MRU continuă neabătut agenda lui Băsescu

By | 17 martie, 2012
Distribuie prietenilor!

După ce a terminat cu protocolul de investitură, cu zăpezile şi crizele din Guvern, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a început să arate românilor, prin vorbă şi faptă, ce are el de gând să facă cu România.

Astfel, aflăm că de curând i-a cerut lui Dan Iulius Plaveti demisia de la conducerea ANRE. Motivul? Pentru că a prezentat cu întârziere Guvernului legea privind energia şi calendarul de liberalizare a preţurilor.

Deci, pe agenda domnului MRU scumpirile la energia electrică sunt prioritate maximă. Şi nu doar asta îl preocupă pe şeful executivului, ci şi problema gazelor, pe care trebuie să le exploateze străinii, gaze care, apropo, vor avea şi ele un preţ liberalizat în viitorul apropiat. De curând domnia sa s-a întâlnit şi a discutat cu oficialii Chevron despre forajul gazelor de şist în România.

Şi ca să vedeţi cum stau lucrurile în ansamblu, primul ministru a declarat de mai multe ori pe posturile de televiziune, chiar şi în celebra emisiune a lui Mihai Gâdea, că una din priorităţile sale de mare importanţă, pentru care luptă din greu, este adoptarea noii Legi a Sănătăţii. Adică legea pe care Băsescu a lăsat-o baltă din cauza protestelor din Piaţa Universităţii şi din întreaga ţară.

În concluzie e clar; dacă Băsescu ne-o trăgea ca un golan, cu bădărănii şi înjurături, domnul Ungureanu ne-o trage finuţ, cu stil şi la modul intelectual, dar meniul este acelaşi. 😀

5 păreri la “MRU continuă neabătut agenda lui Băsescu

  1. Alex

    Cred ca avea o microcasca intr-una din urechiusele alea de tip antena (adica urechi lungi ca ale lui Melescanu), si echipa frecand netul, ii soptea cea mai buna replica a momentului. Sau poate MRU a luat termenii frecvent folositi de Gadea, i-a tocit de pe DEX-ul din telefon si era pregatit deja? Chiar sunt curios ce alte subiecte ar fi gasit daca Gadea nu „gafa”?

  2. Pingback: Ungureanu îl dă la o parte pe Laszlo Borbely | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge