Medicii din Slovacia demisionează în masă

By | 30 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Am citit azi pe mai multe site-uri, o ştire care spune că circa 2.000 de medici din Slovacia, reprezentând un sfert din numărul total al medicilor care lucrează în această ţară, au demisionat în semn de protest pentru salariile mici cu care sunt plătiţi.

Până aici nimic neobişnuit. Deja ştim că în alte ţări cetăţenii protestează mult mai energic şi mai ferm decât la noi. Dar surpriza a venit când am citit şi despre nivelul de salarizare al medicilor din Slovacia, considerat de aceştia ca fiind nesatisfăcător.

Astfel, un doctor cu vechime redusă are un salariu cuprins între 550 şi 600 de euro, în timp ce un medic cu experienţă, specializat, câştigă între 1.000 şi 1.200 de euro lunar. Mi-a venit să râd atunci când am citit că guvernul le-a propus medicilor nemulţumiţi o creştere salarială lunară de 300 de euro, însă sindicatul a cerut una de cel puţin 700 de euro. 😆

Păi la noi dacă cineva are un salariu de doar 300 de euro, tot consideră că are „un serviciu bun”! Iar la capitolul taxe şi preţuri suntem aliniaţi cu Europa şi pe alocuri chiar mai scumpi, atunci când vine vorba de preţuri la alimente şi bunuri de larg consum. Cu toate astea românii tac şi înghit, iar guvernanţii îşi fac de cap în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge