PDL e de dreapta dar face propagandă comunistă

By | 25 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Azi am observat pe la mine prin cartier o avalanşă de „fluturaşi“ de propagandă PDL, referitoare la greva parlamentară a USL. Mai toate maşinile parcate aveau pe parbriz astfel de afişe, puradeii alergau cu ele în mână, pe jos, din nou, aruncate o grămadă…

Când e nevoie de deszăpeziri, de morfină pentru bolnavii de cancer, puterea ridică din umeri şi spune că “nu sunt bani”. Dar când vine vorba de fluturaşi în care sunt înfieraţi cu mânie proletară Ponta, Antonescu şi Voiculescu, atunci visteria statului are porţile larg deschise. Pentru că, bănuiesc că exact ca la mine în cartier, acelaşi lucru se desfăşoară în toată Capitala şi în toată ţara.

De curiozitate, am luat şi eu un astfel de fluturaş, pentru a-l analiza şi a-i descifra mesajul. Mi-am dat imediat seama că este vorba de pură propagandă comunistă de tip bolşevic, anii ‘50. Mesajul sună cam aşa: Greva LOR te costă pe TINE 1,4 milioane de euro pe lună! Mesajul e mincinos din start pentru că pe noi, cetăţenii, banii ăştia ne costă indiferent dacă opoziţia este în grevă parlamentară sau nu, dar nu asta e important aici.

afis propaganda pdl

Sub acest mesaj este prezentată o caricatură care îi înfăţişează pe Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu. Ponta este îmbrăcat în pilot de curse, cu casca pe cap. Antonescu are un fel de pernă în jurul gâtului, iar Dan Voiculescu stă pe un maldăr de bani, fumând din trabuc, iar pe picior are o maşină de scris în care este introdusă o foaie de hârtie pe care scrie “notă informativă”.  Toţi trei stau pe un fotoliu aşezat pe spinarea unui muncitor, ce munceşte de zor, cocârjat, la o maşină de găurit, freză sau ceva de genul. În spatele lui se află un coş de gunoi în care zace “Constituţia României”.

Acum să analizăm toată această construcţie. Dacă faza cu Ponta pilot şi Antonescu chiulangiu mai e cum mai e, în cazul lui Voiculescu treaba cu notele informative nu se mai potriveşte, deoarece acesta nu cred că mai face astfel de informări de pe vreme lui Ceauşescu. Dacă ar face acest lucru azi, ar însemna că îi trimite notele respective lui Băsescu, care are azi serviciile secrete la discreţia sa. De asemeni şi maşina de scris este anacronică, azi doar prin consignaţii sau muzee mai existând astfel de antichităţi.

Ceea ce face însă această caricatură să fie una de propagandă comunistă, este acel muncitor pe spatele căruia stau cei trei opozanţi ai puterii. Să fii partid de dreapta, cu politici neoliberale şi să plângi soarta clasei muncitoare exploatate, este suprema ipocrizie şi culmea tupeului! Asta deoarece tocmai PDL este cel care exploatează, extermină şi dispreţuieşte “românul de rând”, muncitorul, care este deplâns aici. Plus de asta, este o mare minciună să înfăţişezi omul obişnuit în chip de proletar, muncind ca lăcătuş, frezor sau altă meserie, care a dispărut odată cu industria românească şi cu clasa muncitoare din timpul comunismului.

Iar chestia cu Constituţia la gunoi e culmea tupeului! Păi, cine este preşedinte şi o calcă în picioare zi de zi? Şi guvernele cărui partid au încălcat Constituţia în repetate rânduri prin cel mai mare număr de asumări de răspundere din istoria post-decembristă?

Nu vreau să înţelegeţi că sunt un simpatizant al opoziţiei! Am tot atâta încredere în ei, cât şi în actuala coaliţie de la putere. Dar cei din urmă întrec orice record în materie de ipocrizie şi tupeu!

O părere la “PDL e de dreapta dar face propagandă comunistă

  1. Pingback: Planul secret al lui Băsescu | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge