Evrika!:)) La ce bun sa ai free energy daca ai consumatori Made in China??
    Am un Sony Vaio VPCF11M1E chinezesc cu cea mai nenorocita mufa chinezeasca, a trebuit sa pun un RCA profesional si adio service! Insa va crapa pe bucati, bateria deja a inceput. Asta e China, asta e invazia lor, asta e victoria lor. Vrei sa-ti dai foc la casa? Ia prelungitoare chinezesti, aeroterme, aparatura:)) Tona de cupru e totusi scumpa iar noi dam bani pe cutii de plastic cu sarmulite care inca nu se rup datorita gravitatiei…

  4. Dli

    Nu credeam ca e posibil asa ceva. Ii chinuie pur si simplu pe acei copii. Ce vrea sa faca din ei? Roboti in gimnastica? Asta inseamna comunism.

  5. marin

    Va aduceti aminte de gimnastele noastrede aur: Nadia Comaneci,rezultatele obtinute erau doar prin multa ,multa munca,numai asa se ajunge la performanta.Considerati ca sunt mai sanatosi copii nostri care stau toata ziua in fata televizorului,fara o alimentatie corecta plina de dulciuri(deja a crescut numarul cazurilor de diabet in randul copiilor)si fara nici un fel de chef de a bate mingia afara ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge