EBA vrea tâmplari şi instalatori tineri

By | 6 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Europarlamentarul Elena Băsescu a vorbit miercurea trecută în PE. Ea a susţinut teza lui tăticu’ pe care acesta a formulat-o în urmă cu câteva zile, la o conferinţă de presă, aceea de a crea locuri de muncă pentru tineri:

În urma cu 15 ani existau aproximativ 200 de licee agricole în România, iar astăzi nu mai sunt decât 22. Reducerea numărului lor are loc în condiţiile în care în România 35% din populaţia activă lucrează în agricultură. De aceea, desfiinţarea şcolilor de specialitate în ultimii ani reprezintă, după părerea mea, o parte a problemei. Tinerii s-au îndreptat în număr mare către universităţi, ceea ce a dus la o inflaţie de diplome, mai ales în domenii ca Drept şi Economie. Nu spun că este un lucru rău, dar uneori e nevoie de muncitori ca tâmplari, electricieni, instalatori şi nu-i mai poţi găsi astăzi în rândul populaţiei tinere. Cred că această situaţie reprezintă un semnal de alarmă.

Sursa: RTV

Oare la ce fel de instalatori s-a gândit EBA? La aşa ceva?! 😆

O părere la “EBA vrea tâmplari şi instalatori tineri

  1. George

    ..Nimic nou sub soare… citind textul, mi-am adus aminte de un banc foarte vechi, ce suna, cred eu, cam asa..” statiuni pentru noi, tovarasi, santiere si fabrici pentru voi, tovarasi!”… asa si acum..: ” putere politica, parlament Ro si UE pentru noi, munca de jos pentru voi…” , nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge