Cum se produc artificial cutremure

By | 28 martie, 2012
Distribuie prietenilor!

În acest scurt material video este prezentat modul în care a fost descoperit accidental, în anii ’80, mecanismul de producere artificială a cutremurelor.

În primăvara lui 1987, o echipă de cercetători făceau prospecţiuni în căutarea de petrol şi gaze naturale în Roseburg, Oregon, folosind metoda numită tomografie terestră.

Aceasta metodă foloseşte unde electromagnetice de foarte joasă frecvenţă (ELF), care sunt timise în profunzime în scoarţa terestră asemeni unui radar, pentru a localiza potenţiale zăcăminte.

În urma acestor cercetări s-a observat că, atunci când rocile scoarţei terestre intră în rezonanţă, la o anumită frecvenţă, se produc cutremure cu magnitudini destul de însemnate.

Acest lucru dovedeşte faptul că instalaţiile de tip HAARP, care folosesc de asemenea spectrul ELF, pot fi folosite ca arme tectonice, fiind capabile să producă seisme în mod artificial.

O părere la “Cum se produc artificial cutremure

  1. Alex

    Astea da arme, bune in tarile unde „economia duduie”. La noi ajunge o grenada la o statie de transformatoare, ramane orasu’ fara curent, crapa si sursele back-up, generatoarele de rezerva tin si ele cat tin, si ies pagube de miliarde. Asta pentru ca o siguranta de scara, de bloc se schimba intre juma de ora si 2 ore! Noua ne ajunge o inundatie, un incendiu, nu strica altii HAARPU pe noi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge